Auto: V V C
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lut 2007 Posty: 347
Wysłany: Czw Lis 15, 2012 16:10
o ile pamiętam to w regulaminie tylko mowa o TURBO.
więc to też trzeba by zmienić dodając Wankla.
Na temat PROFI to lepiej zlikwidować tą klasę i ustanowić inny podział klas.
Bo tak na prawdę nie jest dużo startujących w tej klasie i jeśli będziemy
zmniejszać ilość wymogów przy tym regulaminie to będzie tylko paru
kierowców ze sobą rywalizować.
Trzeba coś innego zamiast profi wymyśleć.
PUCHAR DĘBICY jak najbardziej
ja bym się zapisał do takiej klasy
a do klas pojemnościowych są ważone ? bo nie zauważyłem
Nie są. A co to ma do rzeczy?
Jeśli nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi to napiszę jeszcze raz.
Klasyfikowanie aut wg mocy jest tak samo sprawiedliwe (niesprawiedliwe) jak klasyfikowanie wg. pojemności silnika.
Najsprawiedliwsze było by gdyby wyliczać współczynnik masa/moc, ale to jest niestety nie możliwe ze względów technicznych, finansowych i czasowych.
Jak wiadomo każdy ma swoje zdanie, moje jest takie że obecny regulamin odnośnie klas i klasyfikowania nie rozdziela na tych który maja bardziej zasobny portfel, i tych o mniejszej zasobności portfela. Jak wiadomo 5 klasa to najczęściej auta nie za 5 czy 10 czy 15 tys zł, ale grubo ponad te sumy, do tego nie rzadko przekraczające dużooo ponad te 200KM... A jak wiadomo Okręg Lubelski nie zamyka się Tylko na Torze Lublin...
robertMK, nigdzie nie jest napisane że regulamin w okręgu Lubelskim ma być taki sam jak w Kielcach, Poznaniu itd itp...
Z tego co widać to głównie rozchodzi się tu o klasę 5, czy włączać ja do generalki czy nie, bo o resztę klas nie ma żadnych sprzeciwów. Ja uważam ze włączenie 5 klasy do generalki nie jest najlepszym rozwiązaniem, ale jak wiadomo jest to moje zdanie wynikające z mojego punktu widzenia.
Auto: STi
Wysłany: Sob Lis 24, 2012 20:45
MrCk napisał/a:
Jak wiadomo 5 klasa to najczęściej auta nie za 5 czy 10 czy 15 tys zł, ale grubo ponad te sumy, do tego nie rzadko przekraczające dużooo ponad te 200KM...
Z tego co widać to głównie rozchodzi się tu o klasę 5, czy włączać ja do generalki czy nie, bo o resztę klas nie ma żadnych sprzeciwów. Ja uważam ze włączenie 5 klasy do generalki nie jest najlepszym rozwiązaniem,