Auto: Ford Fiesta
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 17:26
Witam
Mam pytanie. Czy dopuszczą mnie do startu jeśli będę miał miękki dowód rejestracyjny? Wydział komunikacji nie zdąży wydać mi twardego dowodu
Jeśli jestem współwłaścicielem samochodu to czy muszę mieć zgodę właściciela (mojej zony)?
Co z numerem silnika? Nie mam go w dowodzie - to mam spisać z silnika gdzieś na karteczkę?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Ostatnio zmieniony przez longin201 Pon Mar 23, 2009 18:31, w całości zmieniany 1 raz
dopuszczą wazne byleby by przegląd wbity.
jak jesteś współwłąscicielem to musisz miec pismo odrecznie napisane przez żonke przy czym nikt nie sprawdza czy jej podpis jest prawdziwy <szok>
Auto: Ford Fiesta
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 09:02
no właśnie wydaje mi się, że nie wbijają Ale chyba nie wydadzą miękkiego dowodu jeśli nie masz podbitego przeglądu w dowodzie, który oddajesz (tak coś słyszałem). No i słyszałem że jest jakaś informacja w miękkim o terminie kolejnego badania (jeśli się poprosi szanowną Panią w okienku)
Może ktoś wie coś "na pewno"?
Ostatnio zmieniony przez longin201 Wto Mar 24, 2009 09:03, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli jestem współwłaścicielem samochodu to czy muszę mieć zgodę właściciela (mojej zony)?
Co z numerem silnika? Nie mam go w dowodzie - to mam spisać z silnika gdzieś na karteczkę?
Współwłaściciel ma dokładnie takie same prawa jak właściciel, więc z logicznego punktu widzenia, żadne zgody nie powinny być potrzebne... A co do numerów silnika to nie są potrzebne, bo to w rozumieniu prawa wreszcie część zamienna, więc czasem nawet nie są wpisywane w dowód.