Na początku dziń dybry <mrgreen>
Opcja 1.
Napisać petycję do władz miasta z prośbą o przeniesienie osiedla jak im hałas przeszkadza.
Opcja 2.
Dogadać się z władzami osiedla, miastem, pzmotem, wystąpić do UE o fundusze na osłonięcie toru ekranem "dziwiękochłonnym"
Opcja 3.
Jak powyższe metody nie odniosą skutku zrobić piekło mieszkańcom osiedla, jaranie kapcia o 2-3 w nocy, spuszczanie wiatru z kół itp.
Dogadać się z władzami osiedla, miastem, pzmotem, wystąpić do UE o fundusze na osłonięcie toru ekranem "dziwiękochłonnym"
Michał napisał/a:
Tutaj jest to niemożliwe, bo takie ekrany musiałby być na wysokość bloków, a i ich koszt byłby ogromny, i nikt nie da pieniędzy żeby takie ekrany postawić.
a nie lepiej zainwestować w porządne Ogrodzenie??? jak wejdzie to trudno wyjść
Michał napisał/a:
Tutaj jest to niemożliwe, bo takie ekrany musiałby być na wysokość bloków, a i ich koszt byłby ogromny, i nikt nie da pieniędzy żeby takie ekrany postawić.
a nie lepiej zainwestować w porządne Ogrodzenie??? jak wejdzie to trudno wyjść
Ogrodzenie, ogrodzeniem chołota ze skuterów rozniesie wszystko, wystarczy poczytać ich fora regionalne.
Michał, jeszcze raz "warkniesz" na tym forum a nie wypowiesz się normalnie i "święty boże nie pomoże" przed banem - (nie chodzi o temat ale o wypowiedzi w stronę Maciora) tak dla formalności podwójne ostrzeżenie. (sorry za OT)
co do tematu olej został wylany jakieś dwa tygodnie temu i sprawa przejęta przez policję - czytaj "do umorzenia z braku dowodów"
dotacji od miast anie będzie bo... jest to teren prywatny (miasto juz dawno przekazało teren PZMłotowi)
co do ekranów to aby spełniały swoją rolę wg pomiarów jakie były robione powinny mieć wysokość min. 11 metrów,
złożyłem propozycję PZMłotowi wystawienia ściany reklamowej - za kasę od sponsorów (są chętni na taką formę reklamy) - i... odmowa PZMłot ma inną formę rozwiązania... nie napiszą jaką bo jak usłyszałem to dosłownie sobie usiadłem..... szkoda słów - a nam cóż - pozostaje się tylko dobrze bawić gdy mamy JESZCZE taką możliwość
_________________ jeśli wszystko jest pod kontrolą to znaczy, że jedziesz za wolno
Wpadłem na pewien pomysł, może by zrobić nasyp od strony osiedla i na nim umieścić reklamy, jeżeli PZMot przystał by na taki pomysł pomógłbym w załatwieniu ziemi i transportu.
ciekawa sprawa, bo widzę z tym parę korzyści 4x4 i cros, a nawet jak by to umiejętnie zrobił to KJS czy mini max ciekawy, tak jak to kiedyś miało miejsce <spoko>
Bardziej myślałem o czymś na wzór wału, na przygotowanie czegoś 4x4 i cros trzeba zapłacić trochę więcej (wynajem sprzętu), a tak zwykła ziemia z wykopów była by za free lub skromną opłatą. Trzeba by przedstawić pomysł zarządcy toru i potem coś działac jak by była akceptacja.
MACIOR, ja ciebie oczewista rozumiem <spoko> ze to taka zapora by była.
a to o co mi chodziło to, to ze czasami były by imprezy typu 4x4 ( 1 widziałem ) wiec i tam mogli by sie przejechac, a jak motory teraz zaczynaja na torze jeździć to i crossy by tez mogły. to taka inwestycja jakby na przyszłość i nawet widowiskowa??
tylko co jeszcze straszy ten tor?????
BRAK TOI TOI !!!!
ja nie znam sie ile to tam kosztuje ale ludzie uważam ze to jest podstawa!
po stawic 1 lub 2 i juz jest fajnie!
a nie powstaje taka nie miła sytuacja ze jestem na torze i chce sie s..... i co??? no to do domu! no raczej nasza cywilizacja juz osiągnęła ten pułap ze wc jest przyjemne a nie za stodołę i jazda na skoczka <pupcia>
jesli ktoś zapyta, tak a z kąd na to $$$?? no to juz jest ....
niech każdy co wejdzie zapłaci symboliczne 1zł !
ile wiary sie przetacza na mini maxach??? 100?? 200??
juz nie mówmy o większych kwotach ! ale zo za tym idzie ? były by taśmy ostrzegawcze co mozna wydzielić teren dla kibiców i zawodników, jakas higiena, jest wc i juz inaczej sie człowiek czuje tam i inne spojrzenie <tak>
eeehhhh żeby tylko jeszcze te dyskusje coś dały - Macior Twój pomysł nie jest nowy - proponowałem postawienie ściany reklamowej - PZMotu nic by to nie kosztowało i co usłyszałem? "NIE - mamy inne plany...." - owszem plany są bardzo fajne i ciekawe tylko...
za ile lat będą wdrożone... cóz wg mnie nie prędko.
Co do drogi dojazdowej to raz - odrzuty z remontu dróg - "asfalto-żużel" - można dostać za darmo ale nawet wg mnie wystarczyło by tam spychokoparką parę razy przejechać i po prostu wyrównać - ale... no właśnie PZMłot to PZMłot - oni chcieli by od razu elegancji asfalt albo i kostkę najlepiej - ale na razie kasy na to nie ma więc lepiej nic nie robić a ludzie niech k...wiają na czym świat stoi.
Więc jak to u nas w Polsce... "siadaj, płacz i płać"
_________________ jeśli wszystko jest pod kontrolą to znaczy, że jedziesz za wolno