Auto: ...
Skąd: Polska Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Maj 2004 Posty: 3215
Wysłany: Nie Sty 01, 2006 18:48 podtlenek
a wiec mam paare pytan moze ktos udzieli mi na nie odpowiedzi chodzimi o podtlenek azotu czy takaa najprostrza instalacja jest bezpieczna ?? http://www.moto.allegro.p...p?item=79106758
czy w zwiazku z instalacja takiego sysstemu konieczne sa jakies dodatkowe zmiany w silniku ?
i wkoncu czy gdzies w lublinie mozna napelnic taka butle gazem
_________________ "nie sztuką jest zwrócić na siebię uwagę tonami spojlerów i neonów... sztuką jest zrobić to bez nich..."
Szkoda pchać kasy w suchy system, na 99% temp gazów spalonowych będzie wysoka co spowoduje tzw stopienie silnika, możesz taki system zastosować pod warunkiem że założysz jakiegoś SMT i zrobisz specjalną mape pod N20 ale takie rozwiązanie wyjdzie drożej niż podstawowy zestaw mokry (2000zł), ale żeby wszystko miało ręce i nogi przydał by się jeszcze kocyk grzewczy, regulator ciśnienia paliwa plus pare zabawek, czyi jak lubisz swój silnik to bez 4-5tyś niepodchodz. Za taką kase wolałbym wsadzić większy silnik i mieć spokój.
Auto: Ford i rower
Wysłany: Nie Sty 01, 2006 20:11
Cytat:
takaa prosta i mala instalacja moze stopic silnik ? w sumie przyrost w tym nie jest duzy
nie chodzi tu Wilku o to ze ta mala niepozorna inst. moze stopic
chodzi o system podawania gazu...
poczytaj sobie gdzies na ten temat
lepszym i duzo bezp. dla jednostki napedowej jest system "mokry"
ale tak na serio to koledzy maja racje oprocz Paweeel-a
zaloz turbawke i bedzie latalo
no i moze jeszcze siakies mocniejsze sprzeglo
(zainteresowany wie o co chodzi)
_________________ ford fiesta 1,3
yamaha fzx 750 fazer
Auto: 1.2 8V szybkie :D
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Paź 2005 Posty: 100
Wysłany: Nie Sty 01, 2006 20:24
Geo napisał/a:
Cytat:
takaa prosta i mala instalacja moze stopic silnik ? w sumie przyrost w tym nie jest duzy
nie chodzi tu Wilku o to ze ta mala niepozorna inst. moze stopic
chodzi o system podawania gazu...
poczytaj sobie gdzies na ten temat
lepszym i duzo bezp. dla jednostki napedowej jest system "mokry"
ale tak na serio to koledzy maja racje oprocz Paweeel-a
zaloz turbawke i bedzie latalo
no i moze jeszcze siakies mocniejsze sprzeglo
(zainteresowany wie o co chodzi)
a co twierdzisz że jeździ jak seria ?
buaha ...
_________________ wydaje Ci sie że mam szybkie auto ? Masz racje wydaje Ci sie !
nie wiem jest to stacja firmy nx,jesli seryjnie są to są jak nie ma to nie ma
Dzięki za odp, seryjnie są zamontowane, nie musze chyba tłumaczyć jaki wpływa na solenoidy mają stacje bez filtrów. Jeszcze jedno w jakies cenie masz 1kg gazu ???