Wysłany: Wto Sie 19, 2008 18:29 MM 31.08.2008 - kto jest za pomiarem czasu na fotokomórkach?
Ze strony chłopaków z MKTeam padła propozycja na ich forum że mogą przywieźć ze sobą sprzęt do "pomiaru czasu na fotokomórkach" - zainteresowani??
Szczególnie prosiłbym o wypowiedzenie się Prezesa jak mu się to widzi, wstępnie zacząłem temat drążyć z chłopakami MKTeam, jeśli będzie trzeba zapewnić źródło zasilania dla sprzętu pomiarowego mogę przytargać na imprezę agregat prądotwórczy [ale jeszcze czekam na odpowiedź czy nie działa na własnym zasilaniu z aku].
pzdr. i czekam na wypowiedzenie się w tym temacie "orgów"
Grzesiek
Ostatnio zmieniony przez GrzesiekK.6 Wto Sie 19, 2008 18:30, w całości zmieniany 1 raz
Więc tak, pogadałem trochę więcej dziś z jednym z chłopaków z MKTeam i troche ich sprzęt nie pasuje jednak do specyfiki naszych imprez MM, na każdej z prób u nas na torze znajduje się równocześnie 2 auta, start i meta są w róznych punktach, na chwile obecna sprzęt chłopaków ze starachowic wymusza to aby start/meta były w tym samym miejscu wiec kicha, ale nic straconego na przyszlosc, chwilowo ich "elektronik" urlopuje sie, ale gdy skonczy urlop cos pomyslimy dalej nad tym tamatem, chwilowo w sierpniu trzeba odpuscic, jesli nawet nasz MM wyjdzie tego 31.08 to pokrywa sie z impreza u chłopaków, wiec wiadomo ze wtedy sie nie pojawia.
Dzięki za zainteresowanie tematem, ale jest pewien problem! Pomiar czasu jaki mają koledzy ze Starachowic i jaki my mamy mieć niestety pozwala na pomiar czasu tylko jednego kierowcy - zanim on nie pojawi się na mecie nie można włączyć następnego pomiaru! Tak więc niedzielny mini sprint przy takiej liczbie uczestników trwałby kilka godzin dłużej! Ale podejmujemy kolejne działania.
prezes, no tak jak pisałem, to samo ustaliłem, ale poczekamy aż nadworny elektronik MKTeam wróci z urlopu to coś pomyślimy dalej, na razie trzeba się wstrzymać z bólami bo było by więcej stania jak jazdy....
Co prezesie z najbliższym MM, będzie 31.08 jak w terminarzu na stronie AK Chełmskiego??
Po każdej imprezie te same zarzuty w stronę organizatorów ..... A zacznijcie chociaż raz od swojego zachowania ...
GrzesiekK., może porozmawiaj z chłopakami z MKTeamu, żeby nie robili zamieszania wokół samochodu, w którym siedzą sędziowie, bo oni wtedy obserwują inne przejazdy i jak podejdzie 5 osób i zawracają <pupcia>, to siłą rzeczy sędzia nie zauważy opony potrąconej albo mety i sypią się na nich na forum kolejne gromy. MKTeam w tym celuje, ale chłopaki od nas zachowują się podobnie. A przecież nic nie jest utajnione. Wyniki każdy może po przejazdach przecież zobaczyć w laptopie...
Auto: V V C
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lut 2007 Posty: 347
Wysłany: Sro Sie 20, 2008 10:20
To moze tak jak kiedys bylo podczas KJS bodajze, zrobic dwie krotkie proby na torze.
Na jednej mozna czas mierzyc sprzetowo, a druga ktora odbywala by sie jednoczesnie bylaby mierzona recznie.
minus ze wiecej obslugi trzeba zaangazowac, ale plus ze sprawniej by poszlo i czesciowo
dokladniej pomierzone.
albo odcinek na cala dlugosc toru i szybko przenosic sprzet do mierzenie za start na mete:P
Wyniki każdy może po przejazdach przecież zobaczyć w laptopie...
No tu bym polemizowal.
Wyniki mozna sprawdzic jak sa jeszcze na kartce a pózniej to w laptopie ale na koniec imprezy.
Ja do organizacji nie mam zadnych ale...
Ciesze sie ze sa tacy ludzie (AK Ch) co potrafia zorganizawac takie imprezy (tak czy inaczej)
a nie jak inne Automobil kluby są bo są.
Ostatnio zmieniony przez Pią Sie 22, 2008 15:27, w całości zmieniany 2 razy