Wysłany: Sro Gru 07, 2005 19:20 proble ze strumienica
mam pytanie mam strumienice łuskowa. czyli sa wniej wyciecia w środku w kształcie łusek jak to mam byc zamocowane z włosem czy pod włos. bo nie wiem .pomocy. pozdrawiam
Auto: Audi A4
Skąd: Polska Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Lis 2004 Posty: 691
Wysłany: Czw Gru 08, 2005 14:06
bodek napisał/a:
jedz na hamownie przed i po, bo mi sie wydaje ze gowno z mocy bedzie
Bodek to nie wyścigówka.Za hamownie zapłaci 4 razy tyle co za strumienice Więc bez sensu wogóle hamować bo przecież wszyscy wiedzą , że strumienica g**** da
Auto: F7P
Skąd: Polska Pomógł: 29 razy Dołączył: 17 Cze 2004 Posty: 1894
Wysłany: Sob Gru 24, 2005 16:15
Teoretycznie.. do tej pory jezdziłem montowanymi od tak.. lepiej zbierał sie z dołu..
ale w górnych partiach padaka..
weryfikowane wielokrotnie podczas streetu..
Auto: mat
Skąd: Woj. Lubelskie Pomogła: 1 raz Dołączyła: 15 Lis 2005 Posty: 124
Wysłany: Sob Gru 24, 2005 18:23
Rzeczywiscie dół zawsze był lepszy gdyż strumienica nie dawała takich oporów jak kat.
Miałem kiedyś założone do C4 , audi 2.8 V6 - 2szt , denerwował mnie tylko ten blaszany posty dźwięk przy 2,8 obr/min ale teraz jak sobie trochę poczytałem o strumienicach to widzę ,że ważną sprawą jest jakość produktu i materiał. a przedewszystkim odpowiedni dobór do silnika .
Auto: mat
Skąd: Woj. Lubelskie Pomogła: 1 raz Dołączyła: 15 Lis 2005 Posty: 124
Wysłany: Nie Gru 25, 2005 13:19
no tak zapomniałem i o tym ale to dlatego ,że zawsze mam jednego mechanika i jeden warsztat / nie próbowałem innego / - byłem zawsze zadowolony
[ Dodano: Nie Gru 25, 2005 1:23 pm ]
vesti , myślę ,że nie masz już za złe tego naszego / niefortunnego/ pierwszego spotkania na drodze..............wpadnę kiedyś do auto euro to zamienimy kilka słów.a tak na marginesie to jestem bardzo zadowolony ,że są w Lublinie fani motoryzacji i wszystkiego co z tym zwiazane. Pozdrrowienia i Pogody ducha na codzień ci życzę
Auto: F7P
Skąd: Polska Pomógł: 29 razy Dołączył: 17 Cze 2004 Posty: 1894
Wysłany: Nie Gru 25, 2005 17:29
Luzik... zanjac, nie ma tematu..
Mówię o strumienicy bo przerabiałem to w williamsie.. lepszy miałem dół ale góra słabła...
Jeżeli chodzi o montaż.. poprostu ważne jest to w którym miejscu powinna byc zamontowana aby spełniła swoja funkcję, inaczej.. gwizdze, burczy i mamy czasami dorby dół tyle..