FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Opony na tor itp
Autor Wiadomość
Lejek 
Specjalista

Auto: Peugeot 306
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 14:01   

No mam nadzieje, w koncu trzeba sie cos porozkrecac na sezon :) btw. Co myslicie o takich oponkach jak barum bravuris da rade tym na torze posmigac czy raczej typowo cywilna opona (padaka)...

`94 Pug 306 Xsi 2.0 upalanie :)
`12 Octavia II FL 1.6 LPG...

mareczek 
Widać, że się stara

Wysłany: Pią Mar 13, 2009 15:28   

lejek napisał/a:
No mam nadzieje, w koncu trzeba sie cos porozkrecac na sezon :) btw. Co myslicie o takich oponkach jak barum bravuris da rade tym na torze posmigac czy raczej typowo cywilna opona (padaka)...

Ładnie wygląda, raczej powoli się ściera (to plus i jednocześnie minus), na suchym ujdzie, gdy popada deszcz robi się bardzo śliska.

Lejek 
Specjalista

Wysłany: Pią Mar 13, 2009 15:38   

mareczek napisał/a:
lejek napisał/a:

Ładnie wygląda, raczej powoli się ściera (to plus i jednocześnie minus), na suchym ujdzie, gdy popada deszcz robi się bardzo śliska.

"mareczek" mowisz to z wlasnego doswiadczenia?? ujdzie na suchym tzn jest kierowalna w lukach czy raczej perzyspieszenie i hamowanie?? czy nie testowales?? wyglad nie ma znaczenia dla mnie :)

Ostatnio zmieniony przez Lejek Pią Mar 13, 2009 15:39, w całości zmieniany 1 raz  

mareczek 
Widać, że się stara

Wysłany: Pią Mar 13, 2009 16:27   

lejek napisał/a:
mareczek napisał/a:
lejek napisał/a:

"mareczek" mowisz to z wlasnego doswiadczenia?? ujdzie na suchym tzn jest kierowalna w lukach czy raczej perzyspieszenie i hamowanie?? czy nie testowales?? wyglad nie ma znaczenia dla mnie :)

Miałem te opony w astrze GSI (stary model opon) i kolega ma je w kadecie GSI (nowy model opon). W moim odczuciu, na suchej nawierzchni opona jest do przyjęcia, nawet na małe ściganie, szczególnie jak jest ciepło. Ale na mokrym się nie trzyma. Po zablokowaniu kół, co dzieje się dość szybko, ślizga się jak na lodzie. Tak samo podczas przyśpieszania, gdy już zerwiesz przyczepność, to szybko jej nie odzyskasz - musisz całkiem odpuścić.
Dla mnie jest po prostu zbyt twarda. W każdym aucie oczywiście może się trochę inaczej zachowywać, ale nie liczyłbym na zbyt wiele.
Taka moja skromna opinia na nie, choć pewnie cenowo nie do pobicia.
Pozdro!

Lejek 
Specjalista

Wysłany: Pią Mar 13, 2009 17:39   

Wlasnie chodzi o to ze kupuje felgi z tymi oponami, i z zalozenia nie wiem cxzy bede musial je zmieniac czy jeszcze troche posmigam, ale dzieki za konstruktywna wypowiedz, potestujemy zobaczymy :)

mareczek 
Widać, że się stara

Wysłany: Nie Mar 15, 2009 18:24   

lejek napisał/a:
Wlasnie chodzi o to ze kupuje felgi z tymi oponami, i z zalozenia nie wiem cxzy bede musial je zmieniac czy jeszcze troche posmigam, ale dzieki za konstruktywna wypowiedz, potestujemy zobaczymy :)

A to zupełnie zmienia postać rzeczy, po testujesz zobaczysz ;) Nie ma za co,pozdro!

MrCk6 
Specjalista

Wysłany: Pon Mar 16, 2009 16:28   

Powiem szczerze ze już wole kupić używane opony w b.d tak jak ja to zrobiłem Michelin Pilot z 2k7 na przód i Michelin Energy 2k5 na tył i cena za opony po 100. Tylko trzeba pojeździć po całym LBN a się coś konkretnego znajdzie. I wydaje mi się ze dla Amatora na tor styknie. I tak 2 sezony na nich to max. Ale to tylko moje zdanie ;) Nikt nie musi się z nim liczyć <mrgreen>

Lejek 
Specjalista

Wysłany: Pon Mar 16, 2009 22:10   

MrCk napisał/a:
Powiem szczerze ze już wole kupić używane opony w b.d tak jak ja to zrobiłem Michelin Pilot z 2k7 na przód i Michelin Energy 2k5 na tył i cena za opony po 100. Tylko trzeba pojeździć po całym LBN a się coś konkretnego znajdzie. I wydaje mi się ze dla Amatora na tor styknie. I tak 2 sezony na nich to max. Ale to tylko moje zdanie ;) Nikt nie musi się z nim liczyć <mrgreen>

Licze sie licze tylko ze do felg doplacam 150zł i mam 2x barum bravuris 3,5mm bieznik oraz 2x bridgestone potenza... 4,5mm bieznika.... Wiec chyba warto nie ma co zagladac darowanemu koniowi w zabki jak too sie mowi jak bedzie bardzo lipa to cos poszukam....

mareczek 
Widać, że się stara

Wysłany: Wto Mar 17, 2009 08:15   

Bridgestone Potenza - super gumki, miękkie, fajnie trzymają, miałem w BMW, szybko się zużyły :)

MrCk6 
Specjalista

Wysłany: Wto Mar 17, 2009 08:59   

No za taka cenę jak mówisz to warto ;)

KLOCEK6 
drifter
KlocekMonsterGaraż

Wysłany: Wto Mar 17, 2009 16:04   

mareczek napisał/a:
Bridgestone Potenza - super gumki, miękkie, fajnie trzymają, miałem w BMW, szybko się zużyły

z tym że modeli Potenza jest kilkadziesiąt, poczynając od całkowicie seryjnych opon montowanyh w nowych samochodach przez semi slicki , a kończąc na wyczynowych oponach stosowanych w formułach

Lejek 
Specjalista

Wysłany: Wto Mar 17, 2009 17:34   

KLOCEK napisał/a:
mareczek napisał/a:
Bridgestone Potenza - super gumki, miękkie, fajnie trzymają, miałem w BMW, szybko się zużyły

z tym że modeli Potenza jest kilkadziesiąt, poczynając od całkowicie seryjnych opon montowanyh w nowych samochodach przez semi slicki , a kończąc na wyczynowych oponach stosowanych w formułach

wiem o tym, jak sie dowiem jakie to dokladnie to napisze, chyba ze wczesniej zobaczycie na torze :P ciekawe o ktorej bedzie zbiorka bo prawdopodobnie o 8.00 bedze kubek w tv <spoko>

pilachgt6 
prawdziwy tuner

Wysłany: Wto Mar 17, 2009 18:00   

wam to chyba tematy sie pomylily

robertMK 
Specjalista

Auto: RWD
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 21:01   

pilachgt, co Ty przeciez temat to 3. runda wszyscy o wszystkim :PPP heheh

Odpowiedz do tematu