Auto: rozwalone i sprzedane...
Skąd: Śródmieście Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Paź 2005 Posty: 42
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 00:08
Jaqub napisał/a:
RAKO napisał/a:
Jaqub napisał/a:
-za wiek i dlugosc posiadania prawka (ponizej 26stego roku zycia jest zwyzka 30%)
ponizej 25 roku jest zwyzka a w PZU nawet 50%
ja mam 30% zwyzki wlasnie w PZU...
to mnie musiala oszukac me... jedna powiedziala mi ze jak nie mam ukonczonych 25lat to 50% w gore w PZU a w HDI 30% no i jestem w HDI a tata na wspolwlasciciela 60% znizek plus moje 30% wzwyzki i i tak place OC za 1,6 573zl na rok a stawka bazowa to 1001zl za ta pojemnosc i podobno najtaniej
Auto: Audi A4
Skąd: Polska Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Lis 2004 Posty: 691
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 07:02
RAKO napisał/a:
Jaqub napisał/a:
RAKO napisał/a:
Jaqub napisał/a:
-za wiek i dlugosc posiadania prawka (ponizej 26stego roku zycia jest zwyzka 30%)
to mnie musiala oszukac me... jedna powiedziala mi ze jak nie mam ukonczonych 25lat to 50% w gore w PZU a w HDI 30% no i jestem w HDI a tata na wspolwlasciciela 60% znizek plus moje 30% wzwyzki i i tak place OC za 1,6 573zl na rok a stawka bazowa to 1001zl za ta pojemnosc i podobno najtaniej
Auto: Audi A3 1.9TDi
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lip 2004 Posty: 287
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 01:51
Hugo napisał/a:
RAKO napisał/a:
Jaqub napisał/a:
RAKO napisał/a:
Jaqub napisał/a:
Oszukała Cię
z pzu jest tak ze co ubezpieczyciel/ubezpieczycielka to inne naliczenie - juz sie kilka razy z tym spotkalem
Auto: Galant
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 14 razy Dołączył: 13 Cze 2004 Posty: 933
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 17:58
Najlepiej pujśc naprzykład na ulice leszczyńskiego do Pani Kapicy (wejście po schodkach z boku kamiennicy za kioskiem) gdzie ma do wyboru wszystkie ubezpieczalnie i wybierzez cos odpowiedniego (najtańszego) pod daną osobe i auta.
Mi najtaniej wyliczyła, że wyjdzie w Uniqa i płacę za 1400 cm3 439 złoty za rok posiadając 30 % zwyżki za wiek. W PZU płaciłem ponad 200 złoty więcej.
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 18:35
goofy napisał/a:
Najlepiej pujśc naprzykład na ulice leszczyńskiego do Pani Kapicy (wejście po schodkach z boku kamiennicy za kioskiem) gdzie ma do wyboru wszystkie ubezpieczalnie i wybierzez cos odpowiedniego (najtańszego) pod daną osobe i auta.
Mi najtaniej wyliczyła, że wyjdzie w Uniqa i płacę za 1400 cm3 439 złoty za rok posiadając 30 % zwyżki za wiek. W PZU płaciłem ponad 200 złoty więcej.
jak w kogos wjedziesz to bedzie mial klopoty... to nie jest tak jak w reklamie link 4... co z tego ze szybko jak nawet prawie nowe auto musisz skladac albo z czesci ze szrotu albo najmarniejszych zamiennikow... wg mnie auto powinno byc po naprawie takie jak przed (wiadomo ze nigdy do konca nie bedzie)... zreszta powinno byc cos w rodzaju odszkodowania za stracony czas nerwy itd... przez kolesia co mnie nie zauwazyl stracilem miesiac czasu... ale na szczescie sprawca mial OC w PZU i nie bylo tak zle jakby mial linka 4 to by po sadach do tej pory sie wloczyl (a minely 2 czy 3 lata)... wiadomo CH*** mnie obchodzi bo to ktos bedzie mial klopoty a nie ja... ale im wiecej osob bedzie tak myslec i ubezpieczac sie w jakis malych firmach to coraz wiecej bedzie klopotow... przeciez te oszczednosci z czegos wynikaja... bo niby co w link 4 prezesi zarabiaja mniej? TRACA KLIENCI...
Auto: Galant
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 14 razy Dołączył: 13 Cze 2004 Posty: 933
Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 20:05
Jaqub napisał/a:
jak w kogos wjedziesz to bedzie mial klopoty...
ale im wiecej osob bedzie tak myslec i ubezpieczac sie w jakis malych firmach to coraz wiecej bedzie klopotow... przeciez te oszczednosci z czegos wynikaja... bo niby co w link 4 prezesi zarabiaja mniej? TRACA KLIENCI...
Wiesz mnie to wali ile ktos weźmie z ubezpieczlni jak w niego wjade ze swojej winy. Patrze jak zapłacić jak najmniej. W sumie ja przez 5 lat a mój ojciec przez ponad 30 lat dał tym złodziejom w PZU wystarczająco zarobić i dlatego zmieniłem ubezpieczyciela bo po co przepłacać jak nie widać różnicy.