Żaden samochód sam nie wygrywa klasy. Jednak chyba najłatwiej o pucharek będzie w Kadecie lub Astrze GSi. Pojemnościowo jest to klasa 3 czyli nie aż tak bardzo obsadzona jak druga. Ponad to nie są to złe samochody i jak chcesz jeździć tylko po torze to powinny być dobre.
Zelazko, mając samochód przeznaczony do rajdów, czyli taki jaki chce kupić na wiosnę, będę chciał korzystać z niego także na kjs'ach i wszelkich innych imprezach amatorskich.
Powiem tak: ja mając do wyboru te trzy samochody wybrałbym chyba Corse. Do Civica jest co prawda sporo części ale czasmi trzeba ich szukać a potem na nie czekać. Do opli częsci karoseri powinny być na każdym większym szrocie. Zdobycie częscie mechanicznych w dobrej cenie też nie stanowi dużego problemu. A moim zdaniem corsa ma taką przewagę na kadetem/astrą, że jest mniejsza a przez to lżejsza i zwinniejsza.
P.S. Ja teraz też szukam czegoś do rajdów ale ja się bardziej rozglądam za cc/sc