A mi pasują takie próby jak do tej pory były . Można jeszcze dołożyć jakąś szybką szykanę ewentualnie. Tor Lublin jest taki jaki jest i zbyt wiele się nie nakombinuje. A, według mnie, beczki i szuter mogą być na kjs, a nie na torze.
Jeśli miała by być próba z elementami szutru, fajnie byłoby gdyby wcześniej pojawiło się info o takich elementach w danym przejeździe. Nie każde auto da radę przejechać bez uszczerbku na zdrowiu po takim terenie...
Co do konkretnych prób to pomysły spoko.
Czwarta opcja spider'a fajna
* http://img576.imageshack....orlublinsz1.jpg
Tylko chyba dałbym spokój z pachołem przed szybkim zakrętem po prawej na górze.
Również podoba mi się pierwsza próba bossiego.
A tak to ogólnie byłbym z grubsza za tym co było do teraz. To jednak tylko rs...
Na ostatnim rsie fajnym urozmaiceniem była szykana i chyba w tę stronę proponowałbym kombinować.
lukasz2461, troche ryzykowana 2 opcja bo przy starcie beda ludzie czekac a tu z tylu rozpedzeni beda wypadac z szykany , moze byc ciasno
a 1 to chyba praktycznie standard
Auto: V V C
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lut 2007 Posty: 347
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 09:01
bossi, całkiem spoko twoje próby, tylko beczkę to trzeba przenieść na początek gdzieś próby. Jak komuś z nią nie pójdzie to nie puści się kolejnego zawodnika i nie będzie musiało powtarzać kilkanaście aut.
Pirat, ten pachołek po to żeby nie była za duża prędkość za metą, bo tam zakręt i każdy będzie tylko patrzył na czas, a nie na to żeby się wyrobić
Zresztą trudno ocenić odległości na rysunku. Na miejscu można zawsze zmodyfikować.
lukasz2461, na drugiej próbie trochę problem z ustawianiem się do startu - kolizyjnie. Zawodnicy musieli by też przez zielone zjeżdżać po zakończeniu próby, a na to nie wiem czy się zgodzą władze.
SZUTER - musi być czasem dla urozmaicenia. Tam gdzie na mapce zaznaczone na szaro to tak naprawdę utwardzone jest - beton a na wierzchu luźny piasek i żwir, więc na pewno każde autko da radę tam jeździć.
[ Dodano: 2011-02-17, 09:10 ]
Wrzucajcie więcej propozycji, zawsze to prezes będzie miał z czego wybierać.
bardzo fajna próba spodoba sie napewno chłopakom z 126p nie jest za szybko ale nie za wolno i technicznie Jestem za. Dobrym pomysłem bylo by tez jechanie w druga stronę toru
Ostatnio zmieniony przez STIG Czw Lut 17, 2011 15:56, w całości zmieniany 1 raz
1. zjazd zawodników ze strefy oczekiwania po ok. 10 samochodów (chyba, że będzie jakaś przerwa na trasie)
2. zjazd jak wyżej, natomiast problemem może być puszczenie przewodów, jak nie ma na to patentu, to ja zrobię konstrukcje plastikowa tak żeby puścić przewodu ok. 3 metry nad ziemią. Jeżeli chodzi o placyk po lewej stronie od startu, to chodzi o to, żeby najpierw był najazd na beczkę, nawrót i na powrocie slalom pomiędzy pachołkami (mogą być nawet 3 jak się zmieszczą).
3. Podobna próba jak druga, tylko umożliwia zjazd zawodników na bieżąco do "parku maszyn"
Auto: V V C
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lut 2007 Posty: 347
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 13:03
patrynioo napisał/a:
Wiem ze krzyżuje się wyjazd z próby z początkiem. Ale takie kombinacje były już stosowane. A do pilnowania szykan i beczki wystarcza 2 osoby.
metę trzeba chyba parę metrów wcześniej i przed metą raczej bez szykany, bo nie będzie miał kto tam tego pilnować.
[ Dodano: 2011-02-18, 13:07 ] mlodykmd,
raczej odpada, bo nie mają takich długich kabli i przez te odległości również wątpię żeby to dało się na tyle ogarnąć co by sprawnie szło.
mlodykmd,
raczej odpada, bo nie mają takich długich kabli i przez te odległości również wątpię żeby to dało się na tyle ogarnąć co by sprawnie szło.
no kabelki widziałem, że mają cały bęben, a jak zabraknie, to ja przywiozę swoje <lol> poza tym tylko 3 wersja wymaga długich kabli. Z tym startem na górze była kiedyś taka impreza w 26.04.2009 startowały samochody z napędem 4x4 (i nie tylko) i tamta trasa była fajna i widowiskowa, może ktoś to odkopie. Poniżej zdjęcia z imprezy: