Wysłany: Sro Cze 25, 2008 10:35 RENDAR-AUTOSPORT w Opolu Lubelskim
W niedzielę 29 czerwca Automobilklub Chełmski i firma Rendar-ISP organizują Samochodowy Mini Sprint RENDAR-AUTOSPORT. Impreza będzie kolejną rundą Mistrzostw Okręgu Lubelskiego w Mini Maxach i pierwszą rundą Cyklu Wakacyjnych Mini Sprintów o Puchar Prezesa ZO PZM w Lublinie. Zbiórka uczestników w godzinach 12:30 - 13:00 na placu cukrownianym (przed byłą cukrownią) w Opolu Lubelskim. Wpisowe wynosi tylko 10 zł od startującego.
Impreza zostanie zorganizowana w ramach Turystycznego Jarmarku Opolskiego, którego główną gwiazdą (oczywiście oprócz uczestników mini sprintu :] będzie Maryla Rodowicz. Uczestnicy walczyć będą o puchary ufundowane przez prezesa Radia Lublin, dyrektora Telewizji Lublin oraz burmistrza Opola Lubelskiego. Puchary otrzymają najlepsze trójki w klasyfikacji generalnej i w klasach oraz zwycięzcy trzech pierwszych prób, więc najlepszy kierowca może z Opola wyjechać z ... pięcioma pucharami. Wszyscy uczestnicy imprezy otrzymają kamizelki odblaskowe od Radia Lublin. Wręczenie pucharów będzie miało miejsce na scenie Jarmarku Opolskiego w miejscowym parku.
Próby będą się odbywały w trzech miejscach: na placu cukrownianym (betonowe płyty z syfem), przy szkole (asfalt) i na placu targowym (szuter + trochę asfaltu). W ocenie organizatorów próby będą ciekawe i wymagające. Przed startem uczestnicy pieszo zapoznają się z miejscami prób. Ilość prób zostanie ustalona na odprawie, lecz nie będzie ich mniej niż cztery.
a wlasnie ze niema az takiej tragedii z tymi dziurami,w koncu niejezdzimy na takie imprezy grac w szachy....
ps.napewno bedzie rowniej niz na ostatnim kjs w chelmie
junior001, kurcze Jacek nie przesadzaj.. byłeś i widziałes!! Ja tam bywam dosyc często i wiem jak jest na Targowisku i na składzie Cukrowni... płyty sa nie równo i doły i mi nie wmawiaj ze nie.. Prezes nie wiem jak beda ułożone te próby moze i jakos ominiecie te kilku centymetrowe uskoki pomiedzy płytam ? DAJ BOŻE
_________________ "Życie zaczyna się powyżej 5 tyś obrotów....."
Ostatnio zmieniony przez Mati Czw Cze 26, 2008 18:23, w całości zmieniany 1 raz
Mati ostatnio startującego w minimaxie widziałem Cię ... no właśnie nawet nie pamiętam kiedy ... więc nie panikuj z łaski swojej - może na lodowisku mamy imprezy robić żeby rownio było?
tak jak napisał prezes oby na wszytskich imprezach było tak równo!
poza tym będzie zapoznanie piesze więc dokładnie będziecie mogli zobaczyć i wytyczyć sobie taki tor jazdy aby ewentualne niespodzianki ominąć... choć nie wszystkie bo jesli wszytsko pójdzie zgodnie z planem to fotografowie będą mieli co focić
_________________ jeśli wszystko jest pod kontrolą to znaczy, że jedziesz za wolno