Rząd zaczyna okradac nas coraz bardziej. I niech pan marcinkiewicz nie wpiera nam ze po podwyzszeniu akcyzy o bagatela 25 gr ceny paliw nie wzrosnal.
wedlug mnie bedzie tak :
marcinkiewicz i jego kumple wezma wiecej do kieszeni,
rafinerie beda zarabialy mniej bo mniej ludzi zacznie jezdzic autami bo nie bedzie stac na benzyne,
my bedziemy wiecej za Pb placili,
zaczniemy sciagac na wielka skale benzyne z ukrainy,
obroty rafineri zacznal spadac,
ceny dalej beda rosly,
Auto: audi 90q 2.3 20V & AR
Wysłany: Wto Lis 22, 2005 11:39 Re: Ceny benzyny
true
Taras napisał/a:
marcinkiewicz i jego kumple wezma wiecej do kieszeni
tutaj sie nie zgodze-bo niby od kogo wezma,od rafinerii? Partia braci K. zwiekszajac akcyze chce jednoczesnie obnizyc dochod rafinerii z litra sprzedanego paliwa,takze raczej nikt im za to nie zaplaci No chyba ze za wycofanie sie pis'u z tego pomyslu
poza tym,ON od naszych wschodnich braci raczej bym nie zalal,takze niestety nie mam wyboru (nie wiem jak jest z jakoscia benzyny).
noodl3s, czemu byś niezalał? wbrew pozorom UA ma paliwa duzo lepszej jakości niz nasze. Na ich paliwie robi sie wiecej kilometrów nietracac osiągów(testowane na LPG)
Wysłany: Wto Lis 22, 2005 13:48
Taras napisał/a:
A po co zwiekszaja akcyze? gdzie tyle kasy pojdzie??
do budzetu ofcoz --szacowany wplyw to ok 2 miliardy zlotych. Jakas tam kontrola nad wykonaniem ustawy budzetowej jest- sejm,po wysluchaniu opini NIK udziela (lub nie) RM absolutorium za poprzedni rok budzetowy. Zaznaczam,ze nie glosowalem na PiS,nie jestem ich zwolennikiem,jednak nie mamy podstaw by twierdzic ze napchaja sobie kieszenie (przynajmniej na razie )
mattey- no wlasnie,na lpg. Jak mi ktos powie ze ma pewny ON,ktory sprawdzil u siebie ( i raczej na nowym silniku ) to chetnie zatankuje,tymczasem bede raczej sceptycznie do tego nastawiony. Pompowtryski po ulicy nie chodza
jednak nie mamy podstaw by twierdzic ze napchaja sobie kieszenie (przynajmniej na razie )
wiesz jakos nie mam zaufania do rzadu i nie wierze zeby to nie odbilo sie na ich kieszeni. Zauwaz czym jezdza jak zarabiaja na co kase wydaja. Dla mnie jest to jawne okradanie zwyklego spoleczenstwa bo dla nich zarobic 10 tys i przezyc 1 miesiac to nie problem ale jak by mieli za 1 tys przezyc miesiac to juz mieli problem i bylo im to proponowane ale zaden sie nie zgodzil. Malo tego mieli miec oplacone wszystko tylko mieli jedzenie sobie za to kupic a mimo to zaden sie nie zgodzil.
Wysłany: Wto Lis 22, 2005 16:20
Taras napisał/a:
Malo tego mieli miec oplacone wszystko tylko mieli jedzenie sobie za to kupic a mimo to zaden sie nie zgodzil.
chyba ten motyw mi umknal,na pewno dotyczy obecnego rzadu? bo wiem ze taka inicjatywa byla w poprzedniej kadencjii.
po prostu uwazam ze jest jeszcze za wczesnie zeby oceniac PiS,chociaz juz pierwszy minus zebral prezydent za swoja podroz urlopowa na nasz koszt. dajmy im szanse...
swoja droga PO by sie do rzadzenia lepiej nadawalo...
,chociaz juz pierwszy minus zebral prezydent za swoja podroz urlopowa na nasz koszt.
Juz masz pierszy przyklad.
Natomiast jezeli chodzi o tamten motyw to dotyczylo poprzedniego rzadu. Ale podejrzewam ze jak by i temu to zaproponowac nie zgodzili by sie.