Auto: peugeot
Wysłany: Pią Lip 15, 2005 09:54 lakiery ala kameleon
firma hanmar z torunia zaprojektuje dla was kolorek
który bedzie sie zmieniac koszt to około 150 zł za litr. na polskim rynku bardzo mało
a efekt bardzo fajny.
hanmar lakiery samochodowe
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Pią Lip 15, 2005 10:41 Re: lakiery ala kameleon
adeer napisał/a:
:mrgreen: firma hanmar z torunia zaprojektuje dla was kolorek
który bedzie sie zmieniac koszt to około 150 zł za litr. na polskim rynku bardzo mało
a efekt bardzo fajny.
i nie mają kasy na porządny serwer ?
nie zaryzykuje kupna od Nich /od Was lakieru
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Wczoraj widziałem auto malowane ich lakierem, który pod wpływem temperatury z komory silnika i słońca miał popękaną baze i zaczynał się rozwarstwiać. Sam niedawno przerabiałem temat kameleona i wnioskuje że tanie mięso psy jedzą, taki lakier nadaje się na rower czy komórke ale nie na samochód, lepiej dołożyć kupić porządny i mieć problem z głowy, ja tam zainwestowałem w House Of Coulor
Auto: Golf III TDI
Wysłany: Pią Lip 15, 2005 16:07
A czy ktoś wie z jakiej firmy lakierniczej kupię lakier a'la CHROM??
Widziałem we francji na zlocie aut jedno takie clio chromowane całe.
EFEKT PIORUNUJACY!!.
Wysłany: Pią Lip 15, 2005 20:12
MACIOR napisał/a:
Wczoraj widziałem auto malowane ich lakierem, który pod wpływem temperatury z komory silnika i słońca miał popękaną baze i zaczynał się rozwarstwiać. Sam niedawno przerabiałem temat kameleona i wnioskuje że tanie mięso psy jedzą, taki lakier nadaje się na rower czy komórke ale nie na samochód, lepiej dołożyć kupić porządny i mieć problem z głowy, ja tam zainwestowałem w House Of Coulor
SKAD MASZ TAKIE FAJNE INFORMACJE A W JAKIM MIESCIE WIDZIALES TO AUTO BO SNISZ NA JAWIE JEST TYLKO JEDNO W KRAJU I NIEPODPISANE
[ Dodano: Pią Lip 15, 2005 9:14 pm ]
Paweel napisał/a:
adeer napisał/a:
a efekt bardzo fajny.
NO WIDZE ZE CHCESZ NAM WCISNAC JAKIS SERVER KASA JEST ALE CZASU NIEMA
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Pią Lip 15, 2005 20:16
adeer napisał/a:
MACIOR napisał/a:
SKAD MASZ TAKIE FAJNE INFORMACJE A W JAKIM MIESCIE WIDZIALES TO AUTO BO SNISZ NA JAWIE JEST TYLKO JEDNO W KRAJU I NIEPODPISANE
[ Dodano: Pią Lip 15, 2005 9:14 pm ]
Paweel napisał/a:
adeer napisał/a:
a efekt bardzo fajny.
NO WIDZE ZE CHCESZ NAM WCISNAC JAKIS SERVER KASA JEST ALE CZASU NIEMA
hehe bynajmniej ... nie zajmuje sie serwerami ...
LOL
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Wysłany: Pią Lip 15, 2005 20:17
hayabusarider napisał/a:
Widziałem we francji na zlocie aut jedno takie clio chromowane całe.
EFEKT PIORUNUJACY!!.
NAJPIERW POCZYTAJ POTEM SIE WYPOWIADAJ WIESZ CO TO FLI-FLOP MY TO MAMY TYLKO W DOBREJ CENIE NIE TO NIE INNI WALĄ POPROSTU DUŻĄ MARŻE MY ZARABIAMY NA CZYM INNYM
[ Dodano: Pią Lip 15, 2005 9:25 pm ]
goofy napisał/a:
Gelek napisał/a:
widziałem sejcza w gazecie fajny efekt z fantachromem, a co z tym lakierem jest nie tak?
Było o tym głośno jakiś rok czy dwa lata temu co się dzieje z fotochromem po pewnym czasie.
JA TU MÓWIE O LAKIERACH FLIP-FLOP TO CIEKAWY I TANI SPOSÓB NA OZDOBE AUTA BO TO POPROSTU RECEPTURA NA PERŁACH A TO NIE JEST TAKIE DROGIE JESLI CHCESZ TO SPROWADZE KAMELEONA ALE ZEBYM NIESTRACIL TO PRZYGOTOJ 1500 ZŁ.
[ Dodano: Pią Lip 15, 2005 9:29 pm ]
Piki napisał/a:
Cytat:
Niby fantachrome?? daruj sobie
PANOWIE JESLI WOGULE JESTESCIE NA TYL DOROSLI BO WASZE WYPOWIEDZI SA PLYTKIE POPROSTU DOBRA CENA TO MOCNA KONKURĘCJA NA RYNKU IM BOGATSZA FIRMA TYM WIEKSZE MA RABATY I KLIENCI MOGA DOSTAC TOWAR TANIEJ " ALA FANTACHROM" ALA ZNAWCO BRANŻY LAKIERNICZEJ
Jeśli ktoś chce kameleona - Harlequin; to jakis czas temu miałem kontakt z człowiekiem, który lakierował supre Inter Carsu, pracuje on w firmie PPG i oni kładli na Supre ten lakier. Nie koniecznie musi być to kameleon; kiedys mówił mi, że aby obniżyc koszty na auto wystarczy pół litra tego lakieru (mówimy o prawdziwym, 8 lub 12 flipowym odcieniu kolorów) z tym że wtedy Harlequin nie stanowi tła Czytaj barwy koloru a jest użyty tylko jako efekt do flopu zdaniem wielu ludzi wygląda to ładniej niż sam HARLEQUIN.
Krótko mówiąc lakieruje się samochód powiedzmy na czarno i to jest jego tło a na to nakłada się Harlequin rozcięczony w Clear base daje to bardzo fajny efekt ponieważ sam jest dalej czarny lecz zmianiając kąt patrzenia bądż rodzaj swiatła mieni się w kolory Harlequina. Tak czy inaczej moda na ten typ lakierów powoli juz przemija; oczywiście nadal się one podobaja i cieszą oko ale ich bum mija wraz z łapaniem trakcji przez TT na 1/4 mili. Podobno teraz w modzie jest brokat ale o gustach sie nie dyskutuje.
u Madei na Kunickiego cos takiego kameleon kosztuje ok 2 tyz zl komplet (za litr) sa po 1 tys zl ale to juz taka podaczka troszke...a na samochod troszke trzeba...czy jest sens i logika to kwestia gustu i uznania
_________________ 1. Ford Fiesta XR2i
2. Ford Fiesta 1.8d
3. Rover 200 SDi
4. bedzie MG ZR 160
Szeli kameleony robią całkiem niezłe ale mają pare niedojebek, zobacz sobie w Suprze Piotrka słupek A od strony kierowcy.
Adeer poprostu pewna osoba (celowo niepodaje nazwy) kupiła sobie od was lakier, pojechała do pewnego lakiernika i kupa, wszytko zlewa się w jedną kupe, może komuś się to podoba, ale wątpie. Jak ktoś chce mieć ładny lakier na Aucie niepowinien oszczędzać i robić po kilka razy, lepiej zrobić raz drogo i dobrze.