zawsze będzie tyle opini ile osób, najgorzej ze jak czytam w jedym poscie zauważam sprzeczności, jak mozna w tej samej sekundzie pisać:
- "to czemu sie spinasz?" jak ciągnie się zaczepki przez 3 strony i fakt faktem samemu temat sie rozpoczeło, szczególnie wymieniając po numerach auta, szkoda ze bez zdjęcia kierowcy i numeru rejestracyjnego
- "mnie to wisi" zeby zaraz "naginanie regulaminu, żeby innym zrobic na złośc...", to wisi czy nie wisi?
spider napisał/a:
Tylko czemu wszyscy jada na tor jak jakas 'nieznana osoba' pisze posta na forum
ze bedzie Rallysprint danego dnia i godzinie ze szczegolami.
wyjaśnie nie jest to nieznana osoba dla osób startujących, zapraszamy na RS-a nieznana osoba może stać sie znaną
robertMK napisał/a:
teraz sie nie podoba bo kolesie z jakiejs wioski sobie jezdza na slikach i bez masek
halo halo wypraszam sobie
EDIT
trzeba troche poluzować, jest to impreza dla amarotów, dla spędzenia miło czasu
jedni dopiero zaczynaja i sama jazda po torze sprawia mase zabawy, inni jeżdza już troche i potrzebują lepszej opony, szybszego auta aby nadal mieć fun, bo ciągle to samo w pewnym momencie się nudzi
więc albo startowałes rok temu to już nie możesz albo wiecej swobody
Ostatnio zmieniony przez Simonides6 Wto Sie 25, 2009 10:10, w całości zmieniany 1 raz
Tylko post ode mnie poza dyskusją na temat opon i regulaminów . Dzięki wszystkim za fajnie spędzony czas i mnóstwo zabawy na Torze. Zelazko dzięki za wspólne przejazdy i jakby była potrzeba wypożyczenia Civic'a to polecam się na przyszłość .
szczególnie wymieniając po numerach auta, szkoda ze bez zdjęcia kierowcy i numeru rejestracyjnego
- "mnie to wisi" zeby zaraz "naginanie regulaminu, żeby innym zrobic na złośc...", to wisi czy nie wisi?
no własnie o tym pisze o czym i ty napisales, mi nikt na zlosc nie robi , bo znam sie z niewieloma osobami ktore jechały, a z nimi nawet nie rywalizowałem bo nie o to nam chodziło. Piszę o walce o sliki, zresztą post factum, czy społecznym ujawnianiu numerow ludzi na sliku....
Może jeszcze sie podzieli na kategorie junior/senior +opony uliczne/slicki + benzyna/lpg i dobry humor/zły humor.
Ludzie dajcie spokój, to ma być zabawa a nie spinka o nie wiadomo co. Zabroni się slicków i okaże się, że evo i tak robi wiatrak ze wszystkiego co sie tam pojawia. I co wtedy? pójdziemy o krok dalej ? zabroni się wjazdu czterołapów bo to jest przeciez impreza amatorska i jak to tak można żeby sobie evo/sti przyjeżdzało w weekend na tor sie pobawic ?
EDIT: Tak pozatym chciałem się przywitać
Ostatnio zmieniony przez machon Wto Sie 25, 2009 16:53, w całości zmieniany 1 raz
Mi się wydaje że temat już się wyczerpał i nie ma co przewlekać poraz kolejny tych samych postów , więc może mi ktoś wkońcu odpowie ;P czy kolejny RS jest dopiero 13? bo nadal takowej odpowiedzi nie było <rotfl>
robert mylisz sie... rs to impreza dla amatorow w wiekszosci jak by nie bylo...
ale kot powiedział ze amatorzy nie moga jezdzic na slikach? wkoncu ja tez jestem amatorem bo nie mam licencji jak wiekszosc moich kolegów z podwórka . wiec o co kaman?? o to by osoby jadace probe 1,35sek miały generalke? to co to za sport jak osoby jezdzace po torze jak z eLka na dachu wygrywały by zawody!
trzeba sie mobilizowac i jezdzic na tym czym sie ma a ze ktos ma sliki czy nie , ze ktos ma Evo czy nie ma to juz trzeba zmieniac regulami ze nie mozna startowac na slikach a do tego evo tez nie mozna bo to nie kierowca wygrywa tylko samochod! gowno prawda . dam komus moja fure na slikach i niech zrobi taki czas jak ja!lub chodz w sekundzie
.
spider napisał/a:
ale chodzi o w miarę fairplay walkę,
co rozumiesz pod pojeciem walke fair??
tzn ze ty wojujesz mieczem a ja mam połautomatyczny pistolet?
to ze mam sliki to znaczy ze jestem nie fair. aha
poprostu na innych oponach naszymi samochodami nie da sie normalnie ruszyc lub zmienic biegu z 2 na 3 bo stawia bokiem. a to ze startuje na takich oponach czy innych w switle regulaminu nie powinno to cie interesowac bo moge a ze ty nie masz to starasz sie juz od dłuzszego czasu zrobic wokół tego temetu niekozystny PR! sorry ale nie rozumiem twoich oskarzen ze jestem nie fair
no to teraz sobie posłodziles:P heh ty masz ponad 300km z 2.0 ja mam 75km z 1.1 na poprzedniej imprezie robiles czas o 6sek lepszy ode mnie(na probie) a ostatnio podobno( nie wiem nie bylem) bialy sej byl tylko o 4sek wolniejszy od ciebie.. wiec powiedz robert gdzie te Qnie:P heh chyba jak na auto za 30-40tys i opona za 2tys to szłu nie ma!! przy samochodzie za wartosc twoich opon! tyle mam do powiedzenia.. ja jezdzic nie umie to sie przyznaje ale mysle ze na zwyklej oponie to nie wiele tymi mocnymi autami zwojowalibyscie.. dobrze ze jestescie bo jest ciekawie ale nie ma co pisac ze ktos przyjezdza 35sek za toba to po chu** on tam jest i zajmuje miejsce.. ze taki nie moze wygrywac.. nie wiem ile jezdzisz czy rok czy 5lat ale pamietaj ze tez kiedys zac zynales.. a jak jest regulamin to sie go trzymajmy i nie bedzie takich dyskusji tyle ode mnie...
p.s poziom jest coraz wiekszy i mam nadzieje ze tak bedzie nadal..
ale nie ma sensu robic cos na sile.. przecierz jak regulamin zakarze slickow to nie tylko Tobie, ale i innym.. wiec walka nadal bedzie rowna..
pozdrawiam !
_________________ "Życie zaczyna się powyżej 5 tyś obrotów....."
Ostatnio zmieniony przez Mati Wto Sie 25, 2009 18:58, w całości zmieniany 2 razy
Obie strony się "srają", ja też już no... <mrgreen>
Jak by nie było, sami nie zwojujemy nic. Trzeba zacząć od założeń ogólnych, czy, jaki., kiedy chcemy regulamin i jak już będzie, to go przestrzegać.
Prawda jest taka, że regulaminowo 80% aut nie powinna jeździć (w tym mój poprzedni (no, buda poprzednia ) Kadett... gaz, przerdzewiały do cna, niesprawny w dużej mierze (zawias, ręczny np )
Trzymać się czegoś trzeba, teraz tylko czy ktoś to określi i czy będzie to egzekwowane...
...ale chodzi o w miarę fairplay walkę, a nie przez "pomyłki" w zgłoszeniach...
Tu rozumiem chodzi o mnie - Piotr Ćwieluch - 2 razy wystartowalem w juniorach chociaż "udział w zorganizowanej imprezie samochodowej" brałem już gdzieś około 1998r.
Kto chciał ten uwierzył w to co napisałem TUTAJ, kto nie chciał nie uwierzył
Na pewno jednak nikt nie zarzuci mi, że chciałem uniknąć konsekwencji gdyż sam poprosiłem o anulowanie zdobytych punktów zanim ktoś to zasugerował, a na następnej imprezie, która się odbyła wszystkie pucharki za generalkę jak i medale za klasy z obu imprez przekazałem "Prezesowi", który to zobowiązał się, że trafią one w ręce osób którym się wtedy należały co mam nadzieję miało miejsce lub też będzie miało w niedalekiej przyszłości.
spider napisał/a:
jasne przepisy obowiązujące wszystkich oraz egzekwowane. to chyba przyznasz obiektywne spojrzenie.
Apeluje do organizatorów o przedstawienie właściwej interpretacji przepisów
oraz egzekwowanie ich!
Tu trudno się nie zgadzać.
Pamiętam jak 26 lipca na ostatnim rallysprincie na którym udało mi się być (na kolejnym miałem wesele kogoś z bliskiej rodziny, a ostatni był w sobotę - niestety 3 soboty w miesiącu pracuję do godz. 14tej) ja zapytałem zapytałem Robka a on "Prezesa" czy można jednak jeździć na slicku, ponieważ jeden z uczestników na takowych jeździł i wskoczył akurat na 3 cie miejsce przed naszego kolegę.
W czasie rozmowy z tym uczestnikiem imprezy Robek z wrodzoną "skromonością" rzucił tekst (stałem obok) "Jak my byśmy jechali na slickach to byś był ileś tam (nie pamiętam ile ale jak zwykle przesadził) sekund za nami" na co zainteresowany równie skromnie nie wiem czy z niewiedzy jaka jest róźnica między slickiem a zwykłą oponą czy też z przekory poirytowany wypowiedzią Robka odparł "Tak na pewno. I co jeszcze ?"
Na koniec imprezy po tym jak bądź co bądź kierowce woza na slickach "podpierdoliliśmy" do Prezesa zapadła decyzja, że dostaje on pucharki medale itd. a nie będzie tylko miał punktów w klasyfikacji rocznej.
Więc myślę, że to już wtedy kwestia ta została rozstrzygnięta przez "władzę" czyli organizatorów imprezy, a wszelkie poźniejsze pytania czy można czy nie można ktore ktos słyszał były tylko dla potwierdzenia.
"Tak na pewno. I co jeszcze ?" - zostało obalone na ostatniej imprezie bo kierowca który to powiedział został "objechany" przez kierowcę który to otarł się o pudło jadąc na oponach z "E" tylko po założeniu slicka na jedną tylną napędową oś
Reszta ze Starachowic też przyjechała na slicku skoro można - to czemu nie zwiększyć swoich szans i nie zaoszczędzić trochę kasy w niektorych przypadkach (kpl. slickow uzywek 1000zl - jedna nowa r888 600-700zl).
Teraz jeszcze jedna WAZNA kwestia - jezeli powiedzieli organizatorowi ze jadą na slicku to o co cała ta gadanina ? Jeżeli pojechali na slicku i czekali czy ktoś zauważy - a to już ORGANIZATOR wie kto mu powiedział że jedzie na slicku - to niech zrobi z tej wiedzy użytek i wyciągnie w myśl Twojego Spider apelu konsekwencje - bo POWINIEN.
Organizator nie zauważył, a ktoś inny tak - niech ich i podpierdoli wolno mu - moze akurat nie jezdzi tylko dla pucharka wystruganego z kartofla (no offence ) tylko chciał sobie coś postawić na półce i potem się dzieciom pochwalić, a tu mu ktoś to uniemożliwia.
Chociaż sam bym tego nie zrobił (na przykład wiem o jeszcze dwóch osobach które w juniorach być nie powinny i wali mnie to - ich sprawa jak one się z tym dobrze czują ja po swoim błędzie posprzątałem na ile się dało) to na prawdę nie mam złego zdania o kimś takim. Komu chciało się czytać to pewnie przeczytał, że broniłem i "DetektywaMonka" w swojej wypowiedzi, i jedyne co mu zarzuciłem to tchórzostwo, a absolutnie nie działanie "w czynie społecznym" - bo miał chłop rację (swoją drogą to wpisałeś tam swojego prawdziwego maila "Detektywie" - czy tylko ktoś inny go podał bo chciał odciągnąć uwagę od siebie i wskazać na kogoś innego z fkp - jak masz chociaż tyle odwagi to napisz chociaż na PW <spoko> - po prostu ciekawy jestem)
A tak przechodząc do sedna - LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ bo rozwalicie tą ZAJEBISTĄ imprezę. Jeżdżę po różnych i takiej drugiej nie ma. A nie pozostawiacie przez swoje zachowanie wyboru organizatorom. I nie piszę tego tylko do tych co się "przypierdalają", a nawet bardziej do tych co chcą za wszelką cenę być pierwszymi i tylko to się liczy. Od jakiegoś czasu widać to coraz bardziej i piszę to również do MKTeamowców bo widzę, że już od jakiegoś czasu jedni obrabiają dupę drugim za ich plecami.
SPRAWIEDLIWIE NIE BĘDZIE NIGDY - bo w tym sporcie czy to amatorskim czy profesjonalnym zawsze łatwiej będzie miał ten kto ma KASĘ (uprzedzając docinki na samochód nie dostałem od rodziców ani wujków, zapracowałem sobie na niego sam uczciwie, sam go rozebrałem przebudowałem i poskładałem spowrotem do kupy kosztem WIELU wyrzeczeń i jeszcze większej ilości poświęconego czasu)
FAIR PLAY może być ale zależy to tylko od dobrej woli NAS WSZYSTKICH.
pilach - przestań lamentować nad tą dyskwalifikacją bo to już nudne się stało - pomijając fakt, że wielokrotnie nie powinieneś być dopuszczony do startu a byłeś - choćby z racji spóźnień więc nie pisz, że ktoś to zrobił złośliwie w stosunku do Ciebie
teraz do ogółu - czepiliście się tych opon choć jasno zostało powiedziane na jakich zasadach można jeździć w tym roku, w przyszłym to się zmieni, ale jak chcecie się czepiać ciągle jakichś pierdół to zrobię wam w końcu takie BK przed imprezą, że gwarantuję - 90% pojedzie do domu
o kwestii zapoznania nie wspomnę
_________________ jeśli wszystko jest pod kontrolą to znaczy, że jedziesz za wolno