Po sukcesie BMW M6 Coupe kwestią czasu było ukazanie się tego auta w wersji Cabrio.
Samochód ofiacjalnie zostanie przedstawiony prawdopodobnie na targach w Paryżu.
Auto napędzane będzie sztandarowym, dziesięciocylindrowym silnikiem o pojemności 5 litrów i 500 KM.
W standardzie będzie z nim połączona siedniostopniowa skrzynia biegów.
Wiadomo, że dla każdego sportowego auta ważna jest waga. Nie będzie zastosowany tu dach blaszany, lecz miękki dach z materiału - wszystko po to, aby waga auta oscylowała w granicach 1700kg.
Dla maniaków sprzęgła auto opcjonalnie będzie wyposażone w manualną, sześciobiegową skrzynię.
Jak dla mnie Kozak !!
źródło cabrio-club.pl
_________________ POKRYCIA DACHOWE - Wszystko do dachu 794-998-001
Ostatnio zmieniony przez Rysiek Wto Lip 18, 2006 10:00, w całości zmieniany 1 raz
Auto: astraII
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 5 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 1478
Wysłany: Pon Cze 26, 2006 01:10
w temacie "samochody wszych marzen" wypowiadalem sie, ze to jest wlasnie auto, ktore chcialbym miec . nie chodzilo mi dokladnie o cabrio . ale po obejrzeniu tych zdjec i tak stwierdzam, ze BMW serii 6 z "zamknietym" dachem, wyglada lepiej niz to przedstawione na tych fotach.
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 22:53
autko na fotkach nigdy nie bedzie wygladalo tak jak w rzeczywistosci... M6 cabrio jest o 170KG ciezsze od coupe, cabrio sa mniej sztywne i wiele wiele innych ale... cabrio ma ten urok... jak dla mnie super... piekne tylnio napedowe cabrio z ogromnym i mocnym silnikiem...