Wysłany: Wto Gru 11, 2007 14:21 Videoraday, Fotoradary w naszym woj.
wiec temat michala o nowych vectrach bardzo mi sie spodobal
moja propozycja jest taka : robimy fotke miejsc gdzie sa fotoradary (stacjonarne) i np fotki samochodow z videoradarami... potem wysylacie je do mnie ja umieszczam i wrzucam na forum zrobimy taki mega spis wszytskiego co nam przeszkadza na drogach
temat bedzie przyklejony wiec bedzie widoczny i moze bardzo aktualny
[ Dodano: 2007-12-11, 14:23 ]
Skoro to Park Serwisowy to napisże tutaj, że...
Park serwisowy naszej (lubelskiej) policji powiększył się o 4 nowe Ople Vectra
Nowe nieoznakowane radiowozy to sześciobiegowe Ople Vectry o mocy 250 KM. Wszystkie wyposażone są w urządzenia rejestrujące obraz o wysokiej jakości. Kamery rejestrują wszystko, co dzieje się z tyłu i z przodu radiowozu, a także rejestrują dźwięk. Można dokonywać zbliżenia obrazów, szczegółowo ustalając nie tylko rodzaj wykroczenia, markę i nr rej. samochodu, ale także wizerunek osoby popełniającej wykroczenia lub przestępstwo drogowe. Każdy z radiowozów wart jest około 165 tys. złotych. Szacuje się, że średnio po 45 dniach służby jego koszt się zwraca. <wow>
Vectry powędrują do komend: w Lublinie, Zamościu, Tomaszowie Lubelskim i Radzyniu Podlaskim
zaczynamy od tych nowych vectr jedna bedzie w chelmie 1 w k-stawie i juz sa w zamosciu
_________________ Nie, nie, prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny.
"To jest pokolenie któro uczyło się jeździć na pachołkach... MY uczyliśmy się na zusie i zawadówce "