FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
osram NIGHT BREAKER
Autor Wiadomość
adas 
znawca

Wysłany: Pią Lip 25, 2008 17:43   

koval napisał/a:
czyli Xenon w zwykłej lapmie to tylko "wiejski tjuning" :o ??

owszem i ma racje !
1 musisz spolerować szkło na gładko
2 musisz miec auto poziomowanie lub regulacje ( ale nie taka ze sam podkręcasz pod maska tylko przy desce rozdzielczej)
3 spryskiwacze
4 wycieraczki
5 homologacja

wszystko co wychodzi z fabryki to seria i tak ma byc, każde inne ulepszenia to utrata homologacji na poszczególne elementy tak jak i oświetlenie rejestracji ! ma być białe lub żółte światło padające na rejestracje a nie niebieskie!

a żeby poprawić sobie widoczność to Polecam wyciągniecie lamp i Przeczyszczenie kloszy i szkła oraz wymiana żarówek na nowe i jest o niebo Lepiej ! i nic nie trzeba kombinować ze światło za słabe ze to ze tamto !

koval 
drifter

Wysłany: Pią Lip 25, 2008 19:22   

no i o to mi chodziło!! :) rozmawiałem z różnymi ludźmi którzy posiadają w zwykłych reflektorach żarówki xenonowe jedni polecają zaś inni odradzają... czytałem na forach i tak samo zdania są podzielone ;) Ale zostaje przy osram NIGHT BREAKER <spoko>

dziex za pomoc ;)

bolgi6 
znawca

Wysłany: Pią Lip 25, 2008 20:11   

.....hiihih. nie daje rady czytajac to co piszecie. osram "night braker" to nie jest zaden pseudo xenon, anii zadny wiejski tuning. jest to zarowka z homologacja ktora daje 90% wiecej swiatła i jest 10% bielsze. wszystkie zarowki produkowane przez firme osram maja homologacje....+30%. +50%, +90%, "blue" oraz "allseason". jestem w 100% przeciwny montowaniu do aut swiateł xenonowyh bez homologacjii, samopoziomowania i spryskiwaczy....nie wspomne o marketowych zatowkach "ala xenon". ....zarowki osram mozna kupic bez potrzeby zamawiania w auto-euro na nr. klienta AK chełm 5991. pozdro

koval 
drifter

Wysłany: Pią Lip 25, 2008 21:43   

hm to nie wiem czy Ty źle zrozumiałeś hehe czy wszyscy tak samo zrozumieli <mrgreen>

night braker mam aktualnie zamontowane i je gorąco polecam... Kupując je miałem pewność ponieważ mają homologację, ale co do żarówek xenonowych typu 6000k lub 8000k wolałem zapytać tu ;)
a i a'la xenon to ja już nie wspominam bo po pierwsze to typowy wiejski tuning, po drugie świecą gorzej od zwykłych żarówek żółtych :]
Ostatnio zmieniony przez koval Pią Lip 25, 2008 21:45, w całości zmieniany 1 raz  

misi3k6 
Specjalista

Wysłany: Sob Lip 26, 2008 09:42   

koval, czy ty myślisz, że ja nie rozróżniam żarówek typu night breaker od HID czy xenonów? Pisałem o takich ludziach którzy nie spełniają tych 5 pkt zapisanych przez adas.
koval napisał/a:
ale co do żarówek xenonowych typu 6000k lub 8000k wolałem zapytać tu ;)
a i a'la xenon to ja już nie wspominam bo po pierwsze to typowy wiejski tuning, po drugie świecą gorzej od zwykłych żarówek żółtych :]
Oba jak dla mnie to wiejski tuning i tyle. Ponadto samej żarówki xenon nie możesz zamontować w samochodzie. Potrzebne jest spełnienie tych 5 pkt. Wszyscy są wielcy inżynierowie do poprawiania fabryki, a wychodzi jak wychodzi coraz więcej półgłówków na drodze.\
adas napisał/a:
a żeby poprawić sobie widoczność to Polecam wyciągniecie lamp i Przeczyszczenie kloszy i szkła oraz wymiana żarówek na nowe i jest o niebo Lepiej ! i nic nie trzeba kombinować ze światło za słabe ze to ze tamto !
nic dodać nic ująć.

ceber6 
drifter
UmcyUmcy

Wysłany: Nie Lip 27, 2008 11:09   

night braker mam aktualnie zamontowane i je gorąco polecam... :][/quote] i oto mi chodziło:D

[ Dodano: 2008-07-27, 12:09 ]
koval napisał/a:
hm to nie wiem czy Ty źle zrozumiałeś hehe czy wszyscy tak samo zrozumieli <mrgreen>

night braker mam aktualnie zamontowane i je gorąco polecam... Kupując je miałem pewność ponieważ mają homologację, ale co do żarówek xenonowych typu 6000k lub 8000k wolałem zapytać tu ;)

[ Dodano: 2008-07-27, 12:10 ]
I o to mi chodziło <spoko>

spider666 
drifter
rajdowiec :)

Auto: V V C
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 13:00   

duzo lepsze sa PHilipsy 150 niz Osram Braker (obie mialem)
ale roznica w cenie tez jest, a juz przy Osram lepiej sie jezdzi niz przy starych lub najtanszych.

kein Alkohol, kein Nikotin
gib mir Benzin

Odpowiedz do tematu