Wysłany: Czw Cze 22, 2006 22:27 Samochód roku 2007
Właśnie ogłoszono oficjalną listę kandydatów do tytułu Car Of The Year 2007:
- Alfa Romeo Brera/Spider
- Audi Allrad
- Audi Q7
- Audi TT
- Cadillac BLS
- Chevrolet Aveo
- Chevrolet Captiva
- Chevrolet Epica
- Citroen C6
- Daihatsu Terios
- Dodge Caliber
- Fiat Grande Punto
- Ford Galaxy
- Ford S-Max
- Honda Civic
- Hyundai Accent
- Hyundai Santa Fe
- Jaguar XK
- Jeep Commander
- Kia Carens
- Kia Carnival
- Kia Magentis
- Mazda MX-5
- Mercedes GL
- Mercedes R
- Nissan Note
- Opel Corsa
- Peugeot 207
- Skoda Roomster
- SsangYong Kyron
- Subaru B9 Tribeca
- Suzuki SX4/Fiat Sedici
- Toyota RAV4
- Volkswagen Eos
- Volvo C70
- Volvo S80
W konkursie mogą brać udział tylko te modele, które są dostępne co najmniej na pięciu rynkach europejskich w momencie głosowania, a ich przewidywana sprzedaż jest na poziomie 5 tys. sztuk rocznie.
Oczywiście to nie jest ostateczna lista kandydatów. Ta "ostatnia" lista pojawi się prawdopodobnie w pierwszym tygodniu września.
6-go października głosowanie ograniczy liczbę kandydatów do "siódemki".
6-go listopada upływa termin nadsyłania punktacji przez jurorów.
13-go listopada poznamy wyniki głosowania.
Edit by Rysiek : Wrzuciłem kilka fotek
_________________ POKRYCIA DACHOWE - Wszystko do dachu 794-998-001
Ostatnio zmieniony przez Rysiek Pon Cze 26, 2006 00:21, w całości zmieniany 1 raz
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Pią Cze 23, 2006 09:42
nie wiem czemu ale najczesciej wygrywa FIAT... przeciez sa to jedne z najgorszych aut... fakt ze sa tanie ale jest to kosztem jakosci... w TOP GEAR tez kiedys zrobili wlasny konkurs na auto roku bo wg nich Ci od car of the year sie myla
Auto: BMW e39 523i
Skąd: Choiny Pomógł: 16 razy Dołączył: 05 Wrz 2004 Posty: 918
Wysłany: Pią Cze 23, 2006 10:55
Jaqub napisał/a:
nie wiem czemu ale najczesciej wygrywa FIAT... przeciez sa to jedne z najgorszych aut... fakt ze sa tanie ale jest to kosztem jakosci... w TOP GEAR tez kiedys zrobili wlasny konkurs na auto roku bo wg nich Ci od car of the year sie myla
jedni wolą kilkunasto lenie zajechane bmw po 5 helmutach czy pseudo samochód smart a inni dla którch nie ważny jest znaczek na masce i wybiorą nowego grande punto które ze starym polskim fso 125 nie ma nic współnego
nie wiem czy wiesz ale np fiat panda ma jedną z nowoczesniejszych lini produkcyjnych w europie i jest produkowany z zachowaniem najwyższych norm jakości
ale takie niestety są nie których stereotypy że fiat to złom a mercedes będzie jezdził 30lat bez awari
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sob Cze 24, 2006 23:23
KLOCEK napisał/a:
Jaqub napisał/a:
jedni wolą kilkunasto lenie zajechane bmw po 5 helmutach czy pseudo samochód smart a inni dla którch nie ważny jest znaczek na masce i wybiorą nowego grande punto które ze starym polskim fso 125 nie ma nic współnego
nie wiem czy wiesz ale np fiat panda ma jedną z nowoczesniejszych lini produkcyjnych w europie i jest produkowany z zachowaniem najwyższych norm jakości
ale takie niestety są nie których stereotypy że fiat to złom a mercedes będzie jezdził 30lat bez awari
tez slyszlem ze fiat sie zmienia... kiedys musi... ale nowa panda przegrala wyscig z... czlowiekiem... (z maratonczykiem)
ale jak dla mnie fiat i tak pozostanie jednym z najgorszych aut... najsmieszniejsza a zarazem najtragiczniejsza (dla wlasciciela) historia z fiatem jaka pamietam to jak przyjechala do mojego lakiernika klientka z 4ro LETNIM UNO (salon POLSKA 1sza wlascicelka) i dziurami w drzwiach (rdza jakby ktos nie mial stycznosci z fiatem)... i pyta czy da sie "cos z tym zrobic" bo byla w salonie (6 lat gwarancji na nadwozie) a tam jej STWIERDZONO ZE DRZWI NIE SA ELEMENTEM NADWOZIA... tak wiec mimo wszystko zostane przy moim starym (obecnie mocno doinwestowanym autem) i pseudo samochodem...