Auto: F7P
Wysłany: Pon Sie 08, 2005 13:59 Z Życia wzięte..
Ostatnio po zakupie paska rozrządu do samochodu rodzinnego..
Vw Golf 3 1.4 benz.. Zapytano mnie ..
-Prosze Pana .. bo my kupujemy ten pasek ale montujemy za 4 tygodnie ....
Jak Mamy przechowywac ten pasek?
Mamy go trzymac w lodówce? (tutaj musiałem powstrzymac sie od smiechu)
-Nie nie ma takiej konieczności i prosze tego nie robić! Wystarczy jak położą go Państwo na regale albo na stoliku.. i nie będziecie Panśtwo sie nim bawic..
-No dobrze to my tak zrobimy... może jakis kocyk.. dziękujemy Panu...
Dzwoni telefon..
-Panie stoje na trasie mam LT-eka 28 (dostawcze auto Volkswagena).. i wypadło mi takie coś .. Macie to?
-(śmiech) Tak mamy wszystko
Kolejny telefon...
-POszukuje Lampy tylnej do Primery Kombi (auto w nietypowej wersji ani P10 ani P11 ->ten akurat model to tylko serwis)
-Nie nie mam.. i nie bede miał to Tylko serwis... U mnie jest nie ma z zamiennika, nikt tego nie robi..
-A jakby tak zamówić u Pana zamiennik to ile i kiedy?
-Prosze Pana nie będe miał.. nikt tego nie produkuje
-ale jakbym zamówił to kiedy?
-Prosze Pana nie będe miał nie miałęm i miec nie będe..
-Ale..
-Nie nie bede miał..
-ale.. może..
-MOże w przyszłym roku...
-Aha dziękuje..
[ Dodano: Pon Sie 08, 2005 3:18 pm ]
Dzwoni klient do AutoEuro..
Dzień Dobry... Ja jestem stałym klientem..
Na nr 7000 chciałbym to i to.. ( 7000-Nr Lubelskiej Sceny Tuningu )
Zbaraniałem.. kolo po głosie ok 50 lat..
Ale brnie dalej..
Pytam:
-Przepraszam co to za nr 7000?
-Prosze Pana to mój nr tuningowy
- .. siedze cicho i słucham..
-To taka grupa i samochody po tuningu..
-A Pan ma jakąs fajne autko..
-Tak BMw 18 model E95 (oczywiście kolo zielony.. chodziło mu że auto jest z 95 roku 318 -czyli 1,8 motor i w budzie E-36).. w tym momencie zaplułem słuchawke..
-Hallo.. jest tam Pan może pan mi sprawdzic?
-Tak, przepraszam zakrztusiłem się sie wodą.. pRZEPRASZAM..
-nIC NIE SZKODZI.. jak mówiłem jestem stałym klientem i chciałbym na ten tuning sprawdzić termostat do tego e95!!
.. Tutaj sprowadzam faceta na ziemie tłumacząc mu jaki ma samochód.. ktoś w koncu musiał..
Opowieśc nie oddaje w pełni tego.. jak zaczałem sie smiac i odgłosu zaplucia słuchawki..
[ Dodano: Pon Sie 08, 2005 3:39 pm ]
Tel.. Dring.. ring.. ring
-Hallo..
-Dzien dobry Syl... AutoAeuro.. w czym moge pomóc?
-Hallo dzien dobry.. Ale nie dla mnie.., ile kosztuje Pasek rozrzadu.. do Do Opla Corsy..
..cisza Facet czeka na info... ( nie podając żadnej informacji, jaki silnik, pojemność, rok auta.. przeciez wszystkie Corsy są takie same )
- (ogarnia mnie głuchy smiech.. o mały włos.. bo pomyślałem ciut za głośno.. debilu podaj dane auta!!!).. jakieś dane auta?
-3drzwiowa.. Corsa.. chyba biała!!!
-
Naprawde słuchawka wypadła mi z ręki ze smiechu.. ( zazwyczaj rozmawiam przez zestaw słuchawkowy-telefon spada właczając zestaw głosno mówiący )
-Hallo Jest Pan Tam?.. Hallo.. Hallo
-Jestem (nadal cicho się smieje z barana.. krztusze sie ze śmiechu a moje słowa wydobywają sie z taką trudnością.. jakbym miał 2-letnie zaparcie i własnie teraz jest ta chwila radości i wysiłku)
-To dobrze..
.. cisza.. ok 2 minut
-Hallo.. kur...a jest Pan Tam?
-Tak prosze Pana nadal czekam na dane auta...
-Mówiłęm cholera 3 drzwiowa Corsa..
-Prosze Pana Poprosze dane auta które pozwolą określić co to za silnik, benzyna czy diesel.. jaka pojemnośc, rok itd... Wiem tylko że jest biała.
-Panie kur..a to pan nawet nie szukał... Pan sobie Jaja robisz?
-Prosze Pana jak moge znależ pasek rozrządu do 3drzwiowej Corsy?
-o kur..a Ja to pired....
.. w tym momencie Pan rzuca słuchawke..
Naprawde nie da sie tego opowiedzieć... ja prawie spadłęm z krzesła
[ Dodano: Pon Sie 08, 2005 3:43 pm ]
Jest w Centrum Polski Firma zajmująca sie Montażem i wyrobem orurowania do samochodów Terenowych i innych na zamówienie.. ( orurowanie-obudowa z rur w czesci przedniej/bocznej/tylnej auta aby auto nie uszkodziło sobie elemntów blacharskich podczas przepraw w trudnym terenie, jak i samego picu oraz wygladu.
Czasami zdarza się.. że w części przedniej montuje sie dla klienta tzw grilla.. tzn ciensze rurki, gęsciej umiejscowione osłaniając dodatkowo bardziej chłodnice i atrape przednią)
Przyjeżdza klientka po swojego orurowanego Pajero..
Pada Pyanie..
-czy życzy sobie Pani grilla...? ( pytanie nie zostało skończone ale pada odpowiedz.. )
-Nie dziekuje juz dzisiaj jadłam.
Ponoć osoba pytająca zapluła klientke
[ Dodano: Wto Sie 09, 2005 12:49 pm ]
Włąsnie jakis ukrainiec.. puścił takiego pierda... że wymiotło nam z firmy całą kolejkę!!!
Normalnie aż szczypie w oczy.. fee
[ Dodano: Czw Sie 11, 2005 1:03 pm ]
Najpiękniejsza brechta...
Pewien zakłąd męczył sie z rozrzadem do Volvo 1,9TD (w rzeczywistości są 2-3 rodzaje pasków rorządu)
Aby dokonac włąsciwego wyboru.. najlepiej przynieść stary pasek i przymierzać.. lub podac dokłądne oznaczenie silnika...
I tutaj zaczyna sie brechta..
Mechanik wkur... sie na włąsciciela auta, że brak jakich koilwiek danych ..
I tutaj Uwaga... Wyrwaj całą tabliczke znamionową z nr silnika z samochodu i nam ja przyniósł!!! Powaga!!!
[ Dodano: Czw Sie 11, 2005 1:59 pm ]
przepraszam za błędy.... urwanie głowy...