Automobilklub Chełmski zwraca się o wyrażenie Waszych opinii na temat przeprowadzenia jednej z rund Mistrzostw Strefy Wschodniej KJS na terenie Ukrainy, konkretnie w Łucku. Proponowany wyjazd zorganizowaną kolumną byłby w sobotę 7 maja rano. Rywalizacja trwałaby do wieczora, następnie część rozrywkowo-integracyjna i nocleg. W niedzielę przejazd turystyczny, czas wolny i powrót również kolumną. Przejazd granicy będzie bez oczekiwania w ewentualnych kolejkach. Lokalizacja rundy na Ukrainie ma swoje zalety i wady.
Do zalet zaliczam:
względy sportowe – próby rozgrywane na terenie byłego lotniska (dużo równiutkiego asfaltu i betonu) oraz na dużym placu w centrum miasta (dużo urodziwych Ukrainek wśród publiczności);
względy ekonomiczne – jest tam nadal stosunkowo tanio, noclegi i wyżywienie ma opłacić sponsor, a w drodze powrotnej można porobić trochę zakupów;
względy integracyjno-towarzyskie – dużo nowych kontaktów.
Wadą jest konieczność posiadania paszportu (koszt 70 lub 140 zł) oraz zielonej karty (większość firm dodaje do OC bezpłatnie).
Co Wy na to?
1. 6 marca - Bircza - ASK Przemyśl
2. 8 maja - AK Chełmski
3. 19 czerwca - Chełm - AK Chełmski
4. 24 lipca - Biecz - AK Biecki
5. 11 września - AK Lubelski
6. 18 września - Mielec - AK Mielecki
7. 11 listopada - Jasło - JKMiRD Jasło
Witam
Sławek jestem z pod Rzeszowa Trafiłem tutaj chcąc się dowiedzieć coś o SW 2011 bo ciężko znaleźć jakieś info konkretne Czy ten kalendarz co rzucił pan Prezes to oficjalny jest? 4 rundy u nas i 3 u Was tak? Wiadomo coś ze stroną MSW? Jak by co to mogę pomóc w jakiś sposób
czy wiadomo coś na temat kolejnej rundy MSW??? Bo na razie wiadomo że organizuje to Ak Chełm ale czy wiadomo gdzie się to odbędzie? Był rzucony temat że może ta runda odbyć się na Ukrainie. Kiedy będzie wiadomo coś na ten temat??? Pozdrawiam
Na Ukraine my nie pojedziemy. Wydaje mi sie że to nie jest dobry pomysł na przyciągnięcie załóg z Rzeszowa w nasze strony (bo to nawet nie są nasze strony). Prezes, zróbmy porządnego KJSa w granicach naszego kraju tylko zróbmy to na poziomie. Myśle że powinniśmy wreszcie wziąć przykład z podkarpacia. Wystarczy spojrzeć na liste zgłoszeń na Bircze czy niedługo startującej Lubeni. Wystarczy zroibić dwa odcinkio drogowe + coś jeszcze, 3 pętle i już mamy super KJS. Jak wiemy w okolicach Kraśnika są warunki do zorganizowania takiej imprezy. Według mnie na Ukraine pojedzie garstka ludzi. PREZES ZORGANIZUJMY WRESZCIE KJSA KTÓRY NAPRAWDE NIE BEDZIE ODBIEGAŁ JAKOŚCIĄ OD PODKARPACKICH IMPREZ.
Auto: Ford Fiesta
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 18:50
ja na Ukrainę też nie dam rady. W całości popieram Helmuta. W okolicach Kraśnika są co najmniej 2 miejsca gdzie można zrobić fajne próby drogowe: Kowalin i Rudy koło Zakrzówka. Myślę, że jakby się poszukało to coś jeszcze by się znalazło.
ja pojade jak mozna z lpg startowac, bo napewno nie bede demontowal butli
[ Dodano: 2011-03-26, 19:06 ]
prezesie tutaj wy rzadzicie, wiec moze jakis oddzielny zapis co by mozna bylo z lpg startowac w KJSie??:D:D:D:D Albo przymknac oko ::D:D:D
[ Dodano: 2011-03-26, 19:06 ]
prezesie tutaj wy rzadzicie, wiec moze jakis oddzielny zapis co by mozna bylo z lpg startowac w KJSie??:D:D:D:D Albo przymknac oko ::D:D:D
WM czy to ten słynny Pilach??? No niby my rządzimy, ale niestety musimy stosować się do regulaminów które stworzyli pzmłotowi fachowcy.
[ Dodano: 2011-03-26, 21:45 ]
helmut i longin:
szkoda, że swojej opinii nie wyraziliście bezpośrednio pod moim postem z 9 lutego, wtedy było znacznie więcej entuzjastów tego pomysłu. Ustalanie spraw międzynarodowych (szczególnie z kolegami z Ukrainy) niestety nie jest łatwe i trochę trwa, więc teraz mamy do wyboru: albo pojechać z kilkoma (kilkunastoma) załogami na Ukrainę albo zrobić KJSa w PL i stracić twarz oraz szanse na dalszą współpracę z Ukraińcami. Obie opcje nie są dobre i każda decyzja będzie zła, dlatego następnym razem prosiłbym o bardziej aktywny udział w konsultacjach zgodnie z zasadą, że imprezy przez nas organizowane są dla Was i to Wy macie największy wpływ na ich kształt!