Kazda impreza nawet spotkanie kola godpodyń wiejskich nie mówiąc już o badz co badz imprezie przyciągającej tylu mlodych ludzi pragnących poscigac sie na torze swoimi autami MUSI ewoluowac bo inaczej zdechnie jak pies pod plotem,
Jeśli sa takie sygnaly ze cos by mozna zrobic tak albo inaczej to BARDZO DOBRZE bo swiadczy to o tym ze sa odpowiedzi na działania chlopaków z Chełma i chwała im za to
zeby impreza byla lepsza ciekawsza nalezy wysluchac sygnałow płynących i cos w tej kwesti zrobic mysle ze gdyby zaproponowano kilu osobom zaangażowanie sie w organizacje zawodów to pewnie bez zastanowienia by sie zgodzily i pomogly.
Nie sztuka wychodzic z zasady nie i juz. albo sie obrazac
Mysle ze to forum powstalo po to by wypracowywac wspolne stanowisko i sie tutaj na chlodno spokojnie wypowiadac a nie emocjonowac
Jeżeli nikt nie ogarnie tematu wydzielenia toru (chodzi tu TYLKO o to aby nikt z poza zawodników nie wjeżdżał zbyt blisko, jak chce to niech sie kawałek przejdzie) to sam osobiście kupie taśmę, wezmę młotek i jakieś kije do wbicia i przeciągne taśme!
Nie chce żeby jeszcze ktoś został poobijany... Bo to wcale nie jest przyjemne... Przez to ze nikt nie wzią sie za to tak jak powinien siedze w domu niemogąc nic zrobić, ruszyć sie itd i do tego z kołnierzem na szyi...
A mi się śmiać z tego wszystkiego chce. Patrząc na zawody w tamtym roku np w wakacje, a na zawody teraz, to jest wszystko nie tak. Kiedyś było 5-6 przejazdów po 60 sekund , a teraz są 3 przejazdy po 90-100. Moje zdanie jest takie ze wolał bym 5 przejazdów ( ale to tylko moje, ono sie i tak nie liczy ) Z tego co widzę to rok temu odbywało sie wszystko spokojnie, bez nerwów, a teraz po każdych zawodach jest KRZYK , ze ten coś tam, a ten coś tam. I zauważyłem ze ludzie nie liczący sie o zwycięstwo nie kłócą się <klotnia>
Moje zdanie jest takie ze opcja taka ze start był z 1 strony a meta lotna czy stop w innym miejscu ( nie kolidującym startowi ), jest lepszym rozwiązaniem niż Stefy oczekiwania na zjazd ( ale to tylko moje zdanie ) , no i strefy dla zawodników i widzów by sie przydały. I to na tyle. Pozdrawiam
_________________ dopiero sie uczę jeździć
Ostatnio zmieniony przez MrCk6 Sob Maj 03, 2008 13:38, w całości zmieniany 1 raz
Kazda impreza nawet spotkanie kola godpodyń wiejskich nie mówiąc już o badz co badz imprezie przyciągającej tylu mlodych ludzi pragnących poscigac sie na torze swoimi autami MUSI ewoluowac bo inaczej zdechnie jak pies pod plotem,
Święte słowa, z pewnością masz rację - dlatego po raz 37. powtarzam, że jesteśmy bardzo otwarci i wdzięczni za propozycje i konstruktywną krytykę. W moim przekonaniu te imprezy są dla uczestników, a nie dla PZMłotowych statystyk i to właśnie Wy powinniście je kształtować. My w miarę możliwości będziemy się starać wcielać je w życie.
[ Dodano: 2008-05-03, 22:03 ]
Mati napisał/a:
[a że wszyscy się wpychają .. no cóż sami sędziowie tego nauczyli.. nikt nie pilnuje numerów i tak jest..
po pierwsze - to nie sędziowie są odpowiedzialni za właściwy wjazd na start, lecz uczestnicy
po drugie - gdybyśmy się uparcie trzymali tej zasady wiesz ile trwałby jeden przejazd????
Od następnej imprezy będą wyznaczone strefy i będzie tak jak napisał mikae!!!
[ Dodano: 2008-05-03, 22:07 ]
Spawos napisał/a:
a jak z pomiarem czasu elektronicznym... na TA bylo po 30 zl wiecej juz na ten pomiar .... i wogle bylo zapowiadana ?
Masz rację, jednak (biję się w piersi!!) nie okazało się to takie proste. Gdybyśmy mieli wolne 12 tysi już to urządzenie byśmy mieli, jednak ponieważ robimy to systemem bardzo oszczędnościowym pojawiły się pewne problemy. Nie będę już teraz pisał kiedy to urządzenie zafunkcjonuje, ale w końcu się to stanie.
[ Dodano: 2008-05-03, 22:11 ]
MrCk napisał/a:
Moje zdanie jest takie ze opcja taka ze start był z 1 strony a meta lotna czy stop w innym miejscu ( nie kolidującym startowi ), jest lepszym rozwiązaniem niż Stefy oczekiwania na zjazd ( ale to tylko moje zdanie )
OWM czy na naszych imprezach kiedyś było inaczej (poza finałem KA i LTA)??? Gdyby tak było to przejazd jednej próby trwałby około dwóch godzin!!
[ Dodano: 2008-05-03, 22:15 ]
staszek napisał/a:
mysle ze gdyby zaproponowano kilu osobom zaangażowanie sie w organizacje zawodów to pewnie bez zastanowienia by sie zgodzily i pomogly.
Serdecznie zapraszam, proszę pisać na PW
[ Dodano: 2008-05-03, 22:16 ]
staszek napisał/a:
Nie sztuka wychodzic z zasady nie i juz. albo sie obrazac
Mysle ze to forum powstalo po to by wypracowywac wspolne stanowisko i sie tutaj na chlodno spokojnie wypowiadac a nie emocjonowac
Mysle ze na spokojnie uda sie wszystko dograc
Po raz kolejny zdecydowanie się z tym stwierdzeniem zgadzam!!!
Kurde chyba będę musiał czasów pilnować bo widzę jakieś wielkie nieporozumienie, pierwszy i drugi przejazd taki sam, na żadnym nie wyleciałem w trawnik, nie wyspinowałem, nie stanąłem, meta była lotna i ja startowałem na sygnał a jakoś w pierwszym mam 114 a w drugim 100.... o co biega ?
Załatwcie w końcu te cholerne fotokomórki bo widać, że coś sędziom już ciężko nadążyć za tym co się na torze dzieje...
A co do strefy grzania opon to już swoje powiedziałem, ludzie co przyjeżdżają na normalnych gumach powinni też mieć szanse, chcesz jeździć na full slickach to naucz się je szybko rozgrzewać albo koce od Roberta zabierzcie IMO do DOT załatwiłby sprawę sprawę ale pewnie ktoś się nie zgodzi
A jeśli chodzi o pomysł z puszczaniem po numerach by mikae to jestem 100% ZA nareszcie byłoby to po ludzku zorganizowane i mógłby człowiek patrzeć jak jeżdżą inni a nie stać 30 minut w aucie żeby się na start doczekać.
A jeszcze tak do upalania to proponuje na nie, jeśli już jest po imprezie, to zawsze robić trasę, na której może jechać więcej osób (czytać taka bez pętelek) bo jak zwykle leci to sprawnie i szybko tak na ostatniej imprezie dłużyło się trochę.
wiecie co, tak wszyscy chcą ta strefe dla kibiców no dobra, wiec proponuje zeby to zawodnicy mieli wyznaczona strefe chodzi mi o to zeby auta stały nie na górze lecz na dole, tam pod płotem i tam bedzie idealnie, kolejka ladna wszyscy beda mogli sie poruszać w tą i z powrotem, start tak jak zawsze i meta, wiecej aut tam sie pomieści i mozna spokojnie pozmieniać opony, bo jednak to juz kibiców tam nie bedzie kręcić, jak wszyscy tylko patrzą na przejazdy z góry.
mozna przecież ten kawałek terenu zagospodarować co nie?? a przecież tam sie nie zrobi strefy dla widzów, bo i tak beda łazić jak krowy na gore <tak>
wiecie co, tak wszyscy chcą ta strefe dla kibiców no dobra, wiec proponuje zeby to zawodnicy mieli wyznaczona strefe chodzi mi o to zeby auta stały nie na górze lecz na dole, tam pod płotem i tam bedzie idealnie, kolejka ladna wszyscy beda mogli sie poruszać w tą i z powrotem, start tak jak zawsze i meta, wiecej aut tam sie pomieści i mozna spokojnie pozmieniać opony, bo jednak to juz kibiców tam nie bedzie kręcić, jak wszyscy tylko patrzą na przejazdy z góry.
mozna przecież ten kawałek terenu zagospodarować co nie?? a przecież tam sie nie zrobi strefy dla widzów, bo i tak beda łazić jak krowy na gore
nikt nie broni i nie będzie bronił kibicom łazić po całym obiekcie, tu chodzi o to gdzie stoją auta kibiców