Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 15:01 Rząd chce podnieść podatki na autogaz
Od września cena detaliczna autogazu może skoczyć nawet o 20 gr za litr. Dramatycznie zdrożeje też olej opałowy - informuje "Gazeta Wyborcza".
Kierowcy, którzy chcieli zaoszczędzić na paliwie i zainwestowali w instalację do autogazu, od jesieni będą musieli sięgnąć głębiej do portfeli. Ministerstwo Finansów ogłosiło w piątek projekty drastycznych podwyżek podatków na autogaz i olej opałowy - czytamy w dzienniku.
Stawka akcyzy za 1000 kg autogazu ma wzrosnąć z 695 do 1000 zł. - To spowoduje podwyżkę ceny detalicznej autogazu o blisko 20 gr za litr - ocenia w "Gazecie Wyborczej" Andrzej Szczęśniak z Polskiej Organizacji Gazu Płynnego.
Podwyżka uderzy więc w kierowców w okresie sezonowego wzrostu cen autogazu.
Auto: audi cabs 2.6 V6
Skąd: LSM Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 1417
Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 17:33
taaa bnezyna do 5zł gaz do 3 zł i bedzie cool i tak to jest wiedzą że Ci co mają jeździć to będą jeździć i sobie robią co chcą ehhh szkoda gadać można jedynie kupe na tych polityków zrobić
_________________ W życiu piękne muszą być dwie rzeczy - kobiety i samochody. Od zawsze otaczały nas piękne kobiety. Piękne samochody musimy tworzyć sami.
Auto: Audi A4
Skąd: Polska Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Lis 2004 Posty: 691
Wysłany: Nie Kwi 23, 2006 08:43
goofy napisał/a:
Co nie zrobią i tak gaz bedzie tańszy od Pb, więc nie wiem o co wam chodzi.
Chyba o to , że trzeba będzie nawalić dużo więcej kilometrów , żeby się zwróciła instalka Chyba o to chodzi , bo ja osobiście z gazem mam doczynienia tylko w kuchence , a w niej instalke miałem za darmo
Chyba o to , że trzeba będzie nawalić dużo więcej kilometrów , żeby się zwróciła instalka Chyba o to chodzi , bo ja osobiście z gazem mam doczynienia tylko w kuchence , a w niej instalke miałem za darmo
zmien na elektryczna i bedzie zero doczynienia z gazem
Hugo napisał/a:
goofy napisał/a:
zmien na elektryczna i bedzie zero doczynienia z gazem
Ale elektryczna to tak jakby jeździł Priusem
_________________ CENTRUM.FM
Whose Line Is It Anyway
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Nie Kwi 23, 2006 18:59
goofy napisał/a:
bo nie chodzi o te ze lpg bedzie drozsze jako towar (podwyzka nie ma zwiazku z wydobyciem itp) tylko z tym ze ma zdrozec AKCYZA czyli kolejny PODATEK... z paliwem tak samo.. AKCYZA... AKCYZA... PODATEK... PODATEK... itd...
Auto: Galant
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 14 razy Dołączył: 13 Cze 2004 Posty: 933
Wysłany: Nie Kwi 23, 2006 19:06
Jak podniosą podatek czy akcyze do tego poziomu że zrówna się z cena benzyny to będzie sensacja a nie kolejna podwyżka w związku z tym o jakieś grosze.