mlodykmd wielkie dzięki
A ja ścigam sie dla czasów jadę zawsze tak szybko żeby podpiąć sie czasem pod Hundy niestety leje gaz słabej jakości stąd brak mocy <rotfl> <rotfl> <rotfl> <rotfl> żartowałem <mrgreen> <mrgreen>
Dzięki za odpowiedź. No właśnie dla rozmiaru 195/50/R15 różnica to 150 zł na oponie, także trochę jest.
Ja bym chyba jednak przyoszczędził jeszcze i kupił r8'mki.
Mam markgumy (mieszanka średnia) właśnie w tym rozmiarze co Ty szukasz i powiem Ci, że na tor to one się nie nadają. Ja ich używam tylko na 1/4, w zakrętach kładzie się na boki okrutnie.
no ale właśnie r888 są o te 150 zł droższe
[ Dodano: 2011-03-17, 07:57 ]
Zelazko napisał/a:
Co do markgum kontra toyo to wiadomo że R888 jest o klasę lepszą oponą. Markgum ma ściankę taką jak normalna opona drogowa i na szybkich, przyczepnych torach szybko odpada bieżnik. Sam byłem świadkiem jak z nowej opony po jednym okrążeniu w Ułężu odpadło 1/3 bieżnika . Co prawda z tego co słyszałem nie ma większych problemów z reklamacją ale co z tego skoro wszystkie opony są takie same. Natomiast z R888 są dwa problemy: cena i fakt że rozmiaru 195/50 R15 nie ma w Polsce i najwcześniej będzie na maj. Jest jeszcze trzecia opcja: federal 595 RS-R. W Evo podobno daje sobie radę bardzo dobrze ale jak się będzie sprawowała w lekkich FWD tego jeszcze nie wiadomo.
Z tego co sprawdzałem ostatnio to jest sporo opon w rozmiarze 195/50R15 R888, co prawda na allegro piszą, że data produkcji 2010. Na http://www.racingtires.pl/ mówili, że będą mieli dostawę TOYO w połowie marca, także skontaktuję się z nimi i zobaczymy, co powiedzą. Myślałem też o Federalach, są tańsze o 50 zł, no i na Fiesta Klub Polska też ktoś tam je polecał. A skoro MARKGUMY się tak rozpadają, to je sobie daruję.
Dzięki za opinie i jak coś sie dowiem o dostępności TOYO to dam znać
[ Dodano: 2011-03-17, 12:09 ]
No i oponki już są w Polsce, odpisał mi coś takiego:
"Witaj
Federal 595rs-r kosztuje 350 zł - jest na miejscu
Toyo r888 kosztuje 400 zł - jest dostępne w ciągu 1 dnia
Obie marki są z końcówki 2010r albo początek 2011r.
koszt wysyłki
40 zł - przedpłata
50zł - za pobraniem"
Także proszę o opinie którą oponę bardziej polecacie i zamawiam
o to to tak wypatruje po sieci, ale nie widziałem siebie na żadnym
pierwszy raz byłem, i nie wiem czy Lanos wytrzyma drugi raz <rotfl>
wiec chętnie jakieś fotki pooglądam