Wysłany: Czw Maj 11, 2006 22:29 Opinie na temat A8
Witam,
jakie macie zdanie o tym aucie? Ojciec przymierza sie w sumie do kupna tyle, ze widzialem same przebiegi ponad 200 000... jezdzi to jeszcze? moze ktos ma ew. zna kogos kto ma takie autko i moze sie podzielic opiniami/uwagami/radami?
mam na mysli silnik 2.8 benzyna (4.2 to juz troche kosmos jak dla mnie )
autka zazwyczaj wypas i zrobione w naprawde dobrej niemieckiej robocie (oczywiście te sprzed czasów chińskiej tandety dosłownie wszedzie tzn. w/g mnie sprzed 2001r), każda nawet najbardziej prozaiczny element wykonany z najwiekszą starannością.
Koszty utrzymania adekwatne do wielkości auta i poj.silnika .
Za najwiekszy bajer uważam solar dach , gdzie w upał wsiadasz do auta schłodzonego nawet bez odpalania silnika.
Najgorsze jest to , że ciezko trafić w polsce egzemplarz , który nie był "autem pracujacym " i na koncie ma kilka dzwonów , niekoniecznie kosmetycznych.
2.8 to troszkę za mały silnik do tego auta... będzie jechało ale juz z wyprzedzaniem to nie będzie już mu lekko. 4.2 wiadomo jeździ ale i lubi paliwo... zawsze możecie kupic 3.7 chociaż juz te 0,5 litra różnicy wielkiej nie zrobi więc bierzcie 4.2 wsadzcie sekwencje i smigajcie. Stały napęd quattro, automat i duża pojemnosć przekłada się na większe spalanie od 15 do 20 w mieście łyknie ale cieżko znaleźć kompromis pomiedzy mocą a oszczednoscią w takim aucie.
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Pon Maj 15, 2006 13:39
Hugo napisał/a:
Jaqub napisał/a:
jesli kiedykolwiek byl kupil audi niewazne czy sobie czy pannie to tylko quatro... inne audi to zwykla padaka...........
Chyba bmw to padaka, skoro zajmuje 126 miejsce na 126 w raporcie Dekry
Jakoś jeździłem quattro , a teraz przesiadłem się na ośke i nie uważam , że to padaka.Więc jak masz pisac takie banialuki to lepiej nic nie pisz
banialuki... nie wiem skad wziales to 126 miejsce i dla jakiego modelu bo raczej nie dla wszystkich aut bmw... no niewazne... prosta sprawa ze quattro jest o niebo lepsze od oski...
4.2 w quattro i z super wyposazeniem mozna znalezc w dobrych pieniadzach... tylko pospiesz sie z zakupem i rejestracja bo jak bedzie podatek ekologiczny to rejestracja bedzie kosztowac majatek....