Michał & Rafał mam prośbę do Was jesli byscie mogli zamiescic lub podeslac mi fotki z dzis tj niedzieli 29.06.2008 z toru srebrnego i czerwonego fazera bede naprawde wdzieczny. czekam na info czy to jest mozliwe...
Michał, fajnie tylko, ze w Twojej galerii nie ma zdjeć z toru :-( sa jakie ze zlotu porsche audi A4 i cos jeszcze ale z toru ni widze no chyba ze szukam nie tutaj gdzie trzeba...
czaje. jestem tu zarejestrowany od dzis i nie zwrocilem na to uwagi a co z moją pierwotną prosbą tzn zdjeciami fazerów?? dasz rade dorzucic tutaj te zdjecia bo wiem ze ktos mi je robil ale czy to akurat byles Ty to nie wiem no i chetnie bym je zapisal w swojej kolekcji
fotki w większej rozdzielczości są tylko odpłatnie.
a jak ktoś chce np 1600*1200 na tapete na swój pulpit to mu nie dasz?
Gdyby ktoś chciał zamieścić fotki na swojej stronie albo na jakiejś ulotce/plakacie, to wtedy można mowić o odpłatności. Trzeba rozróżnić użytek prywatny i komercyjny.Mam nadzieje, że osobom z forum fotki na tapete dajesz bezinteresownie...
Więc może organizator np takiej imprezy jak dzisiaj też powinien pobierać hajs za możliwość fotografowania? Szczególnie jeżeli na zdjęciach chcecie zarabiać.
arturlublin napisał/a:
dasz komus zdjęcie full size i ona ma takie same prawa co Ty:.
.
dlatego zawsze daje się ciut mniejsze niz full size (co nie stanowi problemu bo komu na użytek prywatny potrzebne jest np 3000*2000?
Heh.. dopiero krzyczeliście że nie jesteście profesjonalistami... dla mnie śmiesznym jest to że za jakieś tam zdjęcia chcielibyście brać kasę... a pomyślał któryś z was co by było gdyby ludzie zaczęli wołać od Was kasę za to że ich fotografujecie...? Do tej pory myślałem, że to Wasze hobby a nie zarobek.. no ale widzę, że sie myliłem... Sytuacja która ma tutaj miejsce czyli człowiek fotografowany... prosi o swoje fotki bo chce je zapisać na dysku w dużej rozdzielczości tylko po to żeby je mieć w swojej galerii.. staje sie śmieszna gdy fotograf woła od niego jakieś pieniądze...
zależy w jakiej dziedzinie fotografowania . Jeżeli ktos bierze kase za Twoje hobby a ty masz z tego ciągle hobby to cos tu nie gra.
Pozatym tekst,, taie Sobie zdjęcia'' jest nie na miejscu bo niektore zdjęcia są naprqawde bardzo dobre . Porównaj Sobie z jakimis zdjęciami z prawdziwych zawodów. Porównaj tez to że nasz tor nie jest fotogeniczny niż te gdzie są rozgrywane jakieś poważne zawody i porównaj jeszcze jeden fakt że tamte zdjęcia robione są apratami wartymi więcej niż nasze autka:)
Wogole są tu zdjęcia ktore Sobie mozna pobrac na dysk i nie widzę tutaj żadnych opłat więc nie wiem o co Ci biega, a to że ktoś nie chce wysłać większej jakości zdjecia jest uzasadnione.
arturlublin, tak to ten fazer, ktorego wrzuciles jak masz jeszcze jakies foty tego motoru tzn moje to bede wdzieczny jak wrzucisz je tutaj..... pozdrawiam
Michał, zdjęcia A2, A6, A10 podobają mi się najbardziej jeśli chodzi o niedzielną relację. Jest na czym zawiesić oko <spoko> Pozostałe zdjęcia to "zdjęcia" po prostu
arturlublin, jednak co Nikon to nie Canon Twoje zdjęcia w porównaniu do Michała są takie...mdłe, brak im żywego koloru. Zdjęcie nr 6 ma zbyt duży kąt jak dla mnie, mało naturalnie to wygląda.
zxc, hehe, zdjęcia robione chyba na sporym kacu, spodobała mi się fotka nr 1...jedynie.
Co do zdjęć w większej rozdzielczości za pieniądze to JESTEM ZA
odezwala sie dziewczyna Michała:P Nikon ma nie naturalne kolory, za bardzo nasycone , Canon wiernie oddaje kolory otczenia takie jakie było. Jakbym chcial moglbym podkresilic kontrast, ale przy takich fotach po co? Michal w ramki czarne wstawia wiec zdjecie wydaje się ciekawsze ale tylko wydaje
[ Dodano: 2008-06-30, 16:38 ]
Panasonici mają tez przypadłosc robienia duzych kontrastow , tak samo sony