FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tor F1 pod Warszawą??
Autor Wiadomość
Bagio 
technical monster

Auto: astraII
Wysłany: Sro Paź 26, 2005 11:54   Tor F1 pod Warszawą??

Były mistrz świata w boksie Dariusz Michalczewski chce przyciągnąć niemieckich inwestorów, którzy wybudowaliby pod Warszawą tor formuły 1.

Dariusz "Tygrys" Michalczewski zawsze lubił szybką jazdę, zdarzało mu się, że "grzał" swym mercedesem na autostradzie z szybkością 300 km/h.

-Ale to nic w porównaniu z wrażeniami z jazdy samochodem startującym w DTM, czyli mistrzostwach Niemiec samochodów turystycznych. Gdy wysiadłem z auta byłem mokry jak po 12-rundowej walce o mistrzostwo świata - opowiada eksczempion w boksie.
W mistrzostwach DTM startują specjalnie podrasowane samochody turystyczne, mogące osiągać oszałamiające szybkości i hamujące prawie jak bolidy Formuły 1.- Przejechałem się takim samochodem jako pasażer pięć rund po torze Formuły 1 w Hockenheim. Po pierwszym okrążeniu, na rozgrzanie opon, myślałem, że to będzie normalne przeżycie. Ale gdy potem kierowca zaczął jechać serio, spociłem się jak mysz kościelna. Przyspieszenia i hamowania takim autem po prostu zapierały dech w piersiach. Miałem wrażenie, że za chwilę wylecę przez przednią szybę. Coś niesamowitego.
W DTM startuje między innymi były mistrz świata F1 Fin Mika Hakkinen. Ale nie on wygrał w ten weekend wyścig w Hockenheim, lecz zaprzyjaźniony z "Tygrysem" Bernd Schneider.
-Przy okazji wizyty w Hockenheim rozmawiałem z bossami DTM, ludźmi z Mercedesa, Audi. Są oni zainteresowani wybudowaniem w okolicy Warszawy toru wyścigowego, na którym mogłyby być rozgrywane wyścigi Formuły 1, motocyklowe mistrzostwa świata czy zawody podobne do DTM - mówi Michalczewski.
-To nie jest "księżycowy" pomysł. Takie tory mają i Węgrzy, i Czesi, a ostatnio także Turcy. Dlaczego nie miałoby go być w Polsce? W przyszłym tygodniu przyjeżdżam do Warszawy, aby rozeznać się w możliwościach takiej inwestycji - zapowiada Michalczewski.

Jeżeli to nie jest taki "księżycowy" pomysł to ciekawe czy to w ogóle wypali :?: :)

wysek^^ 
technical monster
(^^,)

Auto: audi cabs 2.6 V6
Wysłany: Sro Paź 26, 2005 12:02   Re: Tor F1 pod Warszawą??

Bagio napisał/a:
Były mistrz świata w boksie Dariusz Michalczewski chce przyciągnąć niemieckich inwestorów, którzy wybudowaliby pod Warszawą tor formuły 1.

Dariusz "Tygrys" Michalczewski zawsze lubił szybką jazdę, zdarzało mu się, że "grzał" swym mercedesem na autostradzie z szybkością 300 km/h.

-Ale to nic w porównaniu z wrażeniami z jazdy samochodem startującym w DTM, czyli mistrzostwach Niemiec samochodów turystycznych. Gdy wysiadłem z auta byłem mokry jak po 12-rundowej walce o mistrzostwo świata - opowiada eksczempion w boksie.
W mistrzostwach DTM startują specjalnie podrasowane samochody turystyczne, mogące osiągać oszałamiające szybkości i hamujące prawie jak bolidy Formuły 1.- Przejechałem się takim samochodem jako pasażer pięć rund po torze Formuły 1 w Hockenheim. Po pierwszym okrążeniu, na rozgrzanie opon, myślałem, że to będzie normalne przeżycie. Ale gdy potem kierowca zaczął jechać serio, spociłem się jak mysz kościelna. Przyspieszenia i hamowania takim autem po prostu zapierały dech w piersiach. Miałem wrażenie, że za chwilę wylecę przez przednią szybę. Coś niesamowitego.
W DTM startuje między innymi były mistrz świata F1 Fin Mika Hakkinen. Ale nie on wygrał w ten weekend wyścig w Hockenheim, lecz zaprzyjaźniony z "Tygrysem" Bernd Schneider.
-Przy okazji wizyty w Hockenheim rozmawiałem z bossami DTM, ludźmi z Mercedesa, Audi. Są oni zainteresowani wybudowaniem w okolicy Warszawy toru wyścigowego, na którym mogłyby być rozgrywane wyścigi Formuły 1, motocyklowe mistrzostwa świata czy zawody podobne do DTM - mówi Michalczewski.
-To nie jest "księżycowy" pomysł. Takie tory mają i Węgrzy, i Czesi, a ostatnio także Turcy. Dlaczego nie miałoby go być w Polsce? W przyszłym tygodniu przyjeżdżam do Warszawy, aby rozeznać się w możliwościach takiej inwestycji - zapowiada Michalczewski.

Jeżeli to nie jest taki "księżycowy" pomysł to ciekawe czy to w ogóle wypali :?: :)

Na zapowiedziach sie skończy :) Wątpie aby w Polsce popierwsze ludzie chodzili na takie coś gdyż nie oszukujmy sie Polska to biedy kraj dwa ile trwałaby budowa tego toru 10 lat bo w Polsce to wszystko żółwim tępem idzie ;) Chciałbym żeby coś takiego powstało ale to tylko marzenia :)

ZuZkA 
drifter

Auto: d15b1
Wysłany: Sro Paź 26, 2005 14:16   

sadze ze ci niemieccy inwestorzy po 10 km naszych drog wroca do domu i nie dojada do warszawy bo ich tak wytrzesie ze nie beda mieli sil na dalsza jazde panu michalczewskiemu proponuje pokazywac im teren z lotu ptaka i z duzej wysokosci zeby nie widzieli tych dziur w naszych ulicach niech on sie lepiej zajmie tym co robi dobrze albo niech ci niemcy zrobia nam dojazd do tego toru bo jak nie bedzie po czym dojechac to bedziemy miec kolejna nieukonczona inwestycje a takich juz jest kilka w polsce proponuje odlozyc te piekne plany na nastepne stulecie moze nasza sytuacja sie poprawi jezeli oczywiscie nasz rzad nas do konca nie okradnie

GUPETTO 
drifter
TRANSPORTOWIEC

Auto: VW mk2.VW 4
Wysłany: Sro Paź 26, 2005 16:25   .

Jak bedzie mozna i osobowkami posmigac czasem to zrobie wpłate im na konto :D :haha:
Jak sa dzięgi to i robota bedzie szla szybko,spojzcie na supermarkety, jest kasa to i widac postepy w pracy

gawdi1 
Specjalista

Auto: nissan
Wysłany: Sro Paź 26, 2005 16:51   

ZuZkA napisał/a:
sadze ze ci niemieccy inwestorzy po 10 km naszych drog wroca do domu

przyleca samolotem :D :D a pozatym watpie zeby cokolwiek wybudowali :(

Hugo 
prawdziwy tuner
Audimaniak

Auto: Audi A4
Wysłany: Sro Paź 26, 2005 17:30   Re: Tor F1 pod Warszawą??

wysek^^ napisał/a:
[dwa ile trwałaby budowa tego toru 10 lat bo w Polsce to wszystko żółwim tępem idzie

Tutaj to akurat głupote walnąłeś :spoko: Wszystko zależy od kasy.Jak jest kasa to robota idzie jak burza.Jak chcesz zobaczyć jak szybko budują Polacy , to zapraszam pod Tesco , bo własnie od soboty ruszyła tam budowa Centrum Orkana i możesz sobie popatrzeć jak tam zapiepszają z robotą :wow: A zresztą wszędzie gdzie jest kasa , jest expresowa robota

wysek^^ 
technical monster
(^^,)

Wysłany: Sro Paź 26, 2005 17:33   

Taki tor to nie centrum handlowe pozatym gdzie Ci w Polsce ktoś takie pieniądze zainwestuje ?

Hugo 
prawdziwy tuner
Audimaniak

Wysłany: Sro Paź 26, 2005 17:56   

wysek^^ napisał/a:
Taki tor to nie centrum handlowe pozatym gdzie Ci w Polsce ktoś takie pieniądze zainwestuje ?

Już chciał kiedyś koleś budować lotnisko i tor F1 koło Białej Podlaski , ale oczywiście w naszym pojebanym kraju zawsze jakieś ale się znajdzie i lipa wyszła z inwestycji.

A ty myślisz , żeby wybudować takie centrum handlowe , to ktoś sobie świnke rozbija i juz wystarczy??

Ja podałem tylko przykład co do szybkości budowania , a Ty od razu porównujesz je do toru :spoko:

wysek^^ 
technical monster
(^^,)

Wysłany: Sro Paź 26, 2005 18:02   

Hugo napisał/a:
wysek^^ napisał/a:

Już chciał kiedyś koleś budować lotnisko i tor F1 koło Białej Podlaski , ale oczywiście w naszym pojebanym kraju zawsze jakieś ale się znajdzie i lipa wyszła z inwestycji.

A ty myślisz , żeby wybudować takie centrum handlowe , to ktoś sobie świnke rozbija i juz wystarczy??

Ja podałem tylko przykład co do szybkości budowania , a Ty od razu porównujesz je do toru :spoko:

Owszem każde centrum handlowe czy byle coś większego kasy trzeba ale nie wątpie że nawet jeśli nam to wybudują, nieliczni będą tam chodzić gdyż taki tor sie musi zwrócić po pewnym czasie (każda inwestycja budowana jest z myślą o przyszłych zyskach);) tak samo Lotnisko w Świdniku budowane jest już hohooh i pewnie jeszcze troszke :) W Polsce jest zapał przed a jeśli coś trzeba finalizować wszystko stygnie i to sie chyba już nie zmieni bo w działaniach potrzeba konsekwencji i determinacji ...

MicO 
prawdziwy tuner

Auto: VW Amarok
Wysłany: Sro Paź 26, 2005 22:25   

Panowie... taki tor nie jest kosmiczna inwestycja.. sa juz wieksze w naszym kraju.. pytanie tylko kto, jak, po co i na co chce wydac na to kase.. W Lublinie sa oferty pracy dla dyrektora budowy który ma poprowadzic 2 budowy po 10milionów euro każda.. Ciekawe ile jest warta budowa przy ul. Lipowej.. czy nie dałoby sie za to zrobic toru.. Swoja drogą jest mozliwosc powstania w Lublinie na torze cartingowym calej infrastruktury jak na zachodzie łącznie z trybunami, boxami, wierzami itd. wszystko to dla Cartingowych Mistrzostw Europy.. kase na to daje jakis tam fundusz tylko ktos musi sie podjac kierowania tym.. tak jak Hugo napisal sa checi, jest kasa tylko zawsze jakas "menda" cos zepsuje, zatrzyma, zabroni.. Znam juz przypadki w Lublinie i okolicach gdzie ludzie kładli sie pod spychacze zeby nie budowac.. ale teraz nie chwala sie ze jest im lepiej..

ZuZkA 
drifter

Auto: d15b1
Wysłany: Sro Paź 26, 2005 22:28   

tak szczerze mowiac u nas ten sport nie jest rozpowszechniony wiec pewnie ktos na gorze stwierdzi ze lepiej zeby zainwestowali w cos innego i tak to sie skonczy wszystko na pieknych planach sie skonczy

ete 
drifter

Auto: Audi 80 GT 5S, Audi A4
Wysłany: Sro Paź 26, 2005 22:40   

taa zainwestuja w nowy szklany dom dla PKOl- u :haha:
a tak powaznie to nie jest taki zly pomysl Kubica moze bedzie jezdził to sie zrobi popularny jak skoki dzieki Małyszowi :)
Audi 80 Coupe 5S 1981 r. 1.9
Audi 90 B2 quattro 2.2 KV - sprzedane
VW Polo GT 1992 - sprzedane
Audi 80 B4 2.0 sedan - w rodzinie

Hugo 
prawdziwy tuner
Audimaniak

Wysłany: Czw Paź 27, 2005 20:54   

MicO napisał/a:
Ciekawe ile jest warta budowa przy ul. Lipowej.. ..

55 mln euro :spoko:

MicO 
prawdziwy tuner

Auto: VW Amarok
Wysłany: Czw Paź 27, 2005 21:06   

no to mysle ze za 200milionow złotówek da rade jakis torek zrobic:)

kolpi 
drifter
no. 1

Auto: (patrz obrazek)
Wysłany: Nie Paź 30, 2005 16:27   

Bagio napisał/a:

Chyba nie mowa o jego SLKa bo raczej 300 to on tym nie polecial ;)

Odpowiedz do tematu