Auto: audi 100 2.0E
Skąd: Tatary Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Lip 2004 Posty: 476
Wysłany: Sro Sty 04, 2006 22:12 Problem z gazem
Witam mam problem z gazem a mianowicie sprawa wyglada tak :
jezdzilem sobie samochodem i nie cie nie dzialo pewnego dnia postawilem go na parkingu.Na drugi dzien rano przychodze odpalam na bezynie i lipa nie moge go przezucic na gaz co moze byc problemem ?
Z góry dzieki za odpowiedzi
Auto: audi cabs 2.6 V6
Skąd: LSM Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 1417
Wysłany: Sro Sty 04, 2006 22:40
Może przekaźnik ?
_________________ W życiu piękne muszą być dwie rzeczy - kobiety i samochody. Od zawsze otaczały nas piękne kobiety. Piękne samochody musimy tworzyć sami.
Auto: STI & Polonez 1500
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 34 razy Dołączył: 06 Paź 2004 Posty: 3372
Wysłany: Sro Sty 04, 2006 23:01
NIe mozesz przerzucic? moze centralka padła, moze bezpiecznik od zaworu od gazu a moze to byc tez zawieszony zawór w butli przyczyn moze byc tysiąc Opisz dokladniej co sie dzieje to moze pomoge
Wysłany: Sro Sty 04, 2006 23:01
o mozliwe bo centralka przezuca a nie słychac pstyrkniecia w butli jutro sprawdze
[ Dodano: Czw Sty 05, 2006 12:06 am ]
a wiec tak mam gaz taki na komputerze ktory po przygazowaniu do 2000obr/min przerzuca sie automatycznie na gaz i dzisiaj zachodze odpalam chce przezuciac na gaz tu taki przikus swiateczny gaz nie chce sie przerzucic tzn cetralka wskazuje ze sie przelaczyl ale nie słychac magicznego pykniecia w butli no i jest tak ze cay czas chodzi na bezynie nawetjesli centralka pokaze ze jest na gazie
Na bank elektryka... sprawdz przekaznik, moze zaśniedzialy przewody, a moze cos w skrzynce bezpiecznikow Niemam LPG wiec niewiem dokladnie jak to jest skonstruowane
[ Dodano: 5 Styczeń 2006, 00:38 ]
ja tak mialem z pompa paliwa ze czasem sie nie włączała... trzeba sprawdzic kabelki
_________________ POKRYCIA DACHOWE - Wszystko do dachu 794-998-001
o mozliwe bo centralka przezuca a nie słychac pstyrkniecia w butli jutro sprawdze
a wiec tak mam gaz taki na komputerze ktory po przygazowaniu do 2000obr/min przerzuca sie automatycznie na gaz i dzisiaj zachodze odpalam chce przezuciac na gaz tu taki przikus swiateczny gaz nie chce sie przerzucic tzn cetralka wskazuje ze sie przelaczyl ale nie słychac magicznego pykniecia w butli no i jest tak ze cay czas chodzi na bezynie nawetjesli centralka pokaze ze jest na gazie
Ja stawiam na zawieszony zawor elektromagnetyczny.
Aha jak masz kompa to pytanie czy masz czujnik temperatury w parowniku??
Auto: astra
Skąd: Polska Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Maj 2004 Posty: 189
Wysłany: Czw Sty 05, 2006 07:41
GELO napisał/a:
gdyby był to elektrozawór to nie chodziłby na gazie ale gasł by również na benzynie po przejściu B->G , raczej sama centralka lub przekaźnik przełaczający.
w sumie TTomek ma racje ale jezeli ma czujnik temp w parowniku i przelacza mu na gaz dopiero przy temp odpowiedniej to moze byc problem w czujniku lub zbyt malej ilosci plynu w układzie chłodzenia.
Wysłany: Czw Sty 05, 2006 12:18
Taras napisał/a:
w sumie TTomek ma racje ale jezeli ma czujnik temp w parowniku i przelacza mu na gaz dopiero przy temp odpowiedniej to moze byc problem w czujniku lub zbyt malej ilosci plynu w układzie chłodzenia.
w golfie mialem czujnik temperatury natomiast w tej audicy to ja nie mam czujnika a co do plynu to jest zostało sprawdzic to co TTomek powiedział centralke i przekaznik