Auto: F7P
Skąd: Polska Pomógł: 29 razy Dołączył: 17 Cze 2004 Posty: 1894
Wysłany: Nie Sty 08, 2006 22:34
Więc może ja pomoge jako jedna z osób która ciągnie to od samego początku..
Sponsorzy.. jacykolwiek..
1#Puchar sfinansowaliśmy w pełni sami..
2#Puchar to już sponsorzy..
Do czego nam oni?
Np: do ufundowania nagród, pomocy technicznej, medialnej.. zaplecza gastronomicznego itp..
W zamian, można w pełni oznakować miejscie zawodów swoim logiem.. itp..
Sponsorzy podnoszą atrakcyjność zawodów..
Oczywiście z nimi jest łatwiej.. ale bez nich też damy rade
Poczytajcie archiwum.. za dużo pisania..
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Skąd: Śródmieście Pomógł: 24 razy Dołączył: 03 Maj 2004 Posty: 3578
Wysłany: Wto Sty 10, 2006 16:01
zanjac napisał/a:
kfak nic mi nie chce pomóc w tym temacie
a napisales PW? zadzwoniles? bede klikal na glownej?
w ogole to to ma sie odbyc? jakos kiepsko i czarno to widze na ten rok.
po 1. patronat medialny - znasz kogos z gazet/radia/tv KTO JEST ZA TO ODPOWIEDZIALNY ?? wyslij na priv imie nazwisko, kontakt do tego Pana/Pani i na kogo sie powolac. to takie medium ktore zgodzi sie reklamowac nasza impreze na lamach swojej prasy/radia/tv, w zamian my wystawimy udzielimy wywiadow [nie no bez jaj chyba wszyscy wiedza oco chodzi, byles na pucharze? patronatem byla Eska. sluchales pozniej relacji w radiu? no jasne ze tak! wiec wiadomo oco chodzi]
po 2. sponsor glowny - taki sponsor, ktory da kase - dzieki niemu bedziemy mogli zabezpieczyc wiele waznych punktow imprezy. jakich? ehh za duzo pisania.
po 3. sponsorzy - nie koniecznie $ ale np. nagrody, jakas pomoc. np. bardzo fajnie by bylo jakby sie dalo zalatwic maszyne pradotworcza... [wtedy podpinamy kompa i na miejscu robimy dyplomy, tabelki bla bla bla], sponsor ktory wydrukuje ulotki, plakaty, numery startowe[tylko to co my chcemy a nie to co on sobie sam wymysli], sponsor ktory zapewni to to to to i tamto, [wystarczy pomyslec co byscie fajnego chcieli na PS#3 i dawac znac i namiar do firmy],
po 4. firmy do wspolpracy - my ich reklamujemy, oni daja cos w zamian. co? np. pelna obsluga techniczna pojazdow - rozwali ktos zderzak? - prosze bardzo, zrobimy na miejscu, zmienic kola? prosze bardzo, umyc szybki ? prosze bardzo etc...
gastronomia - czyli firmy ktore zapewnia JEDZENIE na impreze, w zamian dla osob prowadzacych - cieply posilek i cieple napoje.
po 5. inwencja wlasna
Auto: VW Amarok
Skąd: Polska Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Cze 2004 Posty: 560
Wysłany: Wto Sty 10, 2006 19:29
Po 1 kazdy kto wybiera sie do jakiegokolwiek potencjalnego sponsora powinien miec ze soba oferte sponsorska.. bez tego ludzie nie chca gadac.. co do serwisu to mysle kfaczku ze bez tego sie obedzie.. nie przyjada auta z H-grupy wiec nie bedzie jakis efektow specjalnych.. co do patronatu medialnego to znasz(znacie) bodaj chlopaka z radia centrum ktoremu TTomek udzielal kiedys wywiadu, mysle ze on sie podejmie tego. Plakaty to koszt 200zl za 600sztuk (tylko mono kolor)... Jezeli ktos sie podejmie ogranizacji tego to chetnie pomoge.. sam mam zbyt malo czasu zeby to wszystko ogarnac.. Pamietajmy i nie napalajmy sie ze w tym smutnym jak brzoskFinka miescie nie ma powaznych sponsorow..
Auto: audi cabs 2.6 V6
Skąd: LSM Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 1417
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 20:15
kfaku jeśli chcesz to jak pisałem moge zagadać do Kuriera Lubelskiego żeby byli patronem medialnym wystarczy jeśli powiesz tak tylko tak jak pisałeś że już może być za późno
_________________ W życiu piękne muszą być dwie rzeczy - kobiety i samochody. Od zawsze otaczały nas piękne kobiety. Piękne samochody musimy tworzyć sami.
Auto: mat
Skąd: Woj. Lubelskie Pomogła: 1 raz Dołączyła: 15 Lis 2005 Posty: 124
Wysłany: Czw Sty 12, 2006 10:37
a ja byłem u dwóch prezesów niedużych firm , twierdzą ,że styczeń/luty to ciężka pora dla ich samochodowych interesów / wymyslili żartobliwie sobie akcję"Pomóż firmom przetrwać zimę/ - tak więc przegrałem 0:2
[ Dodano: Czw Sty 12, 2006 10:39 am ]
Dzisiaj spróbuję może w salonie OPLA na ul.Północnej - kiedyś poznałem przyjemnego Pana Prezesa Grzegorza W. - niestety dzis go nie było,jest w podrózy słuzbowej
Auto: audi cabs 2.6 V6
Skąd: LSM Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 1417
Wysłany: Czw Sty 12, 2006 22:43
wilku napisał/a:
wysek jezeli masz mozliwosci to zalatwiaj i jak cos zalatwisz to wtedy dawajznac kfakowi
kfak twierdził że ma swoje dojścia więc ja mu sie niechce wtryniać Chyba kąsasz gdzie dwie baby gotują tam nic nie ma <--wiem kijowe porównanie
_________________ W życiu piękne muszą być dwie rzeczy - kobiety i samochody. Od zawsze otaczały nas piękne kobiety. Piękne samochody musimy tworzyć sami.
Auto: Made in Japan
Skąd: Polska Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sie 2005 Posty: 278
Wysłany: Pon Sty 16, 2006 17:56
panowie jest jakis wstepny termin w przyblizeniu do tygodnia??
chcialbym sie pobawic z wami, a musze zaklepac termin tutaj roznych spraw w lodzi by nic nie kolidowalo