Witam
Kłania się nisko Fabryka-Mocy.com ul. Inżynierska 5
Jako, że robimy auta i często trafiają się fajne sztuki, to pozwoliłem sobie założyć wątek gdzie będę opisywał to co robimy. Może akurat kogoś coś zainteresuje
To na początek coś niemieckiego
Pacjent: Audi A4 B8 180KM '08 .
Po hamowaniu i diagnostyce okazało się, że do auta dotknął się już "niemiecki specjalista". Wynik jego pracy to 267KM/391Nm. Wgraliśmy serię i zrobiliśmy nowy soft. Po strojeniu i zrobieniu korekty udało się uzyskać wynik 287KM/413Nm.
Poniżej wrzucam wykres, na którym widać jak wyglądał "niemiecki" soft i to co nam udało się zrobić.
Wynik fajny, tylko chyba trochę naciągany, skąd taka duża różnica w stratach na napędzie?
Prosta sprawa, pomiar programu niemieckiego byl na piatym biegu, ale auto na rolkach jechalo ponad 300km/h, pomiar modyfikacji na 4 biegu, moge wrzucic inne porownanie jesli jest taka potrzeba;)
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Pią Wrz 28, 2012 06:25
bez_imienny napisał/a:
konradsadlik napisał/a:
Wynik fajny, tylko chyba trochę naciągany, skąd taka duża różnica w stratach na napędzie?
Prosta sprawa, pomiar programu niemieckiego byl na piatym biegu, ale auto na rolkach jechalo ponad 300km/h, pomiar modyfikacji na 4 biegu, moge wrzucic inne porownanie jesli jest taka potrzeba;)
no chyba najlepiej na tym samym biegu w tych samych warunkach ..
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Skąd: Śródmieście Pomógł: 24 razy Dołączył: 03 Maj 2004 Posty: 3578
Wysłany: Sob Wrz 29, 2012 21:48
Paweel, na jakiej podstawie żądasz odemnie wyjaśnień, skoro ja się tutaj nie tytułuję omnibusem, a jedynie zwracam uwagę na fakt że chyba wiedzą co robią, a jak masz pytania - to pytaj chłopaków z FM, a nie mnie. Mnie to grzeje - jadę, płacę, odbieram wykres.
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Nie Wrz 30, 2012 05:47
siwy napisał/a:
Paweel, na jakiej podstawie żądasz odemnie wyjaśnień, skoro ja się tutaj nie tytułuję omnibusem, a jedynie zwracam uwagę na fakt że chyba wiedzą co robią, a jak masz pytania - to pytaj chłopaków z FM, a nie mnie. Mnie to grzeje - jadę, płacę, odbieram wykres.
Dziękuję.
żądam ?
ja również dziękuje .
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Ostatnio zmieniony przez Paweel Nie Wrz 30, 2012 05:47, w całości zmieniany 1 raz