FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
akumulator gdzie kupic
Autor Wiadomość
tygrysss 
Specjalista

Auto: BMW E30 316
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 10:34   akumulator gdzie kupic

elo mam takie pytanko jak w temacie gdzie kupic akumulator i jakie firmy polecacie :roll: pozdro

mattey 
the fastest furious
NOKIA GSM MASTER

Auto: RHD
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 10:48   

ja ostatnio kupowalem w makro za 74Ah zaplacilem 180pln jakiejs firmy maxima czy jakos tak ale one sa chyba riobione w centrze albo w zapie niepamietam

tygrysss 
Specjalista

Auto: BMW E30 316
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 11:14   

no ja potrzebuje taki max 55ah a i ktos mi odrazal kupna w supermarketach pozdro :spoko:

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 11:51   

Kup Boscha, Centrum Motoryzacji przy Sp. Pracy, do 200zeta.

goofy 
streetracer

Auto: Galant
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 12:03   

Na Krochmalnj jest sklep z akumulatorami tylko nie pamiętam jakiej firmy. Jadąc od cukrowni, przed widełkami Młyńska Gazowa po prawej stronie przed sklepem ogrodniczym.

DAMI 
Widać, że się stara

Auto: Carisma & 323C
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 12:45   

Ja pare dni temu kupowałem w Sabacie .Mają spowy wybór i rozsądne ceny a oprucz gwarancji AC na akumulator i problemy z nim związane podczas eksploatacji ;)

bart#155 
technical monster
hmmmm

Auto: zielone
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 12:49   

goofy, dobrze mówi na Krochmalnej jest spoko i jak dajesz stary to masz rabat iles tam % ja u siebie mam centry i nie nazekam 45Ah

Paweeel 
Specjalista
mOrDeRcA kOnIuFFF

Auto: 1.2 8V szybkie :D
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 13:12   

bart#155 napisał/a:
goofy, dobrze mówi na Krochmalnej jest spoko i jak dajesz stary to masz rabat iles tam % ja u siebie mam centry i nie nazekam 45Ah

a przypadkiem nie jest tak że MUSISZ oddać stary bo nie dostaniesz karty gwarancyjnej ?
... :S

[ Dodano: Sob Gru 17, 2005 1:14 pm ]
DAMI napisał/a:
Ja pare dni temu kupowałem w Sabacie .Mają spowy wybór i rozsądne ceny a oprucz gwarancji AC na akumulator i problemy z nim związane podczas eksploatacji ;)

ŁAHAHAA >...
w życiu nie kupię aku w sabacie ... jeszcze na starym forum opisywałem perypietie rodzinne z aku i z sabatem , dwie reklamacje obie nieuznane a aku właśnie padl na amen ... a gwarancja sie skończyła kilka miesięcy temu, co więcej wyciągneli jeszcze ponad 100 zł za sprawdzenie instalacji elektrycznej auta, wyszło że okej ale i tak gówno z reklamacji .
:haha: :mad:

Rysiek 
speed demon
Prawie jak STIG

Auto: służbowe
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 13:16   

PLUS AUTO al.sp Pracy...

bart#155 
technical monster
hmmmm

Auto: zielone
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 13:16   

a nie wiem :/ pierwsze słysze ze jest przymys zdać stary le jak tak jest to dzieki za doinformowanie :spoko:

mattey 
the fastest furious
NOKIA GSM MASTER

Auto: RHD
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 13:28   

Paweeel napisał/a:
a przypadkiem nie jest tak że MUSISZ oddać stary bo nie dostaniesz karty gwarancyjnej ?

no stary musisz oddać bo nieoddadza ci 30pln kaucji
ja w sabacie aku kupilem tylko raz do skody po 6 miechach padły mi 2 cele ojciec zawiozl na gwarancji volvoska serwisówka i powiedzieli ze za 3 dni bedzie gotowy przyjechal po 3 dniach a oni szybko go oddali i powiedzieli ze jest ok ojciec zajechal do roboty i powiedzial zeby chłopaki na serwisie go sprawdzili i okazało sie ze nic niebyło zorbione pojechal jeszcze raz i po godzinie kłótni z nimi oddali kase naciagacze :/

KLOCEK 
streetracer
KLOCEK RALLY TEAM

Auto: BMW e39 523i
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 16:54   

jedne z lepszych aku robi firma moll www.moll-batterien.pl
w centrum na górce są warto poszukać bo baterie naprawdę dobre a tak naprawdę nie wiele droższe od innych ,ale jak się zapewne wiele osób przekonało bez dobrego akumulatora się nie pojedzie :)

dan 
drifter

Auto: A6 C5 3.0 V6 quattro tip.
Wysłany: Nie Sie 31, 2008 22:39   

Muszę zanabyć akumulator( jakieś 55ah 420a, lewy plus). Poradźcie gdzie się udać, żeby nie przepłacić i na jaką kwotę muszę się przygotować (orientacyjnie).

euromax 
znawca

Auto: szybkie
Wysłany: Nie Sie 31, 2008 23:31   

panowie te ceny to dawno nie aktualne za 74ah teraz trzeba zaplacic ze 350zl olow poszedl ponad 100% w gore.
Teraz za 180 zl to 45ah sie nie kupi no chyba ze firmy 4max ale to pomylka.

Vesti 
drag czempion
FUCKING GREAT

Auto: F7P
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 09:24   

Polecam akumulatory KAGER Vertigo w środeczku Bosch

Bezobsługowe akumulatory KAGER Vertigo wyprodukowane są w technologii wapniowo-wapniowej (Ca-Ca). W tej technologii do stopu ołowiu, z którego wykonane są kratki akumulatora, dodawany jest wapń. Jego domieszka powoduje obniżenie zużycia wody przez akumulator. Dzieje się tak, ponieważ wapń jest w akumulatorze chemicznie nieaktywny. Dzięki temu jego cząsteczki nie wytrącają się i nie tworzą na płycie katody zanieczyszczeń będących przyczyną „parowania” wody z elektrolitu. Kierowca nie musi więc sprawdzać i uzupełniać poziomu elektrolitu w baterii przez cały okres jej użytkowania.
Zastosowanie wapnia i obniżenie zużycia wody w istotnym stopniu ogranicza również proces samorozładowania, który w akumulatorach tradycyjnych przyspiesza w miarę upływu czasu użytkowania akumulatora. Ta cecha stopu ołowiowo-wapniowego jest szczególnie istotna dla kierowców jeżdżących na krótkich odcinkach oraz użytkowników pojazdów wykorzystywanych sezonowo (w rolnictwie, budownictwie i gospodarce leśnej), samochodów z naczepą turystyczną (karawan) lub w przypadku drugich samochodów w gospodarstwie domowym, które podczas zimy używane są rzadko lub wcale.

Odpowiedz do tematu