Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 21:39 Najszybszy i najdroższy samochód na świecie
Firma Bugatti Automobiles SAS - filia Volkswagena - zapowiedziała w czwartek, że w przyszłym tygodniu rozpoczyna seryjną produkcję najszybszego i najdroższego samochodu na świecie.
Pojazd EB Veyron 16.4 ma silnik o mocy 1001 koni mechanicznych i rozwija prędkość 407 kilometrów na godzinę, a kosztować będzie 1 milion euro (plus podatki). Do salonów sprzedaży trafi w tym miesiącu - powiedział szef Bugatti Automobiles SAS Thomas Bscher w montowni tych pojazdów w Molsheim koło Strasburga.
Plany firmy Bugatti na najbliższe lata przewidują sprzedaż nie więcej niż 300 tych luksusowych samochodów rocznie.
polatałby...
_________________ POKRYCIA DACHOWE - Wszystko do dachu 794-998-001
Auto: audi cabs 2.6 V6
Skąd: LSM Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 1417
Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 22:35
Dziś w Top Gear oglądałem samochodzik samochód jakoś sie na A nazywał Avant czy coś takiego od 0 do 100 w 2,9 s .. konstrukcja rurowa a że nie miał przedniej szybki to kierowcy y tak śmiesznie twarz deformowało że szok a kosztował 100 tys funtów nie wiem czy to dużo jak znajde foto to zamieszcze bo w/g mnie warto
_________________ W życiu piękne muszą być dwie rzeczy - kobiety i samochody. Od zawsze otaczały nas piękne kobiety. Piękne samochody musimy tworzyć sami.
Dziś w Top Gear oglądałem samochodzik samochód jakoś sie na A nazywał Avant czy coś takiego od 0 do 100 w 2,9 s .. konstrukcja rurowa a że nie miał przedniej szybki to kierowcy y tak śmiesznie twarz deformowało że szok a kosztował 100 tys funtów nie wiem czy to dużo jak znajde foto to zamieszcze bo w/g mnie warto
Atom...kosa 300KM 500kg
_________________ POKRYCIA DACHOWE - Wszystko do dachu 794-998-001
Auto: audi cabs 2.6 V6
Skąd: LSM Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 1417
Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 23:04
Oooo własnie dzięki że mnie wyręczyłeś ale zajefany sprzęt jazda nim to napewno niezła frajda .. Jeszcze raz thx potwierdziłeś mój post fotkami
_________________ W życiu piękne muszą być dwie rzeczy - kobiety i samochody. Od zawsze otaczały nas piękne kobiety. Piękne samochody musimy tworzyć sami.