jimmijump, bardzo mi miło ze fotki się podobają :] nad kadrami staram się pracować i chyba nawet widzę efekty. Zdjęcia są z tego zestawu o którym wspomniałeś i muszę przyznać że bardzo go lubię, nie miałam bym odwagi robić zdjęć z takiej odległości jak np Ty <oops> efekty świetne ale to nie na moje nerwy
Tak właśnie myślałem, że to Twoje fotki <mrgreen> A ja Ci zazdroszczę takiego "szkiełka", żeby właśnie nie musieć podchodzić do autek w celu pstryknięcia w miarę możliwego zdjęcia
Mam pytanie odnośnie robienia zdjęć bezpośrednio na torze, czy trzeba mieć jakieś "pozwolenie" czy wystarczy, że nałożę żonie kamizelkę i poproszę o zdrowy rozsądek?
jimmijump, na 50mm nie ma tragedii i nie trzeba tak bardzo blisko podchodzić, chociaż nie ma już takiego efektu jak na szerszym kącie... Mi się udało sprzęt kupić jak dolar był po 2,2zł., teraz to ceny z kosmosu są
Renia, to na prawdę czysta ciekawość i z mojej strony "jakaśtam" rada. Możesz wykorzystać lub nie bo zasadniczo g**** mnie do tego co i jak robisz na swoim sprzęcie. Nie mówię, że "zły" format tylko, że można inaczej. I masz rację, że najważniejszy jest efekt końcowy.
PS fajne szkło
Ostatnio zmieniony przez misi3k6 Sro Kwi 01, 2009 06:34, w całości zmieniany 1 raz
misi3k, wiem że można inaczej, z toru zbieram sobie zdjęcia do kalendarza i być może pomęczę kogoś, kto sie na tym lepiej zna żeby zrobił mi plakat :] więc robie w raw chociaż wiem że i z jpg dało by radę, ale tak jest większe pole manewru. Dzięki jeszcze raz za radę i troskę o miejsce na karcie
zxc, to nie ja, jak to zdjęcie było robione to prawdopodobnie nawet nie maiłam w planach takiego obiektywu