I jak się ma talent i ciężka praca na treningach do kasy???
Kolego Arti, myślę, ze nie ma sensu zagłębiać się w szczegóły.
Moglibyśmy sie tak spierać w nieskończoność. Ty piszesz o treningach, ja kontruję tym, że nie sa one darmowe i nie każdego stać na cotygodniowy wypad na tor.
O tym czy ważniejszy jest sprzęt, czy umiejętności dyskutowało już wiele osób, wiele razy i nie znaleziono w tej kwestii porozumienia.
Wiem jedno. Nawet jeśli zgodzimy się, że najważniejsze są umiejętności to nie możemy zapominać, że sprzęt też jest jakąś wartością dodaną.
Przy podobnych umiejętnościach zazwyczaj wygrywa ten, który ma lepszy sprzęt. A niestety w tym sporcie lepszy sprzęt prawie zawsze oznacza droższy sprzęt.
Skoro Regulamin Rallysprintów (w którym nie ma nic o oponach) w punkcie 3.1 mówi "W sprawach nie ujętych niniejszym regulaminem obowiązują postanowienia Regulaminu Ramowego Konkursowych Jazd Samochodowych"
a Regulamin KJSu w załączniku nr 2 mówi, że opony muszą posiadać znak homologacji E
to chyba sprawa jest jasna i raczej nikt w okręgu tego nie będzie się starał zmieniać ze względu na dwóch kierowców - w tym jednego wyjątkowo upierdliwego
Im podpowiadam dwa rozwiązania:
1. pisać do ZG PZM żeby te postanowienia zmienili
2. zorganizować cykl imprez np. pod patronatem Polskiego Związku Traktorzystów, a wówczas możecie jeździć nawet na samych felgach jeśli taki regulamin tam ustalicie.
A o Kryterium Asów proszę się nie obawiać - ono nie będzie według regulaminu KJSu!
Skoro Regulamin Rallysprintów (w którym nie ma nic o oponach) w punkcie 3.1 mówi "W sprawach nie ujętych niniejszym regulaminem obowiązują postanowienia Regulaminu Ramowego Konkursowych Jazd Samochodowych"
a Regulamin KJSu w załączniku nr 2 mówi, że opony muszą posiadać znak homologacji E
to chyba sprawa jest jasna i raczej nikt w okręgu tego nie będzie się starał zmieniać ze względu na dwóch kierowców - w tym jednego wyjątkowo upierdliwego
Im podpowiadam dwa rozwiązania:
1. pisać do ZG PZM żeby te postanowienia zmienili
2. zorganizować cykl imprez np. pod patronatem Polskiego Związku Traktorzystów, a wówczas możecie jeździć nawet na samych felgach jeśli taki regulamin tam ustalicie.
Prezesie, ja nie wiem czy dla 2 osob. Zrobmy ankiete kto by chcial zmienic reg i pozwolic uzywac opon bez homo e. Bo to nie tylko slicki ale i profi deszczowki a nic lepszego na taka ppgode niz mikka deszczowka nie ma. A co do cen to zapraszam do siebie po slicki. Mam duzo w super cenach nawet nowe. Bede na torze civicem jak zwykle.
Pozdr
Prezesie, ja nie wiem czy dla 2 osob. Zrobmy ankiete kto by chcial zmienic reg i pozwolic uzywac opon bez homo e. Bo to nie tylko slicki ale i profi deszczowki a nic lepszego na taka ppgode niz mikka deszczowka nie ma. A co do cen to zapraszam do siebie po slicki. Mam duzo w super cenach nawet nowe. Bede na torze civicem jak zwykle.
Pozdr
Wiadomo, biznes is biznes!! Jakoś nikt tematu zbytnio nie podejmuje, więc chyba tylko dla dwóch. Dziś (wtorek) odbędzie się OKSS i ta kwestia zostanie rozstrzygnięta.
Prezesie robisz jaja z tymi oponami raz tak raz siak jednym zabraniasz grozisz ze nie beda klasyfikowani po czym klase wygrywa ktos na DOCIĘTYCH profilach ... ;] jakbys byl taki porządny i przestrzegał tego co piszesz i mówisz to by to nie miało miejsca ;] ale to juz Twoja sprawa ;] jesli sie myle pokaz mi opone w ofertcie Profil`a z tak dociętym bieżnikiem i znakiem homologacji jak ostatnio wygral Lelek... ;] i zebys mnie nie zrozumial zle.. bo nie chce zebys komus zabieral zwyciestwo tylko jesli jedno mowisz a drugie robisz to stawia Ciebie jakos Prezesa z sredniej sytuacji...
[quote="robertMK"]Piotrek_lbn, Tu akurat sie mylisz, Janusz jechał na zwykłych profilach tylko docietych na deszcz
Docietych po wyprodukowaniu i kupieniu , docietych nacinarka,
firma PROFIL daje na nie homologacje ? czy daje homologację na swoje opony a ktos sobie je indywidaulnie docina? ;] i wtedy guma traci homologację bo ma ją tylko i wyłacznie wtedy jak wychodzą spod firmy która ma na daną opone homologację i dany bieżnik nie jest przecież tak że kupisz opone z normalnym profilem podocinasz sobie ją jak chcesz i jakim chcesz kierunku i ona dalej bedzie miala E