Miejscówki w białej są. Nie ma natomiast zaplecza technicznego ale w tym roku to wszystko ma się zmienić. Ja osobiście jako zawodnik na razie czekam na terminarz MSW bo chciał by w tym roku w jakimś pełnym cyklu wystartować. Co do cykli pośrednimi pomiędzy RSami a MOLem myślę, że super pomysł w końcu do KJSów na prawdę ludzie juz starają się przygotować auta. Na RSy raczej auta są cywilne. Jak na razie chciał bym aby w tym roku dało radę ogarnąć RSa w białej w 2 różnych lokalizacjach równolegle. Taka mała namiastka KJSu. Ale co z tego wyjdzie okaże się w praniu
Odnośnie Gazowni. Nie wiem czemu dyskryminacja w regulaminach tego paliwa następuje. Wcale nie jest gorsze od Pb wręcz przeciwnie lepsze wyższa liczba oktanów no i przede wszystkim nie zanieczyszcza tak środowiska efekt spalania tej mieszanki. Skoro butla w autach jest na tyle dobrze zamocowana że przy dachowaniu nie odpada i trzyma się miejsca oraz nie jest w stanie wybuchnąć ( nie wiem czy każdy wie ale do wybuchu LPG jest potrzebna ścisła procentowa mieszanka tlenu z gazem ) to czemu ten rodzaj zasilania nie dopuścić aut zasilanych takim paliwem ?
Wcale nie jest gorsze od Pb wręcz przeciwnie lepsze wyższa liczba oktanów
Liczba oktanów wcale nie oznacza, że paliwo jest lepsze. Auto na pewno szybciej nie jeździ. Im większa liczba oktanów tym paliwo spala się mniej gwałtowanie. W sensie, że jest mniej wybuchowe. Co więcej benzyzna 95 (oktanów) dostarcza silnikowi ok 200 kJ energii więcej niż lpg (ponad 100 oktanów).
Auto: Ford Fiesta
Wysłany: Sob Gru 24, 2011 10:17
Też uważam, że samochody z LPG powinny być opuszczane do startów, w końcu spełniają warunek dopuszczenia do ruchu drogowego (instalacja też ma swoje przeglądy.
Co do kwestii ekologii czy wyższości LPG na d PB, to uważam, że nie ma o czym gadać bo i tak każdy zawodnik startujący autem z LPG, na starcie przełączy na benzynę
A ktoś coś słyszał ze WORD buduje jakiś obiekt z matą poślizgową i takie tam... podobno na Grygowej, ciekawe czy na nasze imprezki się nada i czy to udostępnią
A jeszcze jedno ktoś coś wie o jakimś terminarzu ??
Ostatnio zmieniony przez zez6 Czw Gru 29, 2011 23:16, w całości zmieniany 1 raz
A ktoś coś słyszał ze WORD buduje jakiś obiekt z matą poślizgową i takie tam... podobno na Grygowej, ciekawe czy na nasze imprezki się nada i czy to udostępnią
A jeszcze jedno ktoś coś wie o jakimś terminarzu ??
Wątpię żeby dało się tam cokolwiek zorganizować (oprócz szkoleń). Pewnie non stop będą tam eLki.
Co do terminarza to mam nadzieję, że 8 stycznia z okazji WOŚP będzie jakiś RS.
P.S.
Pytanie ode mnie.
Czy w przyszłym roku będzie Samochodowa Liga Debiutantów? I czy jest szansa, żeby więcej rund SLD odbywało się na Torze Lublin?
Ostatnio zmieniony przez ukanio Pią Gru 30, 2011 00:02, w całości zmieniany 1 raz