Ja jako zawodnik w 90% imprez jestem za fotografami , tez bym mnie denerwowalo to ze stoje nie wiem 5-6 godzin na mrozie snieg czy deszcz czy nawet w lecie pol dniajak w peiekarniku i MUSZE oddac fotk i z samego przymusu ...bo zachcialo mi sie stac i UCZYC sie fotografowania szkolenia sie czy testowania aparatu..itp
zrobic akredytacje albo oplacic jednego czy 2 fotografow z wpisowego od kazdego zrobic 2-5zl(bo z tych 20-30zl da sie napewno wygospodaworac te pare zl) to na tych 20-30 samochodach pare zl zarobi fotograf oplacony prze AK chelmski ktory bedzie dawal im fotki a reszta niech sobie sptryka zorbic odpowiedni regulamin zasady ,
bo wprowadzenie podoba sie oki!! , nie podoba sie to dziekujemy to moim zdaniem nie te czasy.... juz
Haha masz rację, Mc Klein już się nie może doczekać tych fotek za które dostaniemy kupę kasy!!!
Wiesz może moje zdjęcia są gówno warte ale nie Tobie to oceniać, czaisz? Jakoś się ludziom podobają.
prezes napisał/a:
czasami zdarza się, że któryś z dziennnikarzy do informacji o wynikach imprezy chce dodać zdjęcie. My nie zawsze robimy zdjęcia, więc wtedy chcielibyśmy wykorzystać Wasze - OCZYWIŚCIE Z PODANIEM AUTORA!!!
Popieram kolegę Marcel, nie będzie kontroli gdzie wylądują nasze zdjęcia bo klub będzie je mógł sobie wykorzystać.
prezes napisał/a:
Jeśli więc chcecie, żeby Wasze zdjęcia tylko kisiły się w necie, a nie wychodziły dalej - proszę bardzo, Wasza wola!! Z pewnością damy sobie radę!
Łał, człowieku ogarnij się. Może piłeś wódkę z Gutenbergiem ale chciałbym Cię uświadomić, że żyjemy w XXI wieku a nie w XIX. Obudź się w 2009 roku to internet jest potęgą a nie prasa. Jak będę chciał to pójdę do gazety i swoje zdjęcia opchnę, nie potrzebuję do tego pośredników. No ale przecież sobie poradzicie.
I ciekawe kiedy do Ciebie człowieku dotrze, że to nie nam fotografom zależy na robieniu zdjęć na torze, tylko uczestnikom tych imprez. Starasz się zrobić coś dla swojego klubu ok, ale rób to uczciwie a nie jadąc po trupach. Powyżej padła kilkukrotnie propozycja nawiązania współpracy z jednym, dwoma fotografami. I nie będzie problemu zrobicie to jak ludzie robią na całym świecie a nie wymuszeniem.
prezes napisał/a:
Najlepiej poskarż się mamie!!! Nie chcesz- no problem, nie musisz!! Nie dorabiaj komunowej ideologii, bo raczej Wałęsą fotografii nie jesteś!!
Tu już pokazujesz, że dyskusja z Tobą jest pozbawiona sensu i to co naklepałem wyżej zostanie ponownie skomentowane: "nie podoba się to piiiii z toru". I to JEST jak za komuny bo narzucasz swoje racje innym nawet nie pytając o zdanie, nie nawiązując dyskusji, nic.
Ostatnio zmieniony przez misi3k6 Czw Kwi 23, 2009 14:35, w całości zmieniany 1 raz
Haha masz rację, Mc Klein już się nie może doczekać tych fotek za które dostaniemy kupę kasy!!!
Wiesz może moje zdjęcia są gówno warte ale nie Tobie to oceniać, czaisz? Jakoś się ludziom podobają moje zdjęcia.
prezes napisał/a:
czasami zdarza się, że któryś z dziennnikarzy do informacji o wynikach imprezy chce dodać zdjęcie. My nie zawsze robimy zdjęcia, więc wtedy chcielibyśmy wykorzystać Wasze - OCZYWIŚCIE Z PODANIEM AUTORA!!!
Popieram kolegę Marcel, nie będzie kontroli gdzie wylądują nasze zdjęcia bo klub będzie je mógł sobie wykorzystać.
prezes napisał/a:
Jeśli więc chcecie, żeby Wasze zdjęcia tylko kisiły się w necie, a nie wychodziły dalej - proszę bardzo, Wasza wola!! Z pewnością damy sobie radę!
Łał, człowieku ogarnij się. Może piłeś wódkę z Gutenbergiem ale chciałbym Cię uświadomić, że żyjemy w XXI wieku a nie w XIX. Obudź się w 2009 roku to internet jest potęgą a nie prasa. Jak będę chciał to pójdę do gazety i swoje zdjęcia opchnę, nie potrzebuję do tego pośredników. No ale przecież sobie poradzicie.
I ciekawe kiedy do Ciebie człowieku dotrze, że to nie nam fotografom zależy na robieniu zdjęć na torze, tylko uczestnikom tych imprez. Starasz się zrobić coś dla swojego klubu ok, ale rób to uczciwie a nie jadąc po trupach. Powyżej padła kilkukrotnie propozycja nawiązania współpracy z jednym, dwoma fotografami. I nie będzie problemu zrobicie to jak ludzie robią na całym świecie a nie wymuszeniem.
prezes napisał/a:
Najlepiej poskarż się mamie!!! Nie chcesz- no problem, nie musisz!! Nie dorabiaj komunowej ideologii, bo raczej Wałęsą fotografii nie jesteś!!
Tu już pokazujesz, że dyskusja z Tobą jest pozbawiona sensu i to co naklepałem wyżej zostanie ponownie skomentowane: "nie podoba się to piiiii z toru". I to JEST jak za komuny bo narzucasz swoje racje innym nawet nie pytając o zdanie, nie nawiązując dyskusji, nic.
czytam czytam i przeglądam co się u was dzieje... widać ze organizator chce zapanować nad tymi "fotografami" na torze...
w sumie nie dziwi mnie ze ktoś chce zrobić z tym porządek ale jeśli ktoś startuje to raczej dla zabawy i adrenaliny niż dla zdjęć... zdjęcia czemu maja służyć ? lans ?
a może jest tak ze ci co robią fotki lansują się przez nie w jakiś sposób ? jeśli ktoś robi fotki dla zabawy to raczej go to mało obchodzi co z tymi fotkami się będzie działo później... czy ktoś je wykorzysta do jakiejś informacji czy nie...
nie pamiętam kto ale był tu kiedyś ktoś kto lansował się poprzez swoje fotki ale nie ma go tutaj ? i jego fotek chyba tez nie ?
szkoda też że nie masz jaj żeby pisać na swoim prawdziwym nicku.
wystarczy poczytać twoje 5 postów by wywnioskować że rallydriver to drugie konto jakiegoś innego usera.
Ostatnio zmieniony przez Marcel Czw Kwi 23, 2009 15:28, w całości zmieniany 1 raz
czytam czytam i przeglądam co się u was dzieje... widać ze organizator chce zapanować nad tymi "fotografami" na torze...
Nie "zapanować" tylko "zawładnąć".
rallydriver napisał/a:
w sumie nie dziwi mnie ze ktoś chce zrobić z tym porządek ale jeśli ktoś startuje to raczej dla zabawy i adrenaliny niż dla zdjęć... zdjęcia czemu maja służyć ? lans ?
Taaa, wiesz co chyba masz nieaktualne info. Czemu tak sądzę? Już Ci tłumaczę:
¤ Spidi Moto-GP Racing Show na torze Lublin 303 wyświtlenia
¤ Rallysprint o puchar WORD 28.03.2009 1555 wyświetleń
¤ RallySprint KAROLINKA 1612 wyświetleń <wow>
¤ RallySprint Janusza Kuliga 08.02.2009 937 wyświetleń
¤ MiniSprint WOŚP 715 wyświetleń
Tylko z tego roku. Więc chyba kurde ktoś te zdjęcia ogląda i je potrzebuje. I czemu do jasnej cięzkiej po każdym sprincie mam kupę PMek z pytaniami o zdjęcia? BO CHYBA KTOŚ CHCE ŻEBYM JE ROBIŁ.
rallydriver napisał/a:
a może jest tak ze ci co robią fotki lansują się przez nie w jakiś sposób ?
Taak, wiesz co sikam ze szczęścia i łapię orgazm za każdym razem jak mogę wyrywać blachary na moje fotki <rotfl>
rallydriver napisał/a:
jeśli ktoś robi fotki dla zabawy to raczej go to mało obchodzi co z tymi fotkami się będzie działo później... czy ktoś je wykorzysta do jakiejś informacji czy nie...
Zapytaj się kogokolwiek komu wysyłałem zdjęcia po MM czy wziąłem złamanego grosza za to. Robię to ponieważ jest to moje hobby. I MNIE obchodzi gdzie moje fotki się znajdą.
rallydriver napisał/a:
nie pamiętam kto ale był tu kiedyś ktoś kto lansował się poprzez swoje fotki ale nie ma go tutaj ? i jego fotek chyba tez nie ?
Wiesz co najpierw ogarnij gościu temat a później podyskutujemy.
(...) część zmieniona bo mnie poniosło...
Ostatnio zmieniony przez misi3k6 Czw Kwi 23, 2009 15:54, w całości zmieniany 5 razy
Obie strony jak dzieci, zarówno prezes, jak i fotografowie, choć Panowie foto bardziej przejawiają chęć dyskusji. Proponuję zaprzestać tej dziecinadzie i po prostu spokojnie porozmawiać. Ogarnijcie się...
A jeżeli chodzi o fotki, to nie dla lansu "panie warszawiaku", bo Lublin, to nie wawka, tutaj, u nas pokazywanie takich zdjęć ze sobą w roli głównej to nie lans, tylko wspominanie, czasem podziw, przyjazna atmosfera. Lublin to nie wyścig szczurów, tutaj cienko-cienko wygrywa z civiciem, tutaj dzieją się takie rzeczy w tak miłej atmosferze, że Ci się nie śniło "warszawiaku". A teraz idź do kumpli lansować się, że pojechałeś wieśniakom z Lublina <spoko>
misi3k, jimmijump, zxc, dzięki Wam mogę w ogóle "podziwiać" siebie w "akcji", jestem Wam za to ogromnie wdzięczny, naprawdę
prezes, a Tobie za organizację imprez
Więc teraz dzięki Wam, mogę mieć zajebistą niedzielę na torze, na swoim przykładzie to opisuje, ale 99% osób bawiących się w ten "sport" uważam, że myśli tak samo, więc ustalcie ten regulamin tak, aby Fotografom odpowiadały warunki co do zdjęć, a Prezesowi odpowiadały warunki dot. bezpieczeństwa na torze - bo chyba o to chodzi
I cała "dyskusja" na nic!!! Ministerstwo Obrony Narodowej uznało Tor Lublin za obiekt ważny strategicznie (podobno przez to, że na prostej startowej mogą lądować F-16) i na tor nie będzie można wnosić aparatów ani kamer!! Jak będzie z aparatami w komórkach jeszcze nie wiadomo!!
A jeżeli chodzi o fotki, to nie dla lansu "panie warszawiaku", bo Lublin, to nie wawka, tutaj, u nas pokazywanie takich zdjęć ze sobą w roli głównej to nie lans, tylko wspominanie, czasem podziw, przyjazna atmosfera.
jako warszawiak proszę bez wycieczek terytorialnych i spojrzeć na to co pogrubiłem
buahahaha <rotfl> Prezes to to wszystko piszesz po trzeźwemu ? Czy może ktoś zalogował się na twoim profilu Bo jestem nie co zaskoczony przymusem dzielenia się z AKCh fotkami. Rozumiem, kamizelki OK dla bezpieczeństwa, no ale z tym dawaniem fotem to już przegięcie... <hahaha>
Mnie się to nie tyczy, bo jak coś to ja tylko jeżdżę. Ale chętnie z takich zawodów na pamiątkę chciało by się mieć fotki, to oczywiste. I wydaje mi się że łatwiej by było sie dogadać z jakimś fotografem żeby udostępniał fotki dla AKCh niż dawać takie warunki. No ale to tylko moje zdanie.