Kamikaze, tyle na początku było zakazów, nakazów itp dla fotografów z Twojej strony - własnie ze względu na bezpieczeństwo, ale jakoś nikt oprócz ludzi od Ciebie nie stwarzał zagrożenia. Wybierali do stania idealnie te miejsca na których najczęściej wypadają auta!! Jeśli to jeszcze raz się powtórzy to uwierz mi ani Ty ani oni na płytę toru więcej nie wejdziecie.
Chcesz mieć ciekawe ujęcia to postaw kamerę na statywie i niech kręci na okrągło, chociaż pewnie jak ktoś wyleci i kamera mu poobija auto to nie bedzie zadowolony ale to zawsze tylko kamera i trochę blachy a nie CZŁOWIEK!
dokładnie!!! od lat jezdze na tor i nigdy nic nikomu sie niestalo a jak chcialem przejsc w bezpiecznym miejscu kolo toru to jak kamikaze zaczoł te swoje mongolskie teorie i wogole prawił mi :[ a kolesia pierwszy raz na torze widzialem i jaki wielki organizator a swoich ludzi ustawil w najgorszych miejscach...
_________________ "Życie zaczyna się powyżej 5 tyś obrotów....."
No dobra, to powiedz mi jak RAWy wywołujesz? ;>
Ola
Nie ma sensu robić fotek w RAWach skoro ich nie obrabiasz...
mówię tutaj o profi obróbce w PS gdzie fota zajmuje potem 80MB
ja robię w JPGach i spokojnie to wystarcza dla pliku końcowego co ma 250kB
No jasne, ale wszystko zależy od efektu jaki chcesz uzyskac (mówię tu ogólnie)
Np. nieba nie wyciągniesz tak z jpg jak z rawa Ale masz trochę racji, jak klepię sporo zdjęc w RAWach to rzeczywiście ciężko mi się później do nich zabrac A tak w ogóle to trochę offtopic się zrobiło
Ola
Michał, nie zgodzę się z Tobą - filmik całkiem przyjemny, dość ciekawie zmontowany,
fakt ma kilka niedociągnięć ale jak na relację z amatorskiej imprezy w zupełności wystarczający.
Michał, nie zgodzę się z Tobą - filmik całkiem przyjemny, dość ciekawie zmontowany,
fakt ma kilka niedociągnięć ale jak na relację z amatorskiej imprezy w zupełności wystarczający.