FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sportowe obuwie Markgum
Autor Wiadomość
abarthi 
drifter

Wysłany: Pią Maj 11, 2007 15:41   Sportowe obuwie Markgum

Stoję przed decyzja o zmianie opon i rozważam opcje jakiejś sportowej wersji Markguma - właściwie, poważnie ja rozważam. Możecie mi pomóc dzieląc się swoimi opiniami, a najlepiej własnymi doświadczeniami związanymi z tym sprzętem? A jeśli Markum, to jaki? Chodzi bardziej o mediaty, może deszcze - slick narazie nie wchodzi w zakres moich zainteresowań. Dzieki

alesi 
znawca

Wysłany: Pią Maj 11, 2007 18:50   

Jako użytkownik tych opon wypowiem się pierwszy :P jeśli markgum to tylko n-rally i to w mieszance średniej lub twardej bardziej tą drugą! Na tej oponie super się hamuje i względnie trzyma na zakrętach - zależy gównie jaka opona była "dawcą" jeśli chodzi o deszcze(sporty) to odradzam ale to zasłyszane i zaczytane opinie z różnych forum - zresztą najlepiej zapytać pana jusiaka seniora bo on na nich jeździł w golfie. A co do MK 790 (wsumie to na zime i duuuży syf) to kolega rajdzie w radomiu b.chwalił sobie tą oponkę i ja również bym się skusił :P
Ps. Moje zdanie jeśli chcesz oponke na asfalt uniwersalną to natnij w jodełke n-rally!! :spoko:

rallymaniak 
Uczy sie pisac

Wysłany: Sob Gru 08, 2007 14:54   

Odradzam! Te opony tylko fajnie wyglądają. Nie nadają sie nawet do codziennej jazdy. Na suchym kiepskie a na mokrym zero trzymania. Jeśli ktoś lubi efektowne poślizgi na mokrym asfalcie to są opony dla niego. Ja miałem 205/50/15 i kupiłem je z myślą o kjs-ach ale sie do jazdy nie nadawały.

patrynioo 
Specjalista

Auto: Civic 2x
Wysłany: Sob Gru 08, 2007 17:18   

Dokladnie poza wygladem nie maja zadnych plusów. Tak samo w golfie jak i ja mialem w malcu nie nadaja sie do szybkiej jazdy.

Jusiak Rally team

koval 
drifter

Wysłany: Sob Gru 08, 2007 22:29   

a ja mam markgumy w malcy ZIMÓWKI i są brzytwa !!

135/80/12

PS nie chce nikt kupi :D ?? bo już nie mam na co ich zakładać :(

Odpowiedz do tematu