FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: johny
Czw Lip 18, 2013 17:49
kart własnej produkcji - czy jest szansa na start
Autor Wiadomość
rafalb 
Nowiciusz ;>

Wysłany: Nie Maj 25, 2008 11:30   kart własnej produkcji - czy jest szansa na start

witam , to mój pierwszy post więc się przedstawię , nazywam się Rafał mieszkam w Gorzowie wlkp , studiuję w Poznaniu

pasjonuję się autami rajdowymi z lat 70 i 80 (szczególnie polskimi ) , jestem w trakcie budowy fiata 125p do KJS-ów

od jakiegoś czasu interesuje mnie temat kartingów , poczytałem ostatnio trochę regulaminów i się poważnie zmartwiłem , otóż liczyłem że we własnym garażu będę mógł zbudować karta i się nim gdzieś pościgać

z tego co zrozumiałem w polsce można się ścigać kartami jedynie jednej firmy

mam pytanie do bardziej zaawansowanych , czy istnieje w polsce możliwość wystartowania kartem własnej konstrukcji , czy istnieje jakiś regulamin regulujący takie kwestie , ewentualnie czy można stosować inne podzespoły ( bo w regulaminie pisze jasno - seryjnie produkowane )
od biedy mógł bym zakupić ramę jakąś firmową i samemu uzbroić ją w podzespoły ( widziałem na stronie jakieś regulacje co do silnika WSK 125 i CZ 125 )

bo za kartingiem przemawiały jak dla mnie koszta i super zabawa ( ale z tymi kosztami to się chyba troszkę zdziwię jeśli nie można jeździć kartem własnej produkcji )

Mati 
prawdziwy tuner
LKR...

Wysłany: Nie Maj 25, 2008 11:50   

z tego co ja wiem to NIE a koszta raczej tez nie małe...(20tys na sezon o ile wiem)
Powodzenia :)

rafalb 
Nowiciusz ;>

Wysłany: Sro Maj 28, 2008 22:13   

a dowiedziałem się na forum F&F ,że jest taka opcja , klasa młodzieżowa czy jakoś tak , więc pojawiło się światełko w tunelu

HaGie6 
prawdziwy tuner
Pomylone Gary

Wysłany: Sro Maj 28, 2008 22:48   

kiedys w klasie mlodziezowej czyli jakies 7-8 lat temu gdzie jeszcze byly kolka katingowe przy technikach samochodowych to mialo sens.... kazdy jezdzil na kp-6 ktora mozna samemu zrobic... kazdy cos tam sobie dlubal, pomagal...

teraz za duze pieniadze ida nawet w klase mlodziezowa... nikt nie jezdzi na kp-6, silniki ise oddaje do profesjonalistow, opony zmienia co runde...

nawet dla samej frajdy nie oplaca sie samemu budowac jakiegos strupa na ramie kp-6 bo nawet sie nie dostaniesz do finalu a nawet jesli to Cie zdubluja po 3 okrazeniach ;)

sorry taka prawda
Ostatnio zmieniony przez HaGie6 Sro Maj 28, 2008 23:07, w całości zmieniany 1 raz  

rafalb 
Nowiciusz ;>

Wysłany: Czw Maj 29, 2008 07:32   

no niestety ale myślę ,że dla samej zabawy warto , pozatym i tak szans nie mam z moim wzrostem ( 197 cm ) i wagą 90 kg , chyba ,że okazał bym się jakimś mega talentem w co wątpię

DeeS6 
technical monster
VTS powaa forever !

Wysłany: Czw Maj 29, 2008 09:12   

Ze tak powiem warunki ciezkie do jazdy kartem ale znam osobe ktora miala ponad 2 metry i jezdzila tylko ze rama byla specjalnie przedluzana :)

Odpowiedz do tematu