czy moze mi ktos pomuc. Zalozylem instalke brc plus blos ale strasznie duzo mi pali i nie wiem czy to wszystko co zalozyli jest ok. Potrzebuje pomocy. Czy ktos sie orientuje i czy ktos umie to wyregulowac?
Auto: Clio ;)
Skąd: Polska Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Cze 2005 Posty: 643
Wysłany: Sro Sty 25, 2006 13:14
Jaki silnik masz??? no niewazne 2.0 16 uu to duzoo pali
Moze to tylko kwestia regulacji
Pierwsze 3 tankowania i jedz na regulacje.
Polecam udanie sie na ul. Firlejowska do LOVATO
Niewiem czy mieli do czynienia z blosem ale potrafili poprawic to co mi popsuli w normalnej instalacji. No i nie tylko mi i ceny maja przyzwoite
Moze w techmaxie umieja to wyregulowac, niech TTomek sie wypowie
Ostatnio zmieniony przez malcu Sro Sty 25, 2006 13:26, w całości zmieniany 3 razy
boguscorrado, mozesz podjechać tez do Piekarza na firlejowska jakby tam gdzie napisał malcu, byla kolejka
Pozatym coś dobrze musieli namieszać bo nawet u brata w 740 2.3B gazu pali ok 15-16 l na mieście a przeciez corrado wazy sporawo mniej od volva
Auto: .
Skąd: Polska Pomógł: 18 razy Dołączył: 14 Wrz 2004 Posty: 2020
Wysłany: Sro Sty 25, 2006 15:02
to ja się wypowiem...
PS: tu jest temat o Blossie : KLIKS
A czy dużo Ci pali no nie wiem...
1)Jest zima -troszki więcej pali , i dzięki temu że masz Blossa-musi więcej palić
2)Może źle wyregulowany Bloss...
2a) Mi Calibra pali tyle na zwykłym mixerze...hahaha więc nie ma co płakać
3)Zajedź do Techmaxu - jedyne miejsce gdzie mogą się za to wziąść w LBN...(tak mi się wydaje)
4)Wydaje mi się , że mało kto zakładał Blossa w LBN
5)Jak zrezygnujesz z Blossa chętnie go odkupie od Ciebie
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sro Kwi 05, 2006 21:38
powodzenia... ja zakladalem instalacje na rowerowej...
i z instalacji na chwile obecna zostal tylko zbiornik na gaz... robia na ilosc nie na jakosc... przykro mi to mowic ale przynajmniej w moim przypadku mialem wiecej klopotow niz pozytku.... darowalem sobie i zmienilem gazownikow....
obecnie mam blossa i jestem bardzo zadowolony...
jeżeli nie my to w/g mnie tylko Solar-Car na lotniczej.
A co do zuzycia to zależy jak jest eksploatowane autko na blosie...bo jeżeli "pauka" non-stop to zużycie normalne...
a i dość ważna sprawa: sposób montażu samego blosa , odległość od przepustnicy i kąt jego odchylenia od pionu...niby nic ale dość ważna sprawa dla tego ustrojstwa, a poza tym to same superlatywy o tym wynalazku...dobrze , że i Lublin do tego zaczyna dorastać
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sro Kwi 05, 2006 23:33
TTomek napisał/a:
jeżeli nie my to w/g mnie tylko Solar-Car na lotniczej.
A co do zuzycia to zależy jak jest eksploatowane autko na blosie...bo jeżeli "pauka" non-stop to zużycie normalne...
a i dość ważna sprawa: sposób montażu samego blosa , odległość od przepustnicy i kąt jego odchylenia od pionu...niby nic ale dość ważna sprawa dla tego ustrojstwa, a poza tym to same superlatywy o tym wynalazku...dobrze , że i Lublin do tego zaczyna dorastać
w solar carze naprawiali mi to co zepsuli na rowerowej.... a u TTomka zakladalem blossa