Witam!
Jak co roku nie mogłem sobie odpuścić tego rajdowego święta. Liczyłem na pełną torpedę - w tym roku była jubileuszowa, 50. Barbórka. Niestety lekko się rozczarowałem, organizatorzy wprowadzają zmiany, które chyba trochę wypaczają ideę tego rajdu - organizowanego przecież głównie pod kibiców. W tym roku mieliśmy 3 OSy plus Karowa. Pierwszy OS zaczynał się o 8, drugi o 9, trzeci o 10.30. Na każdym odcinku każdy zawodnik jechał 3 okrążenia. Jeszcze dwa, trzy lata temu można było swobodnie kombinować, żeby obejrzeć 2 Oesy plus Karową, teraz niestety się nie dało tak zrobić. Poza tym doszła jeszcze jedna zmiana - Karowa nie wliczała się do klasyfikacji całego rajdu, więc po Bemowie znaliśmy już wyniki. W efekcie przejazd na Karowej dla większości nie był już zbyt istotny, wg mnie spory minus dla widowiska - walka na tym ostatnim odcinku wywoływała naprawdę spore emocje, gdy setne sekundy decydowały o zwycięstwie w całym rajdzie. Tym razem tego nie było no i cholera brakowało czegoś.