Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 13:22
agrabsabi napisał/a:
Paweel napisał/a:
no i ? widzisz w tekscie gdzieś wskazanie na Twoją osobe ?
Imię nie padlo ale sugestia jest czyli widzę
ale nie będę juz tej dyskusji ciągnął bo każdy ma swoje racje zbudowane niewątpliwie na lepszych lub gorszych doświadczeniach
pomimo mojego osobistycznego zdania życzę wszystkim jak najbardziej udanej eksploatacji na lpg lejcie za 20pln i róbcie 15 000-ęczne oszczędności,
ja poprostu jestem rozrzutny
nie spinaj sie ...
mnie stać na auto za ileśtam ... ale tylko dlatego że właśnie umiem oszczędzać ...
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
ode mnie tylko tyle ze beemka bierze przy ostatnio dosc spokojnej jezdzie z klima (jazda mieszana moze wiecej trasy bo po miescie sie lansuje cabrio matki) ok 13 litrow lpg (place za lpg przed ludwinem bo tam ostatnio tankuje w drodze na dzialeczke ok 1.77 a teraz byl za 1.83pln) czyli wychodzi 23.79pln na 100km a smarcik opierdziela przy dosc ostrym katowaniu ze swiatel i jezdzie z vmax z konca licznika ok 6 litrow pb 98 za 4.30pln ( stacja pod makro) wiec wychodzi 25.8pln
a jesli mam ochotke troszke poszalec zlotkiem to robie klik na pb i dzieki blossowi autko ladnie zapitala... ale ze ostatnio czesciej sluzy jako ciezarowka do wozenia gratow i artykulow budowlanych na dzialke to niestety zadko sie tak bawie....
Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Skąd: Lublin Pomógł: 10 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 469
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 19:26
Jaqub napisał/a:
ode mnie tylko tyle ze beemka bierze przy ostatnio dosc spokojnej jezdzie z klima (jazda mieszana moze wiecej trasy bo po miescie sie lansuje cabrio matki) ok 13 litrow lpg
Jaqub napisał/a:
a smarcik opierdziela przy dosc ostrym katowaniu ze swiatel i jezdzie z vmax z konca licznika ok 6 litrow pb 98 za 4.30pln ( stacja pod makro) wiec wychodzi 25.8pln
Tak ale dlaczego porównując spalanie w bmw bierzesz pod uwagę spokojną jazdę mieszaną przy czym jak sam piszesz więcej trasy a przy smarcie ostre katowanie od świateł do świateł ?? czy nie uważasz że porównanie jest w tym przypadku dla smarcika nieuczciwe ??
Paweel napisał/a:
nie spinaj sie ...
mnie stać na auto za ileśtam ... ale tylko dlatego że właśnie umiem oszczędzać ...
a ja kompletnie nie umiem oszczędzać i też stać mnie na auto za ileśtam ...
Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Skąd: Lublin Pomógł: 10 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 469
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 22:01
Paweel napisał/a:
no ale tego to już kompletnie nie rozumiem ... i co ?
fajny jestes ? czy jak ... bo nie czaje ...
Jak nie czaisz to przeczytaj temat od początku, jak nie pomoże to jeszcze raz,
i jeszcze raz, i jak będzie trzeba to nawet sto razy
i nie bedę z tobą więcej dyskutował bo mam ostrzeżenie i nie chcę żeby mnie ktoś zablokował za pisanie "nie na temat"
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 22:42
agrabsabi napisał/a:
Jaqub napisał/a:
ode mnie tylko tyle ze beemka bierze przy ostatnio dosc spokojnej jezdzie z klima (jazda mieszana moze wiecej trasy bo po miescie sie lansuje cabrio matki) ok 13 litrow lpg
Jaqub napisał/a:
a smarcik opierdziela przy dosc ostrym katowaniu ze swiatel i jezdzie z vmax z konca licznika ok 6 litrow pb 98 za 4.30pln ( stacja pod makro) wiec wychodzi 25.8pln
Tak ale dlaczego porównując spalanie w bmw bierzesz pod uwagę spokojną jazdę mieszaną przy czym jak sam piszesz więcej trasy a przy smarcie ostre katowanie od świateł do świateł ?? czy nie uważasz że porównanie jest w tym przypadku dla smarcika nieuczciwe ??
Paweel napisał/a:
nie spinaj sie ...
a ja kompletnie nie umiem oszczędzać i też stać mnie na auto za ileśtam ...
wiem ze jest nieuczciwe ale fakt jest taki jaki jest
a wracajac do tematu to w makro dosc szybko schodzi olej ARO rzepakowy w 10litrowych baniakach (jest za niecale 30pln)....
Panowie....widzę że wypowiada się niewiele osób które poczuły olej we własnym baku.Użytkuję Sprintera z 98 roku.2,9 td.zrobione jest już około 120 tyś(z 240tyś ) km na OO....i nic się nie dzieje.Ciśnienie doładowania bez zmian,oleju nie przybywa...ani nie ubywa pojemności w układzie smarowania...proponuje stosować odpowiednie uszlachetniacze do OO i dbać o samochód...bo często tanie paliwo leją Ci co sępią kasy na cokolwiek w aucie..stąd ból.Pozdrawiam wszystkie tłoczarnie OO
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 21:49
sugar79 napisał/a:
OO olej organiczny
OG olej grzewczy....nie filozofuj jak nie sprawdzisz..pozdrawiam
POSŁUCHAJ a raczej przeczytaj
nie filozuje to po pierwsze po drugie moze ankiete zrób i zobaczymy kto jako OO rozszyfruje OLEJ ORGANICZNY panie ekspert a zapewniam że w nosie mam aż tak dokładne "definicje i nazwy" bardziej mnie interesuje żeby ktoś wiedział o co mi chodzi
pozatym wali mnie to
spędziłem 23 godziny w aucie i ide spac
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...