Auto: STI & Polonez 1500
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 34 razy Dołączył: 06 Paź 2004 Posty: 3372
Wysłany: Czw Wrz 29, 2005 00:31
a dokladniej mcpl z powertronica moze powiedziec wiecej na ten temat, wątpie zeby w Lublinie miał ktos o tym pojecie.... byc moze TTomek (Techmax) moze Ci pomóc
Techmax?? Polemizowal bym. Bylem z kilkoma łatwymi sprawami u nich i nietylko ja i odchodzilem z kwitkiem bo rozkładali rece.
może z powodu braku czasu...a może chciałeś cudu natychmiast . od reki???
są czasami tematy , które lepiej odpuścić...
jakoś tylko w ostatnim miesiącu miesiącu zamontowaliśmy 4 sztuki SMT6, z czego 2 już są skończone i to zarówno wolnossące jak również turbo i daliśmy rade o dziwo.
Wiec nie wiem co to za łatwe sprawy miałeś , może nie wchodziły w zakres naszych robót ...a może nie masz sie do kogo przyczepić
Auto: BMW e39 523i
Skąd: Choiny Pomógł: 16 razy Dołączył: 05 Wrz 2004 Posty: 918
Wysłany: Czw Wrz 29, 2005 10:51 Re: .
GUPETTO napisał/a:
Techmax?? Polemizowal bym. Bylem z kilkoma łatwymi sprawami u nich i nietylko ja i odchodzilem z kwitkiem bo rozkładali rece.
Kaczor (gupetto) teraz tu przylazłeś burdy robić ?? na www.rajdy.prezes.com już bajzel zrobiłeś ,co będzie następne ?? forum Światkobiety.pl w temacie o podpaskach ?? stary daj sobie już na luz bo się ludzie z ciebie śmieją
sory za ot ale przez takich ludzi aż się odechciewa forum czytać
co do TECHMAXU to jestem pełen uznania , i wiedza jaką posiadają chłopaki jest naprawdę spora
człowieku ... może kolejny - trzeci już PTAK na prezydenta się szykuje, lub nazwy z PTAKAMI tak wpływają na ptasie móżdzki.... ale do rzeczy.
Ja prostych spraw od "niepewnych" osób także nie przyjmuje. Stara prawda moich znajomych prowadzących własny interes mówi:
- przyjmij jakiegoś @$!@%$@#% za 100 zł, napracuj się cały dzień, zapłaci Ci 50 zł bo niby tylko tyle zabrał - reszte doniesie .. i tyle. Namarudzi się przy okazji.
OMIJAJMY PANOWIE ludzi śmierdzących z daleka ... masz coś zrobić dobrze - zrób mniej i nie każdemu !
P.s. tekst ogólny - nie kierowany do nikogo bezposrednio
Klocek od...blebleble !!!!! sam tam rowniez burdy narobiles.
Co chcialem od nich?? Fiat Uno zmiana zegarow na zegary z obrotkiem od Sjeny,odmowili. Po 2 tygodniach zrobilem sam. Przypadek drugi, zmiana zegarow u mnie w golfie,rowniez odmowili bo cos tam, 3 dni glowkowania sam zrobilem.Niemam czasu na takie przerobki, chcialem do fachowcow ale jak oni nie no to ok.Oj niechce mi sie pisac ...........
Nie jest to skomplikowane strojenie, jak chcesz to zrobić w Lublinie to możesz to zrobić w techmaxie (jak będą mieli czas ).
Przy niektórych bardziej skomplikowanych silnikach trudnością jest tylko ustawienie Global Settings, a samo strojenie to jak już pisałem to łatwizna.
Specem z wawy jet Maciek z Powertronika, ale to już pisali ci wcześniej.
Klocek od...blebleble !!!!! sam tam rowniez burdy narobiles.
Co chcialem od nich?? Fiat Uno zmiana zegarow na zegary z obrotkiem od Sjeny,odmowili. Po 2 tygodniach zrobilem sam. Przypadek drugi, zmiana zegarow u mnie w golfie,rowniez odmowili bo cos tam, 3 dni glowkowania sam zrobilem.Niemam czasu na takie przerobki, chcialem do fachowcow ale jak oni nie no to ok.Oj niechce mi sie pisac ...........
z Klockiem to chyba zdrowo Ci się porąbało ciekawe o co mógł nam burdy narobić.
A co do zegarów...ehhh...podaj jakiś poważniejszy przykład naszej niekompetencji, bo sie ośmieszasz , rozmawiałeś wtedy ze mną i powiedziałem Ci , że teraz nie ma czasu bo mamy sporo poważniejszej roboty i podałem przybliżoną cenę...że nie pasowało trudno...poza tym napomknąłem , że takimi prostymi rzeczami , czy inaczej ... pierdołami staramy sie nie zajmować z powodu dużej ilości roboty na prawdziwą elektronikę i jeszcze na koniec powiedziałem (to chyba tobie) gdzie należy podłączyć i po zabiegu, więc nie rób z siebie teraz męczennika. Dla informacji :alarmami i centr. zamkami też sie nie zajmujemy ani montażami radii (jest to dla nas być może za trudne )
A zeby nie było całkiem OT: co ma wspolnego wiedza w zakresie podłączenia obrotomierza z kompetencjami w zakrtesie strojenia SMT??? Czyżby chodziło o ten sygnał o obrotach silnika , że nie wiemy gdzie go podłaczyć????
Auto: astra
Skąd: Polska Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Maj 2004 Posty: 189
Wysłany: Czw Wrz 29, 2005 16:07
QSY napisał/a:
a dokladniej mcpl z powertronica moze powiedziec wiecej na ten temat, wątpie zeby w Lublinie miał ktos o tym pojecie.... byc moze TTomek (Techmax) moze Ci pomóc
ze mcpl to wiem o tym,ale ciekawy byłem czy ktos to potrafi zrobić w lublinie
Jak bawią, Cię częste podróże do stoolycy w celu modyfikacji programu, bądź wprowadzania poprawek to prosze bardzo. Co do techmaxu to wystarczy popatrzeć na ITR czy inne auta strojone u nich.