Wysłany: Wto Sty 08, 2008 16:40 I Lubelski Rajd WOŚP
Automobilklub Lubelski zaprasza w niedzielę 13 stycznia 2008 roku na "I Lubelski Rajd w ramach WOŚP".
Tak jak cała Polska tak i my jeździmy w tym roku dla dzieci! Cały dochód z wpisowego przeznaczony jest na rzecz WOŚP.A minimalna opłata to 20 zł. Zawodników zapraszamy już od godz. 8:30 do Biura KJS, które tym razem usytuowane będzie w siedzibie Międzynarodowych Targów Lubelskich przy ul.Dworcowej 11.
Próby zorganizowane zostaną na Torze, MTL, Faelbudzie oraz w Wojewódzkim Ośrodku Ruchu Drogowego, gdzie odbędzie się próba specjalna na "trolejach" liczona do klasyfikacji KJS.
Zapraszamy również kierowców z licencjami, dla których przewidziana jest oddzielna klasyfikacja.
"I Lubelski Rajd WOŚP" będzie wliczany do nowoutworzonego Pucharu Automobilklubu Lubelskiego w KJS.
Bardzo prosimy o zapoznanie się z Regulaminem KJS na 2008 wydanym przez ZG PZM oraz Regulaminem Uzupełniającym.
....a mnie zastanawia jedno: jak qrwa dwa kluby chca to zoorganizowac, jeden minisprint a drugi kjs. jesli dwie imprezy maja sie na siebie nakladac to w jaki sposob zdobyc frekwencje w dwoch rajdach. przeciez tym razem chodzi tylko o kase....o kase na leczenie dzieci. nie jedziemy o jakies złote kalesony, kazdy wie w jakim celu startuje......pozdrawiam
oj dużo by mówić na ten temat...zamiast rywalizować lepiej połączyć siły i zrobić duża impreze...Mam nadzieje że to nie bedzie ostatni dylemat w tym sezonie " którą impreze wybrac" - organizowaną przez ach czy przez al....niejednokrotnie obydwa kluby pokazały ze potrafią zorganizować udaną imprezę...osobiste potyczki niech zostaną z boku - przeciez chodzi tu o wspólne dobro...Pozdrawiam organizatorów
Ps.gdzie znajduje się kalendarz imprez organizowanych przez AL???
_________________ za wolno - przegrasz,za szybko - wypadniesz
Robienia imprez nikt nikomu nie zabroni, Mini Sprint na Torze dla WOŚP można powiedzieć, że jest już coroczną tradycją - dawałem propozycje robienia imprezy wspólnie - koledzy z AL podjęli jednak decyzję o zrobieniu konkurencyjnej imprezy - ich wybór.
Na torze jakoś się pomieścimy. W czasie zapisów do Mini Sprintu przejedzie 1 próba KJS, ruszy Mini Sprint, gdy KJSowcy przyjadą to na drugą próbę poczekają do końca trwającej próby MiniSprintu, przejadą i wtedy rozpoczniemy dalszą część Mini Sprintu - co więcej się będzie działo na torze w trakcie i po Mini Sprincie to już w odpowiednim "topiku"
Dodam tylko jedną myślę, że ważną informację - obie imprezy mają charakter wyłącznie WielkoOrkiestrowy i NIE BĘDĄ liczone w żadnych klasyfikacjach okręgowych.
_________________ jeśli wszystko jest pod kontrolą to znaczy, że jedziesz za wolno
czyli co w świetle nowych przepisów mam ten KJS z głowy z racji tego,że w moim aucie jest LPG i jest to jedyne źródło zasilania silnika
Czy to będzie jakoś skrupulatnie sprawdzane ?
p.s.hgw która impreze wybrać nawet jesli można byłoby startować.
Wszystko fajnie, KJS i do tego cel szczytny ale ehh... szkoda że dzieje się to w ten sam dzień co 2 inne imprezy i powiadamiacie o tym "na ostatnią chwilę". I co to za Puchar AKL - jest gdzieś jakieś info czy coś? Poprzez to wszystko mam wrażenie że impreza ma swoje "drugie dno" ale już nie wnikam... żałuje że tak to wyszło bo z chęcią bym wystartował (i zapewne nie tylko ja)...