Automobilklub Chełmski zaprasza na 12. RallySprint BARBÓRKA CHEŁMSKA - ostatnią rundę Pucharu Okręgu Lubelskiego w RallySprintach '2012. Zbiórka uczestników w niedzielę 2 grudnia o godz. 10.00 na Torze Lublin.
Tym razem trasa będzie znacznie dłuższa niż podczas dotychczasowych imprez. Start będzie miał miejsce w pobliżu bramy wjazdowej na tor. Wiązać się to będzie z pewnymi ograniczeniami: dla uczestników będzie wydzielone miejsce do parkowania, natomiast kibice będą mogli wejść na teren toru pieszo, a ich samochody będą musiały pozostać na parkingu przed bramą.
Uwzględniając dotychczasowe (i ewentualne kolejne:)) protesty, w zasadniczej części sezonu nie będziemy ograniczać liczby startujących, jednak należy się liczyć z tym, że być może nie uda się rozegrać pięciu zaplanowanych prób. Z pewnością zostawimy czas na „upalanie” po uroczystości rozstrzygnięcia rallysprintu. Wpisowe będzie wynosiło 50 zł, dla członków Automobilklubu Chełmskiego 40 zł.
Korzystając z okazji informujemy, że tegoroczne Kryterium Asów Toru Lublin odbędzie się 15 grudnia. Przesunięcie terminu nastąpiło z powodu przełożenia ostatniej rundy Mistrzostw Strefy Wschodniej KJS, która odbędzie się 9 grudnia w Bieczu. Być może Kryterium Asów nie będzie ostatnią tegoroczną imprezą na lubelskim torze, ale o szczegółach wkrótce.
Auto: V V C
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lut 2007 Posty: 347
Wysłany: Pon Lis 26, 2012 12:46
Skoro nie wiadomo jak długo będzie tor to
można by rozegrać Cykl zimowych Rally Sprintów (tak jak letnich),
z tym że do klasyfikacji byłyby zaliczane tylko rundy na śniegu
Auto: E90 330i
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Maj 2004 Posty: 636
Wysłany: Pon Lis 26, 2012 13:12
spider666 napisał/a:
Skoro nie wiadomo jak długo będzie tor to
można by rozegrać Cykl zimowych Rally Sprintów (tak jak letnich),
z tym że do klasyfikacji byłyby zaliczane tylko rundy na śniegu
Podoba mi się ten pomysl
Czy będą schematy prób dostępne ? poproszę bez slalomów na smarta ;P
Prezesie, 2 wątpliwości: 1. niedzielny RS w klasie 1wszej ukończyło 8 kierowców więc dlaczego pkt przyznane są od 15 pkt w dół a nie od 10? ostatni zawodnik dostał 3.. Nie wiem czy to coś zmieni w generalce ale jeżeli tak to dobrze byłoby to skorygować. 2. na 1wszej próbie wypadłem i wróciłem na awaryjnych na wprost, ścinając całą omegę a nie dostałem taryfy tylko czas z fotokomórki.
Uprzedzając komentarze sytuacja jest taka, że czas z taryfy byłby lepszy niż ten który mam wpisany - zatrzymałem się po uderzeniu w opony, żeby upewnić się czy nic nie cieknie spod auta, żeby toru nie zalać a wracałem byle krótszą drogą bo i tak nieźle zawody wstrzymałem. Ale w maju w Chełmie poprosiłem o taryfę nie zauważoną przez sędziów oddając 4 miejsce w generalce także jest remis
O tym ile punktów przyznajemy w klasie decyduje nie ilu kierowców UKOŃCZYŁO, tylko ilu było zgłoszonych, tak więc jest OK. WM z tym przejazdem to jakoś się zapomniało się poprawić na taryfę, pewnie Grabossssssssssssssss nas zagadał!! Na szczęście kolejności to i tak by to nie zmieniło, ale gwoli tzw. prawdy historycznej zostanie poprawione!