Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 03:03
siwy napisał/a:
Strefa jest cudowna
powiem Ci że ja też na początku byłem mocno ale to bardzo mocno sceptycznie nastawiony ale ... jestem na plus ... na Spokojnej parkuje się jak " lord " pod samą bramą tylko parkometr daleko a komórką płacic nie da się jeszcze
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Skąd: Śródmieście Pomógł: 24 razy Dołączył: 03 Maj 2004 Posty: 3578
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 23:33
radnym PiSu potrzeba rozgłosu. tak jak pisze Paweel - czy ktos komus naprawdę kaze jezdzic autem do centrum???? w obliczu padającej komunikacji miejskiej - wcale się nie dziwię prezydentowi, a jazda autobusami wyjdzie taniej niż autem - wiec obywatelowi zostanie w kieszeni
Wysłany: Pią Paź 05, 2012 04:16
siwy napisał/a:
radnym PiSu potrzeba rozgłosu. tak jak pisze Paweel - czy ktos komus naprawdę karze jeździć autem do centrum???? w obliczu padającej komunikacji miejskiej - wcale się nie dziwię prezydentowi, a jazda autobusami wyjdzie taniej niż autem - wiec obywatelowi zostanie w kieszeni
Ale plama Andrzeju
ale plame dałeś
Ostatnio zmieniony przez Paweel Pią Paź 05, 2012 04:19, w całości zmieniany 2 razy
Auto: Galant
Skąd: Bronowice Pomógł: 6 razy Dołączył: 21 Sie 2006 Posty: 661
Wysłany: Pią Paź 05, 2012 18:20
ukanio napisał/a:
Qki napisał/a:
:haha: samochodem wozic sie moga ale paru zlotych na parking nie maja
100PLN to nie parę złotych. Ja myślę, że mieszkańcy zwyczajnie wolą przeznaczyć pieniądze na coś innego niż napychanie kieszeni urzędnikom.
100 zł rocznie to dużo? Duża część mieszkańców ma miejsca do parkowania też na podwórkach itp. Natomiast jeśli ktoś może sobie pozwolić na luksus 2 i więcej samochodów w domu to niech płaci. Tak w ogóle to przecież łatwiej parkować nawet mieszkańcom śródmieścia pod domem, a wcześniej to była loteria.
Jak ja jeździłem do pracy samochodem to od poniedziałku używam MPK, ewentualnie butów jak pogoda dopisuje. Do pracy mam 3,3 km i tak właściwie to widzę same plusy tej strefy:
1. kondycja rośnie
2. brzuch spada
3. samochód sie nie katuje
4. kasa się oszczędza
5. jadąc z córką do lekarza nie mam problemu z parkowaniem, 2 zł i zełba. Wcześniej miejsca były tylko te exclusiv po +4zł za godzinę.
_________________ "Never drive faster than your Angel can fly..."
noPROBlEm, gdzie mieszkasz?
Wnioskuję, że Ty nie musisz płacić za parkowanie pod swoim domem.
U mnie w rodzinie są trzy auta i nie płacę za parkowanie pod blokiem, więc czemu mieszkaniec śródmieścia ma płacić?
Wysłany: Pią Paź 05, 2012 18:56
ukanio napisał/a:
noPROBlEm, gdzie mieszkasz?
Wnioskuję, że Ty nie musisz płacić za parkowanie pod swoim domem.
U mnie w rodzinie są trzy auta i nie płacę za parkowanie pod blokiem, więc czemu mieszkaniec śródmieścia ma płacić?
kolego ... jeśli masz na myśli dom = miejsce gdzie mieszkasz to ok ... i mieszkanie jest domem ... miejscem gdzie płynie ognisko domowe ...
ale mieszkający w DOMU parkują najczęściej na tym co opisywałem wyżej ...
czyli na własnych cm2 zakupionych za cięzko zarobiona kasę
ciekawe co by sąsiad powiedział że chce u niego samochód zostawiac na drodze należącej do gminy np. bo płacę podatki w gminie i na utrzymanie tej drogi właśnie też płacę
powtarzam się ..ale .. kupując mieszkanie kupujesz mieszkanie ... chcesz coś miec na własnośc to sobie to kup ...
miasto jest właścicielem terenu na którym ustanowili strefy ... i chce za parkowanie tam kasy ... proste ...
to że płacisz podatki no cóz trudno ...
zapewniam Cię że czynsz który płacisz nie utrzymuje terenów oznaczonych " strefa "
a podatki .. podatki i ja płace ... niechętnie ale płacę ... i co z tego mam ?
niewiele ...
( jestem po paru bro więc ... może napiszę coś nie tak )
ps. żeby było konkretnie na Twojego posta ...
bo PRAWDOPODOBNIE teren na którym parkujesz należy do Ciebie w częsci 1/ 324390890234 lub do spółdzielni lub ktoś zgadza się na jego nieodpłatne użytkowanie ...
podobnie jak miasto do niedawna terenów w centrum ...
nie sądzę aby miasto wpadało na prywatne / spółdzielniane podwórka ze znakami " strefa " raczej tereny w których jasno określona jest własnośc
Ostatnio zmieniony przez Paweel Pią Paź 05, 2012 18:59, w całości zmieniany 2 razy