Wysłany: Sob Lis 10, 2012 22:13 RS Browaru JAGIEŁŁO 18 listopada
Automobilklub Chełmski zaprasza w niedzielę 18 listopada na RallySprint o Browaru Jagiełło. Zbiórka uczestników o godz. 12:00 na Torze Lublin przy ul. Zemborzyckiej. Impreza będzie 29. rundą Pucharu Okręgu Lubelskiego w RallySprintach. To będzie już jedna z ostatnich okazji do podreperowania zdobyczy punktowych w klasyfikacjach rocznych - możecie je obejrzeć w dziale Klasyfikacje na www.automobilklub.chelm.pl. Tym razem mamy nadzieję, że uda się coś czego nie doczekaliśmy na ostatniej imprezie i co najmniej jedna, ostatnia próba zostanie rozegrana już po zapadnięciu zmroku.
Do udziału w imprezie gorąco zapraszamy wszystkich, którzy chcą w bezpiecznych warunkach podnieść swoje umiejętności w kierowaniu samochodem i poczuć smak adrenaliny wynikający z prowadzenia sportowej rywalizacji. Warunkiem udziału jest posiadanie prawa jazdy oraz dysponowanie sprawnym, dopuszczonym do ruchu samochodem. To znakomita szkoła jazdy w bezpiecznych warunkach. Po dopełnieniu formalności i odprawie kierowcy przejadą dwie próby zapoznawcze, po czym rozpocznie się właściwa rywalizacja podczas pięciu prób sprawnościowych. Po uroczystym zakończeniu imprezy uczestnicy będą mieli jeszcze czas, żeby sobie pojeździć po torze.
Impreza zostanie rozstrzygnięta w klasyfikacji generalnej oraz w pięciu klasach: do 1300 ccm, do 1600 ccm, do 2000 ccm, powyżej 2000 ccm oraz Profi, w której wystartują kierowcy z licencjami.
Na najlepszych czekają puchary, medale i nagrody-niespodzianki, a spośród wszystkich uczestników zostaną rozlosowane przydatne upominki.
UWAGA! Przypominam, że wszyscy uczestnicy naszych imprez mogą korzystać z 25% rabatu na części do samochodów w hurtowni Auto-Euro - Lublin, ul. Nałkowskich 5 i Chełm ul. Hrubieszowska (były salon Fiata).
a ja sie zapytam o ten rabat w Auto-Euro. Trzeba było dostać jakiś bon czy coś na ostatnim RSie? czy ten rabat przysluguje tym startującym 18.11 ? bo akurat troche cząstek muszę pokupować.
Odnośnie rabatu to podaj nasz numer 5991 i się uda!!
Odnośnie długiego łuku to PZM zakazał po nim jazdy po kilku spektakularnych wypadnięciach.
Odnośnie śniegu to też jestem zdecydowanie ZA, ale chyba jeszcze tym razem się nie uda!
Nie będzie :-( przedostatni sprint w tym roku (pewnie ost na suchym), nie wiadomo co dalej z torem a próby takie, że odechciewa się przyjeżdżać. Czemu coś takiego ma służyć? Sprawdzamy przyspieszenie i drogę hamowania samochodu na prostej? Jak będzie tylu zawodników co ostatnio to 5 prób machniemy w 2 godz. Wykorzystajmy potencjał toru póki jeszcze jest. Ost zawody pokazały, że pałowanie do przodu opanowali wszyscy a nawrót robił problemy i klasyfikacja trochę się przemieszała. Próby takie jak te premiują moc i sprawność auta a nie kierowcy. Nie mówię, że na każdej ma być slalom, nawrót i szykana ale jak ich nie ma to chociaż coś dłuższego wytyczmy żeby auto chociaż się rozgrzało.
Tyle ode mnie, sorry, że tak długo ale ja jestem co najmniej zawiedziony bo miałem nadzieję na ciekawą niedzielę.
AMEN
Nie rozumiem po co chcecie śnieg? Jak będzie lekki mróz i śnieg to przejedzie pierwszych 10-15 aut i zamiast sniegu będzie lód i koniec jazdy.Tak było zeszłej zimy.Nie wiem gdzie ta przyjemność prowadzić auto bez kontroli i łapać resztki przyczepności gdzieś w trawie,gdzie jeszcze lodowisko się nie utworzyło.
Nie marudzę tylko nie rozumiem tego minimalizmu. Wiem, że to są sprinty ale bez przesady!! Skoro można zrobić ciekawe i urozmaicone próby, które sprawdzą i poprawią umiejętności kierowców a przynajmniej pozwolą jechać więcej niż minutę to czemu nie? Dla kibiców największą atrakcją też jest to jak kto pokona nawrót/ szykanę/ciasną partię a nie czyje subaru będzie najszybsze na końcu prostej. Bez sensu..