Auto: Audi A3 1.9TDi
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lip 2004 Posty: 287
Wysłany: Pon Kwi 03, 2006 23:06 Ferodo Premier czy Performance?
tak jak w temacie - jakie klocki wybrac? tarcze beda ATE PowierDisc i nie wiem na ktore sie zdecydowac - czy na Premiery ktore sa bardziej miekkie/szybko sie zuzyja ale za to oszczedza tarcze czy moze twardsze i bardziej wytrzymalen Performance :???:
Auto: Audi A3 1.9TDi
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lip 2004 Posty: 287
Wysłany: Pon Kwi 03, 2006 23:38
kazik napisał/a:
sam sobie wytłumaczyłes,więc powinieneś wiedzieć która opcja bardziej ci odpowiada
ja latam teraz na brembo nacinanych i premierach i jest ok
a jak z ich trwaloscia?? bo to co napisalem wyzej to zaslyszane opinie i chcialbym poznac dokladnie opinie osob ktore mialy stycznosc z jednymi jak i drugimi
jeszcze mam taki pomysl: na poczatek wziac premiery zeby tarcze spokojnie sie dotarly a pozniej jak sie skoncza wziac performance - tylko czy to doby pomysl
Auto: sti
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 19 razy Dołączył: 17 Lip 2004 Posty: 794
Wysłany: Wto Kwi 04, 2006 11:23
ja nie wiem jeszcze ile wytrzymają w hondzie,ale w golfie to były jedyne klocki z których byłem zadowolony(robiłem na nich co najmniej 2 razy więcej kilometrów niż na innych klockach)
_________________ // FK Autoserwis Lublin ul.Zemborzycka 116C //
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Skąd: Śródmieście Pomógł: 24 razy Dołączył: 03 Maj 2004 Posty: 3578
Wysłany: Sro Kwi 05, 2006 14:31
mam ten sam problem w glowie.
a tarcze mam ebc turbo grove, teraz mam klocuszki ferodo, ale nie pamietam jakiej twardosci, niby prawie 2 lata na nich przejechalem...
ps. drogo jak UJ w tym tuningPL, robcie hamulce w DC, (szukac w dziale warsztaty adresu) ja chyba za klocki ferodo plaiclem duzo mniej jak 160 pln ale to 2 lata temu
Auto: Clio ;)
Skąd: Polska Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Cze 2005 Posty: 643
Wysłany: Sro Kwi 05, 2006 19:50
ja w CD za nowe tarcze + klocki + regeneracja zaciskow + cylinderki + robocizna zaplacilem 320zl o ile dobrze pamietam wiec chyba nie tak drogo do konca