FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: johny
Czw Lip 18, 2013 17:45
Wakacyjne RallySprinty
Autor Wiadomość
prezes 
drifter

Wysłany: Sro Cze 24, 2009 15:56   Wakacyjne RallySprinty

Zaczęły się wakacje, a z tym od pięciu lat kojarzyć się też może Cykl Wakacyjnych RallySprintów (wcześniej Mini Sprintów) o Puchar Prezesa Zarządu Okręgowego PZM w Lublinie. W tym roku będzie nie inaczej i już 5 lipca zapraszamy na pierwszą rundę, w której walczyć będziecie o Puchary Szkoły Dobrej Jazdy RALLY. Zbiórka uczestników o godz. 15:00 na Torze Lublin. Oprócz standartowej walki na kilku próbach, zaplanowaliśmy jeszcze pewne niespodzianki. Kolejne rundy odbędą się 26 lipca, 9 i 22 sierpnia oraz 27 września.
Imprezy te będą oczywiście liczone do klasyfikacji rocznej RallySprintów, ale także będzie prowadzona klasyfikacja tych pięciu wakacyjnych rund zakończona wręczeniem pucharów podczas ostatniej rundy w dniu 27 września.

łaby6 
Widać, że się stara

Wysłany: Sro Cze 24, 2009 20:35   

Więc się pojawię ale podriftować może jakieś konkurencje dla tylnonapędowych samochodów.............

prezes 
drifter

Wysłany: Sro Cze 24, 2009 22:07   

Tak jak już zapowiadałem wcześniej zapraszamy również drifterów, a nawet będziemy mieli dla nich specjalne medale. Tylko gorąca prośba, żeby w zgłoszeniu od razu wpisywali magiczne słowo "drift" - wówczas będą jechać na końcu stawki i nie będą nikomu przeszkadzać (no może oprócz mieszkańców osiedla Fulmana).

Fajek_ 
Nowiciusz ;>

Wysłany: Czw Cze 25, 2009 22:08   

Tylko cieszyć się <spoko>

Mati 
prawdziwy tuner
LKR...

Wysłany: Pią Cze 26, 2009 23:37   

no to git ;) )

graboss 
drifter

Auto: Nissan
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 18:33   

postaram sie byc. ostatnio bylem na rally sprincie juwenaliowym i chyba zaczyna mnie to wciagac. szkoda tylko ze fundusze na ewentualne zmiany chociazby zawieszenia dawno wyschly ;(

walec 
Nowiciusz ;>
Doradca Plusa :)

Wysłany: Wto Cze 30, 2009 23:20   

Jak wygląda zgłoszenie na Sprint??
Macie jakieś formatki zgłoszenia czy na miejscu się można zapisać??
Będę jechał z Warszawy więc chciałbym mieć wszystko załatwione.
Może jakiś link do informacji o imprezie??

Rozumiem że na BK standard:
Opony z "E"
Kaski z "E"
OC+NNW
itp??

Stolkinnen 
znawca

Wysłany: Wto Cze 30, 2009 23:54   

Hej, zapraszamy do Lublina, tor jest na ul Zemborzyckiej - jadąc od wawy - AL Warszawska - al Kraśnickie - Głęboka - Nadbystrzycka - DIamentowa i w prawo w Zemborzycką. Zapisy na miejscu przed imprezą. Pozdrówki

P.S. sam muszę się do Wawy w końcu wybrać na jakiś nocny sprint albo inną fajną imprezę....

spider666 
drifter
rajdowiec :)

Auto: V V C
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 09:48   

22 sierpień to sobota

kein Alkohol, kein Nikotin
gib mir Benzin

walec 
Nowiciusz ;>

Wysłany: Sro Lip 01, 2009 11:01   

Dzięki za info rozumiem że ilość miejsc nie jest ograniczona?? i nie będzie problemu z zapisem w niedziele na miejscu??
Ja w WWA jeżdże na RallySprinty do AK Centrum.
teraz mają zrobić fajną inicjatywę że co drugi tydzień jest sprint z inną trasą.
A w pozostałe tygodnie zamiast OKK będzie ten sam tor zawsze ustawiany i będzie bicie rekordów :)

Zelazko 
znawca

Wysłany: Sro Lip 01, 2009 13:07   

Liczba miejsc jest ograniczona chyba tylko przez liczbę dostępnych zgłoszeń. Także dawaj Walec do nas zobaczymy jak sie będą miały różnice czasowe do tego co było pod stadionem ;) . Kask nie jest wymagany a co z oponami to sam nie wiem. Niby jest napisane że tylko z E ale na ostatnim rallysprincie było coś o tym że jak ktoś nie ma homologacji to może jechać tylko potem nie będą mu przyznawane punkty do klasyfikacji. Aha i obowiązkowo OC + NNW.

walec 
Nowiciusz ;>

Wysłany: Sro Lip 01, 2009 18:44   

No widzisz ty byłeś u Nas na gościnnych wystepach to i jak was odwiedzę :)
To widzimy się w niedziele.

robertMK 
Specjalista

Auto: RWD
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 17:07   

prezes, i wszyscy startujacy chciałbym na forum poruszyc temat ktory jest wałkowany od dłuzszego czasu tj .opony

- wiem ze nie mozna miec pełnych slików torowych
- oraz opon bez znaków homologacji

ok jasne zasady dla wszystkich i popieram w 100% ale czy opony uzywane w seri WRC oraz IRC z homologacja FIA oraz UE EE1 sa honorowane?
udało mi sie zdobyc opony z nacieciem 21% bieznika kore jezdziły w peugeocie 206 S2000 sa w rozmiarze 18 cali i sa dopuszczone do poruszania sie miedzy OESami po drogach publicznych w serii IRC- wiec sa legalne

a zmierzam do tego ze moje nowe auto jest bardzo ciezkie w utrzymaniu na torze w miare bezpecznie dla wszystkich na mniejszych kołach niz 18' a takowe mam tylko BFgoodrich o ktorych wspomniałem. Czy bede dopuszczony do startu na tych kołach???

musze wiedziec bo mam jeszcze tylko deszczówki i ew nie bede nadarmo jechał na RSa :(

pozdr wszystkich ;)
Ostatnio zmieniony przez robertMK Czw Lip 02, 2009 17:13, w całości zmieniany 3 razy  

KAMIL LBN 
Widać, że się stara

Wysłany: Czw Lip 02, 2009 22:16   

prezes napisał/a:
Tak jak już zapowiadałem wcześniej zapraszamy również drifterów, a nawet będziemy mieli dla nich specjalne medale

a jak i kto będzie oceniał przejazdy? :)

śFiatowiec 
znawca

Wysłany: Pią Lip 03, 2009 22:20   

robertMK napisał/a:
ok jasne zasady dla wszystkich i popieram w 100% ale czy opony uzywane w seri WRC oraz IRC z homologacja FIA oraz UE EE1 sa honorowane?
udało mi sie zdobyc opony z nacieciem 21% bieznika kore jezdziły w peugeocie 206 S2000 sa w rozmiarze 18 cali i sa dopuszczone do poruszania sie miedzy OESami po drogach publicznych w serii IRC- wiec sa legalne

Te opony absolutnie nie mają żadnej homologacji drogowej. Dopuszczone są do poruszania się po drogach publicznych JEDYNIE w trakcie trwania rajdu. Często nawet jest na nich napisane "for competition only". Więc są dopuszczone w rajdach, ale na pewno nie w KJS-ach. To tak jak powinno być, według przepisów. :)

Odpowiedz do tematu