31ego odbędą się czteronapędówki (od rana), a po zakończeniu tej imprezy zgodnie z terminarzem odbędzie się 5. runda Cyklu Wakacyjnych Mini Sprintów. Liczba uczestników mini sprintu zostanie ograniczona, a pierwszeństwo przy zapisach będą mieli ci, którzy są sklasyfikowani w klasyfikacji po czterech rundach - klasyfikacja na stronie Automobilklubu Chełmskiego. Szczegóły wkrótce!
[ Dodano: 2008-08-28, 22:36 ]
Do tej pory online zapisali się (w kolejności): Robert Mazurkiewicz, Wojtek Gieral, Marcin Jurkowski, Grzegorz Kuśmierz, Szymon Wołoszyn, Paweł Żelazo, Arek Krauze, Magda Mizak (hura!!!), Piotrek Mizak, Arek Gogułka. Jeśli auto wytrzyma Brodnicę to jako zerówka pojadą mistrzowie klasy czwartej w tegorocznym PPAiK Jacek Węcławski i Tomek Kowalik!! UWAGA!!! Zapisy online prowadzimy do soboty do godz. 22giej i zaraz po tej godzinie podamy listę zakwalifikowanych do startu -decyduje kolejność zgłoszeń z zastrzeżeniem, że pierwszeństwo będą mieli kierowcy sklasyfikowani w klasyfikacji cyklu wakacyjnego!!
A tak prezy okazji - kto jest za wprowadzeniem elektronicznego pomiaru czasu????
prezes, jest jakiś błąd w Waszym serwisie, przy zapisywaniu się na mini max, wyskakiwało mi, że nie wszystkie pola są wypełnione i musiałem klikać wstecz i uzupełniać a jak zajrzałem na moją skrzynkę, to tam były 4 potwierdzenia zgłoszenia, czyli mimo tego, że wyskakuje błąd, to zgłoszenie jest wysyłane, czyli macie moje 4 zgłoszenia, w tym 3 niepełne
prezes, jest jakiś błąd w Waszym serwisie, przy zapisywaniu się na mini max, wyskakiwało mi, że nie wszystkie pola są wypełnione i musiałem klikać wstecz i uzupełniać a jak zajrzałem na moją skrzynkę, to tam były 4 potwierdzenia zgłoszenia, czyli mimo tego, że wyskakuje błąd, to zgłoszenie jest wysyłane, czyli macie moje 4 zgłoszenia, w tym 3 niepełne
Dokładnie tak jest! Może słynny Góralski coś na to poradzi!!
[ Dodano: 2008-08-30, 23:14 ]
Dodajemy kolejnych zapisanych on-line: Eliasz Mazurek, Jakub Wasilczyk, Radek Paluch, Rafał Betlejewski, Dawid Januszczak, Marcin Mikos, Grzegorz Płecha, Sławomis Kaźmierak, Patryk Jusiak, Tomasz Wójcik, Krzysztof Seń. Ci kierowcy mają zagwarantowany udział w imprezie - pozostali zgodnie z kolejnością pobrania druków zgłoszeń w biurze imprezy.
Chciałbym podziękować Prezesowi i jego ekipie(Kropek, Mariola, Michał i inni) za zorganizowanie super imprezy. Widze że idziemy z duchem czasu i automatyczny pomiar czasu już mamy. Zobaczcie ze to spowodowało że liczba przejazdów rośnie a nie jak zazwyczaj - maleje . Dodatkowo zmusiło to nas do dyscypliny i każdy pilnuje teraz kolejki. Teraz tylko czekać aż ekipy z Kielc, Warszawy i Starachowic częściej bedą nas odwiedzać. Tak trzymać!
Super zawody <spoko> . Chyba najlepsze na jakich byłem odkąd zacząłem jeździć. Pomimo lekkiego opóźnienia na starcie udało się przeprowadzić jedną próbe więcej niż to było w planach. Każdy pilnował swojego numeru nie było przepychanek, a i mety prób zostały tak ustawione, że nie było "miejsc oczekiwania". Kolejny plus należy się za miejsca startu. Dzięki temu, że zostały przeniesione z "dróżki" na dół jest dużo więcej miejsca na samochody. Ogólnie to wielkie brawa dla organizatorów no i oby więcej takich imprez .
Mi się strasznie impreza podbała, już się nie myliłem na trasie, wszystko poszło ok, no i te fotokomórki... No, w zasadzie tylko 2 razy nie opanowałem auta na tym samym zakręcie i za bardzo poleciałem bokiem, ale generalnie jechało mi się dobrze
Ps. złapał ktoś może aparatem granatową astrę kombi? Będę wdzięczny za fotki, nawet w słabej jakości
Ostatnio zmieniony przez Wasyl6 Nie Sie 31, 2008 21:06, w całości zmieniany 1 raz
bardzo cieszy fakt że jest juz prawidłwy pomiar czu dla takiej imprezy ...szkoda tylko że przez nałożenie sie naszej imrezy w starachowicach z waszą nie mogłem sie pojawić ( szkoda nie wykorzystanych punktów w generalce ) na natępnej imrezie napewno sie pokaże "my" pozrawiam wszyskich zapaleńców z lublina :]
Heh, i w końcu na minimaxach zapanował porządek - wydzielona strefa dla zawodników, brak przepychanek na starcie, dużo dokładniejszy pomiar <spoko>
Jest dobrze, ale może być lepiej:
* Dla większej dokładności pomiaru wszyscy startują z wyznaczonej linii. Wystarczy np. zwykłą kredą namalować linię na której ustawiamy się kołami. Pachołki pozostawiają wciąż sporą dowolność, a im wcześniej ktoś ruszy tym bardziej będzie rozpędzony w chwili uruchomienia pomiaru. Gdy walczymy o setne sekundy to ma znaczenie, poza tym im mniej "dowolności" tym lepiej
* Cieszy, że ekipa szybko ogarnia obsługę oprogramowania i jednocześnie łapano czas przejazdu kilku aut. Warto jednak popracować jeszcze nad tzw. sytuacjami awaryjnymi gdy np. ktoś wypada z toru i wraca utrudniajac przejazd kolejnej załodze. Na początek proponuję zachować większe odstępy między startującymi, powiedzmy start co 1 min - będzie wystarczająco sprawnie, przejrzyście, łatwo policzyć ile zajmie przejazd danej rundy, a przy tym bezpiecznie. Miło, że wszystko sprawnie i szybko szło, jednak moim zdaniem chwilami jednak zbyt "ciasno" na torze.
* Warto ustalić ile czasu dostanie zawdonik/załoga na stawienie się na linii po starcie poprzednika.
* Jak już wkroczyliśmy w erę eletroniki, to może tak LCD do wyświetlania wyników. Każdy widziałby od razu czas przejazdu, aktualną klasyfikację na danej próbie itp. Poza tym sedziowie tez odetchneliby z ulgą od pielgrzymek do laptopa <mrgreen>
Podziękowania dla ekipy AKCh za ciekawą pojeżdżawkę. Pozdrowienia dla Wojtka, mam nadzieję, że coraz częściej będziemy mogli zobaczyć cię w akcji
* Dla większej dokładności pomiaru wszyscy startują z wyznaczonej linii. Wystarczy np. zwykłą kredą namalować linię na której ustawiamy się kołami. Pachołki pozostawiają wciąż sporą dowolność, a im wcześniej ktoś ruszy tym bardziej będzie rozpędzony w chwili uruchomienia pomiaru. Gdy walczymy o setne sekundy to ma znaczenie, poza tym im mniej "dowolności" tym lepiej
quote]
Z tym się nie zgodzę!! Wszyscy startowali z tej samej linii, tylko nie wyznaczały jej koła auta tylko obrys (zderzak) samochodu!!!! Różne auta w tej samej klasie mają różną odległość zderzaka od przedniej osi (porównaj malucha i fiestę) dlatego nastąpiła wymuszona zmiana ustawienia na starcie!!
Auto: RWD
Skąd: Polska Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 164
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 09:23
GreG MK napisał/a:
na natępnej imrezie napewno sie pokaże "my" pozrawiam wszyskich zapaleńców z lublina
ja tez sie melduje i pozdraiwiam:))
impreza zajebista!!!:PP
jezeli w gre wchodzi juz pomiar czasu to walka zawsze bedzie na stetne sekundy,ja proponował bym system , 2 proby jechane 3 razy daje 6 przejazdów i jeden najgorszy z danej proby odpada, taki system stosuje sie na najwiekszych imrezach w kraju co daje mozliwosc obrania dowolnej taktyki dla zawodników, jedni od razu jada w tempo, inni spokojnie wjezdzaja sie w linie jazdy co kto lubi, bo teraz to jest mocny sprint od startu.