Auto: Audi 80 GT 5S, Audi A4
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 351
Wysłany: Czw Gru 01, 2005 14:16
ja uzywam minerala 15 W 40 Castrol diesel zeby było lepiej . Moj silnik juz ma swoje lata wiec syntetyk i połsyntetyk odpada ( bo jeszcze sie cos rozszczelni )
_________________ Audi quattro You will always be in my heart...
...:::Audi Usque Ad Finem:::...
Audi A4 Avant 1.9 TDi
Audi 80 Coupe 5S 1981 r. 1.9
Audi 90 B2 quattro 2.2 KV - sprzedane
VW Polo GT 1992 - sprzedane
Audi 80 B4 2.0 sedan - w rodzinie
ja też używałem castrola 10W-60,ale jak na rocznik mojego samochodu to troche olej nieodpowiedni,dlatego zmieniłem teraz na 15W-40 też castrola i szczerze mówiąc większych różnic(oprócz ceny ocywiście )nie widze
Auto: mat
Skąd: Woj. Lubelskie Pomogła: 1 raz Dołączyła: 15 Lis 2005 Posty: 124
Wysłany: Nie Gru 04, 2005 11:05
Hej ,zalałem niedawno PLATINUM RAYLLY SPORT 10W/60 o takich samych parametrach jak castrol rs , sprawdziłem wszelkie parametry w specyfikacjach i są bardzo podobne (shell,castrol,elf,valvoline - 10w/60-SPORT), cena 4litrów to 130zł - ale trzeba zamawiać ten olej - jak trochę bobrykam to dam znać co on jest wart.
To teraz użytkownicy Castrola rozbiorą silnik i zobaczą w jakim stanie są panewki i pompa oleju. Ja leje do Audika Valvoline 15W-40 jak mnie pamięc nie myli, silnik 250.000 przejechał na takim oleju i niewykazuje oznak nadmiernego zużycia.
Auto: mat
Skąd: Woj. Lubelskie Pomogła: 1 raz Dołączyła: 15 Lis 2005 Posty: 124
Wysłany: Nie Gru 04, 2005 14:48
Ten olej valvoline to na prawdę jest bardzo dobry , lałem go do poprzedniego samochodu A6 2,8 v6 i samochodzik osiągnął bardzo duże przebiegi (wersja oleju max life) , niestety obecnie mam A8 4.2 V8 no i olej ten nie wytrzymuje - po prostu gotuje się jak dostaje w rurę.
http://www.motul.auto.pl/ i napewno będziesz zadowolony, ja już przestawiłem jedno moje auto na Motula i powiem, że jestem bardziej niż zadowolony w ciężarówce mam nawet Motula i również chwale.
Auto: VW Amarok
Skąd: Polska Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Cze 2004 Posty: 560
Wysłany: Nie Gru 04, 2005 22:16
a ja mam castrola rs-a 10W60... Macior co do stanu silnika to po gtx-ie rzeczywiscie bylo roznie.... teraz jest troche inaczej.. zalezy do jakiej jazdy jaki olej..
Hej ,zalałem niedawno PLATINUM RAYLLY SPORT 10W/60 o takich samych parametrach jak castrol rs , sprawdziłem wszelkie parametry w specyfikacjach i są bardzo podobne (shell,castrol,elf,valvoline - 10w/60-SPORT), cena 4litrów to 130zł - ale trzeba zamawiać ten olej - jak trochę bobrykam to dam znać co on jest wart.
I jak ci sie sprawuje ten olej? Gdzie mozna go kupic , bo ja dzis szukalaem na stacjach orlena i na gorce i nic nie znalazlem
Na Drodze Męczenników Majdanka za salonem Nissana, obok serwisu Hondy jest hurtownia olejów, tanio i powinni miec wiekszy wobór poniewaz oni dostarczaja oleje do lubelskich sklepów
Pozdro
_________________ POKRYCIA DACHOWE - Wszystko do dachu 794-998-001